Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy zint.wzm.mocy klasy A-A/B.[Q-Audio]

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

magazynier, myślę, ze w tme przyjdzie nam poczekać na dostawę jakiś czas. Raczej parę sztuk na górkę i tak kupią, ale w sumie lepiej dogadać. W każdym razie potzrebuję 4szt na bank, a jeżeli da radę to tak jak pisałem kolejne 4.

>Lancaster

Dzwoniłem dziś do tme, wysłali, nie zdążyłem domówić brakujących 4 szt.

Jeśli chcesz, zamówię je (te 4szt. ) bo prawdopodobnie w przyszłym tygodniu dla Kolegi z forum coś będę zamawiał, więc koszt przesyłki z tme rozłożyłby się na dwie osoby.

magazynier w takim razie dla mnie tylko 4szt. poproszę.

Możesz też zapytać o 1 szt OPA2604, jezeli mają na magazynie to mogą dolożyć. Jezeli paczka już wyszła sprawa nieaktualna.

Pozdrawiam

Jakby kogoś interesowało rezystory BEYSCHLAG i kondensatory WIMA można kupić

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

uwe300

Twoje doświadczenia są cenne i dla mnie ;) Właśnie miałem zamiar podłączyć Drakuję do zasilacza +- 32V

Gdyby ktoś chciał podzielić się spostrzeżeniami na temat zasilania Drakuli zapraszam do wątku

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

uwe, nawet nie ma sensu porównywać(brzmieniowo) mostka (szara kostka) z mostkiem na diodach np. BYW29/200, czy choćby MUR860. Wymień go koniecznie. Serio. Myśle, cze czeka cię kolejna niespodzianka:)

uwe300

Czy i w jaki sposób będziesz próbował obniżyć napięcie zasilania?

Jak obniżyć napięcie zasilacza z 32V+/- na 29V +/- i nie zmienić jego wydajności prądowej ?

(mowa tu o zasilaczu(podwójnym): trafo 2*24V, 16*MUR860, kondy Frolyt 2*4700uf/63V)

nie zamierzam, zostawiam OPA2544 ktory ciagnie do 70V dam pozniej dobre diody i idealnie bedzie pod 70V. Dorzuce po parce tranzystorow i bedzie do pedzenia 2x BSW. Do auruma i wstegi zrobie chyb ajednak symasyma

>>uwe300, 7 Maj 2006, 14:14

>najprosciej odwinac pare zwoi, wydajnosc pradowa zostanie taka sama.

Takie rozwiązanie nie wchodzi e grę

tfrao w wersji audio - ekranowane i zatopione w żywicy :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.