Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy zint.wzm.mocy klasy A-A/B.[Q-Audio]

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

a może ktoś porównywał jak wzamk gra na różnych napięciach?

przy zamawianiu trafola chyba pijany byłem i teraz mam stałego 25V, zamiast 29-30V

myślycie, że byłaby jakaś poprawa przy zwiększeniu napięcia o te 4-5V?

a możę wyjdzie na jedno jak zrobię balanced version :/ ? ( w sumie tak czy inaczej zrobie, ale piętrzą się problemy)

Ja tam bardzo wtajemniczony w takie wooodo high-end nie jestem, ale dawno doszedlem do wniosku ze dobry uklad nie potrzebuje specjalnie super czesci zeby dobrze zagral. Wydaje mi sie ze tutaj ludzie za bardzo wierza w jakies tam specjalne pozytywne oddzialywanie pewnych elementow pasywnych, a tak na marginesie powiem ze chcby jak bardzi wypasiony gc jest bity na glowe prostym wzmakiem na bipolarnych (i nie tylko). Czasami mi sie wydaje ze "firma" bierze gore nad prawdziwymi parametrami el. I to jest wielka porazka...

iAMP, iPSU, iSMPS i kto tam wie co jeszcze :D

No odpalilem na nowym 450W trafie w praktyce wyszlo 2x30.5V wiec spoko. OPA552 sie grzeje ale nic mu nie jest jak na razie, dzwiek zyskal troche na dynamice. No i teraz mozna dac troszke glosniej :D

Moze dlatego ze GC ma ograniczone parametry, mala wartosc BW, ktora mocno spada przy duzym ustaleniu wzmocnienia, a co za tym idzie spada tez odpowiedz na impuls.

Sa do kupienia znacznie lepsze od Gc scalakow op-amp'y mocy , lecz ich cena jest bardzo wysoka.

Szczytem amatorki jest seniczowy GC z tranzystorami mocy na wyjsciu, na DIY do dzis maja stany podzawalowe po takim wejsciu lisciowatego szamana.

PA-05 to uklad ekstremalny jego cena to okolo 1200ZL /szt !

Apex i kilka innych firm robi troche ciekawych op-amp'ow.

Lm'y sa tzw.bezpiecznymi ukladami mocy, zawsze dzialaja z malymi wyjatkami.

biorac pod uwage spadki napiecia miejmy te max 22V na zaciskach oraz to ze moj mid woofer ma "teoretycznie" 8R bo tyle ma w najnizszym punkcie ale licze go jako te 10R to jest 48W jezeli 8R to rowno 60W i nie brzmialo to tak jak powinno nie bylo tego zapasu mocy jaki jest teraz

Witam mam w domu 4 sztuki opa 453TA z tego co czytałem w temacie nada się do wzmacniacza drakuli. Mam podstawowe pytanie ten scalak ma max zasilanie +-40V jaką moc mogę uzyskac z tego wzmacniacza przy tym zasilaniu??

Rick wysyłam już jutro pierwszą partię. Wymiary to ok. 100mm x 50mm. Jak wyglądają znajdziesz w tym wątku.

Tak jak już pisałem mam i płytki i tranzystory gdyby ktoś potrzebował zapraszam na maila.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.