Skocz do zawartości
IGNORED

Sekcja sieciówki AudioQuesta

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj z nudów postanowiłem rozebrać moją sieciówke Audio Questa. Jest to model AC-3, który był kiedys topowym kablem zasilającym AQ (kupionym w 2000 roku).

We wnętrzu znalazłem 9 żył, 4 L i 4 N, oplecionych wokół jednej grubej żyły E.

Co ciekawe, kable nie jest wcale ekranowany. Drugim zaskoczeniem było stwierdzenie lutowania żył do styków.

Ogólnie konstrukcja prosta jak budowa cepa. Trochę mnie to prawdę mówiąc rozczarowało. Oczekiwałem więcej finezji.

[obrazekLUKASZ-81528_1.jpg] [obrazekLUKASZ-81528_2.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-579-100006453 1170254549_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

https://www.audiostereo.pl/topic/5756-sekcja-sieci%C3%B3wki-audioquesta/
  • 6 lat później...

Nie jest ekranowany bo to sieciówka a nie przewód gramofonowy.

Jakbyś ten przewód rozlutował i zlutował samodzielnie czy ktoś to doceniłbyś firmowy montaż, który jest nie przypadkowy . Liczba 4 żył też nie jest przypadkowa - trzeba tylko znać powód.

Fakt oplotu na jednym przewodzie E również ma solidne uzasadnienie w uzyskaniu jednorodności.

Kabel jest prosty jak cep ale konstruktor wiedział co robi.To na pewno dobry kabel akurat metalurgia audioquesta jest bardzo dobra do zastosowań sieciowych.

• Użytkownicy+

Mi akurat sieciówki AQ nie pasowały (nie pamiętam już modeli), być może nie ten system. Lepsza była Tara, a nawet tani Vincent (który również miał lepszy wpływ niż droższy Neel).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.