Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy zint.wzm.mocy klasy A-A/B.[Q-Audio]

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdzałem, na analogu i na TI. Ukad się nie wzbudzał, tak jak pisąlem. kompensacji nie robiłem, ale też nie było potrzeby wiec ...

W sume to Analog D. wyrażnie mówi o tej kompensacji więc spróbuje chyba.

Bawiłem się teraz jeszcze tym programikiem Analoga.

Przy warunkach w jakich mi pracował AD797 (tj. małe wzmocnienie - 2, bez rezyst wejścowej) napisal, że mogą występować oscylacje. Rozwiązniem, jakie m. in. podali, jest zwiększnie nap. zasilające (u mnie 25!) więc może dlatego mnie się układ nie wzbudzał ?

>DeTom

Ja jeszcze w sprawie tych płytek. Pewnie będzie wiele zapytań w tej sprawie, więc jeżeli możesz to wrzuć na forum jak ta płytka wygląda i sposoby jej wykorzystania w opcji równoległej i mostkowej. A tak poza tym, to która lepsza ? Reszta oczywiście PW.

Pozdrawiam.

lepiej nie przginaj z tymi 25V,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

co bedzie jak rozdzilimy rezystorry 250R z wejscia odwracajacego OPA w sprzezeniu i dla kazdego damy osobny kondensator?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

magazynier, 24 Maj 2006, 13:55

>Co wg. Ciebie mógłbym poprawić, robiąc nowy ?

Ja w sumie tak tylko dla padrażienia razgawora.

Właściwie to pytanie było bez sensu.

pzdr

Piotr

Wczoraj pisałem o moich kłopotach z Drakulą i mam ich przyczynę.Drakula DeToma jest wrażliwa na wielkość zasilania i 25V przy zalecanych wartościach elementów jest za małe.Jeżeli ktoś będzie ustawiał prąd spoczynkowy w kierunku większych wartości to może nie nastarczyć na fety :)Ja zamawiałem trafo 2X18V i trafo na pewno jest w porządku.Po prostu w sieci mam 203V AC.W tej sytuacji zmiennego po stronie wtórnej mam jakieś 15V .

Co do brzmienia...cóż.Do GC na Rikenach ,Caddokach,BG w kwestii barw i przyjemności ze słuchania drakula nie ma co startować.Po krótce w GC dzwięk jest większy z pełną paletą barw, natomaist drakula ( przy tych częściach na których ja zmontowałem i przy niskim biasie) jast bardziej sucha a wysokie mam wrazenie czasami zapiaszczone.Jedyne co mi się w drakuli podoba to bas.Jest jędrny i zawsze na miejscu.

Oczywiście nie uważam że drakula nie może zagrać lepiej.Na razie musi się dotrzeć ale na pewno będzie wymagała doszlifowania.

Ja juz doszedlem do kolorowego brzmienia drakuli (mamy podobny poziom odniesienia, bo u mnie pod fotelem stoi GC na Rikenach, Caddockach i BG N), ale właśnie trochę jakby mocy brakował (narazie jeszcze nie mam mostka). Problem w tych częstych awariach oraz brakiem stabilizacji dla opampów. Szczególenie przypadło mi do gustu brzmienie AD797, jednak starche jest ze spłoną (ich max . nap. zas. to 18V a u mnie jest 26V).

Dziś odpalam mostek, koniec zabawy :D

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.