Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Analogue Puccini vs CA 640A

rmgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Forumowicze,

po raz kolejny potrzebuję Waszej pomocy.

Otóż wymieniłem CA A5 na CA 640A - i wydawało mi się, że dogoniłem króliczka...

nie mniej jednak po 1 godzinie grania urządzenie zrobiło głośne Pu..... i wszystko się

wyłączyło, a na wzmaku - miga protection.

Sytuacja powtórzyła się drugi raz po przepięciu w inne

kontakty - więc dzwonię do Pana sprzedawcy, który mówi, żeby przysłać na ich koszt i albo naprawią,

albo mogę dostać zwrot gotówki lub inny wzmak.

Rozważam lekką dopłatę do Audio Analogue Puccini i taką zamianę - czytałem, że do klasyki jest ok,

ale - słuchamy czasami - głównie Małżonka - trochę Rammstein, trochę Sisters of Mercy, trochę Cure

i pytanie - czy on się sprawdzi również w tych nagraniach.

Serdecznie proszę o informacje.

Rafał Miętkiewicz

https://www.audiostereo.pl/topic/57561-audio-analogue-puccini-vs-ca-640a/

a czemu nie ??

Słuchałem raz Audio Analogue Puccini i było dość sympatycznie jak osobiście słucham rock i dla m,nie było ok ważne jest jak to zagra dla ciebie proponuje ci byś wziął kasę i poszukał coś dla siebie bez odsłuchu nie ma sensu kupować

pozdrawiam

"...Wolność albo jest pełna albo jej w ogóle nie ma, bez wolności nie ma rozumu, nie ma sprawiedliwości, nie ma dobrobytu, nie ma człowieczeństwa..."Michał Bakunin

Kolega zajrzał dopiero do A (Kambodża), teraz chce do B (AA) - poźniej przyjdzie czas na C do Z, a króliki to łące dlatego cięzko złapac.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

A ile jesteś wydanie wydać?? może od razu byś coś kupił z wyższej półki co by ci na długo starczało jak się nie boisz kupować bez odsłuchu podam ci adresy 2 sklepów jeden w Irlandii a drugi w Irlandii Północnej można wyrwać niezłe klocki ex demo lub z 2 ręki ja osobiści kupiłem ( po odsłuchu bo mieszkam w ie ) wzmacniacz classe cap 2100 (pełna gwarancja papiery itd) za 2300 euro gratis złączka van the hul w Polsce kosmiczna kwota 24 tyś!!!!

"...Wolność albo jest pełna albo jej w ogóle nie ma, bez wolności nie ma rozumu, nie ma sprawiedliwości, nie ma dobrobytu, nie ma człowieczeństwa..."Michał Bakunin

sorry van den hul :)

AA raczej nie nada sie do rocka - gra za miekko i za cieplo. Ale CA chyba jeszcze gorsze - ostre, czasem az tnie po uszach. Takze generalnie pomimo, ze jestem zwolennikiem brzmienia AA to w tym wypadku chyba warto szukac trzeciej drogi ;)

Wolałbym 100 razy Pucciniego.Słyszałem go co prawda tylko raz ale bardzo pozytywnie zaskoczył.Wzmacniacza CA 640 patykiem nie dotkne.

A czy spasuje do systemu i muzyki?

Jak odsłuchasz to sie dowiesz.

Gorzej jak on tez zrobi puuu... a sprzedawca sie wypnie

Dzięki bardzo za dotychczasowe odpowiedzi. A jak wygląda kwestia dynamiki w Audio Analogue P. ?

Wyrazistości? Czy w tym przypadku ciepło i miękko = mułowato i niemrawo? Tego chyba najbardziej się obawiam... Zakupy w irlandii raczej odpadają...

Z innej beczki: czy Rotel 01 jest jakimś konkurentem do rozpatrzenia wg Was wobec Audio Analogue Puccini i CA 640a ?

Serdeczności,

R.

Poszczególne wersje się trochę różnią ale Puccini SE to naprawdę bardzo dobra integra .U mnie grała z Audio Physic Yara i było ok. W każdym razie nie było źle przy ostrej muzyce.

Trzeba jednak najlepiej samemu posłuchać.

jaki sens jest rozpatrywać wybór pieca bez reszty systemu?bzdura!!!pisanie ze CA jest za ostry to nieporozumienie,jeżeli słuchasz klasyki czy jazzu to CA jest bardzo dobrą propozycją.Ma charakterystyczne brytyjskie brzmienie-kwestia gustu

Rezysław

On ma reszte toru tylko było w innym watku niedawno załozonym dotyczacym wymiany wzmaka.

Do autora:

"Linia dzwieku" z Rzeszowa wystawiała Pucciniego na allegro

Mozesz spytac czy za kaucja nie wysla Ci na odsłuch

Zaznaczam ze nie mam nic wspolnego z tym komisem

Po za tym

Rotel, AA i CA to tak odmienne szkoły brzmienia ze watpie by dało sie znalezc wspolny mianownik dla nich.

Jesli jestes nie osłuchany i nie znasz chocby pobieznie pewnych cech charakterystycznych roznych wzmakow to mozna bedzie pisac, pisac i g... z tego bedzie bo jesli Ci cos siadzie to bedzie i tak dziełem przypadku.

A jak nie siadzie i stracisz troche kasy po przezuceniu parunastu klockow to zrozumiesz dlaczego z dobrego serca piszemy POSŁUCHAJ PRZED KUPNEM

Pozdrowienia

"linia dźwięku" to bardzo dobre źródło zakupów. Nie trzeba nawet się pytać o możliwość wysyłki za kaucją. Po prostu kupujesz i masz kilka dni na sprawdzenie i w razie czego odesłanie sprzętu. Ja tak odesłałem CD Micromegi, które mi nie przypasowało brzmieniowo i nie było najmniejszych problemów. W sytuacji gdy sprzęt się spodoba masz kilka miesięcy gwarancji, co daje dodatkowy komfort przy zakupach second hand.

To prawda, stamtąd mam 640 i bardzo ładnie się zachowali, słysząc, że jest uszkodzony - odsyłam na ich koszt, albo naprawią, albo zwrot gotówki, albo mogę wybrać inny... Ponowię pytanie: czy Audio Analogue Puccini ma dużą mniejszą dynamikę od Cambridge Audio 640A ? Czy warto wziąć AAP? Czy to faktycznie klasa wyżej?

Raz, że nie mam gdzie posłuchać, dwa - że mało opinii jest, trzy, czytałem gdzieś, że ma bardzo słabą dynamikę i do mocniejszych kawałków (okazjonalnie) się nie nadaje. Trochę też mnie wstrzymuje brak wyścia słuchawkowego - czy wzmak słuchawkowy to straszny koszt?

R.

Za CA zero na tym forum:) Chociaż opinie w prasie ma dobre, gdyby nie był tak suchy i ostry w połączeniu z playerem dvd cambridge (jedyne źródło do cd póki co) to bym się nie zastanawiał. Podobała mi się natomiast dynamika! Za AA na tym forum mam już kilka opinii za... :)

Czy wzmak słuchawkowy to duży kłopot/wydatek? (kłopot w sensie podłączenia)

Miałem AA se dual mono i rewelacji nie ma był troche lepszy od rotela ( podstawowej seri 9xx). Takie urządzenia jak amplifon wt 40 czy jadis orchestra i w szczególności obecny manley stingray które miałem w wymienionej kolejnosci po własnie wzmacniaczu puccini nie zostawiały suchej nitki ale w cenie do 2 tys mozna zakupic uzywane AA se dual mono i to chyba za piękne i solidne wykonanie nie jest duzo. Zanomy kiedys porównywał densena dm 10 do puccini se i ten pierwszy grał wg niego lepiej.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.