Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Analogue Puccini vs CA 640A

rmgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

OK, a gdybym mógł prosić w paru słowach:

1. Czym różni się wg Was dźwięk w obu wzmakach

2. Czy wzmak słuchawkowy jest drogi i uciążliwy w stosowaniu w połączeniu ze zwykłym wzmakiem?

CA nie miałem nigdy u siebie aa puccini był zdecydownie lepszy ni nad 320 , podstawowe modele rotela (seri 10xx juz nie miałem) i od creeka 4330 mk2 który tez gra niezle - warunek łatwe do napędzienia kolumny - z esa continuum grał ale na godz 12.

rmgdansk

Co Ty z tym CA,zakochałeś się?Wszyscy Ci mówią,że lepszy jest AA a Ty swoje.Kup go jak tak bardzo chcesz.

Oczywiście,że słuchałem miał go mój kolega a obecnie inny posiada CA.Sieka,to słowo wystarczyć powinno za cały komentarz do CA.

Co do Densena DM10 to gra podobnie ale myślę,że na wyższym poziomie od AA ale jest chyba droższy.

Poza tym wszystko i tak zależy od całego systemu a nie od jednego elementu.

rmgdansk

Daruj sobie tę Kambodżę.

Jeśli nie AA to rozważ za 3kzł Musical Fidelity A300 z ogłoszenia i już.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

A od kiedy auiofile sugerują się prasą?Większość szacownych kolegów powtarza zasłyszane opinie na temat sprzętu,nigdy go wcześniej nie odsłuchując.gdyby odpalić w ciemnym pokoju kilka ustrojów mało kto połapałby sie w róznicach między nimi,ale przecież w Polsce mamy 40 mln specjalistów w dziedzinie audio.Reasumując odnośnie tematu wątku,ja po zmianie pieca na 640 zuważyłem potok dzwięków wylewających sie z kolumn,po prostu koncert ale żeby nie bylo za różowo to minusem 640 jest cofnięty dolny bas i trzeba robic korekcje na +2 min,u mnie obecnie na dół pasma wysłałem sub velodyne i niczego mi nie brakuje a dynamika zestawu jest porażająca in plus i może rocka mało słucham ale twierdzę ze w tym gatunku niczego nie brakuje 640-ce.Dobra rada dla autora zrób najpierw odsłuch bo to ty potem bedziesz słuchał swojego zestawu a nie koledzy z forum

Rezyslaw sprobuj do 640 podłaczyc kable xlo z widłami reference

Powodzenia.

Do autora:

skoro jeden i drugi wzmak jest z tego samego komisu to czy tak trudno jest porosic o naprawe 640 i wyjasnienie ze chciałbys dokonac odsłuchu na swoim systemie CA i AA ?

Boisz sie tych odsłuchow czy jak?

Niestety nie ma szans bys cos bez odsluchu kupil dla siebie i byl zadowolony a takie pisanie to niestety tylko wrozenie z fusow bo jednemu podoba sie corka drugiemu tesciowa.

Jest wiele ciekawych wzmacniaczy ale jak kazdy musi byc odpowiednio skonfigurowany by pokazal sie z jak najlepszej strony a pomieszczenie i reszta bzdetow ma tez wplyw na efekt koncowy.

Ja kiedys mialem klocki za spore juz pieniadze i dzwiek na poziomie a teraz dzieki doswiadczeniu klece sobie z g...a bat i tez jest fajnie wiec nie musi kosztowac krocie by cieszyc sie muzyka.

Podam Ci teraz system ktory gral u mnie MUZYKE przez duze M:

Cyrus IIIi + CD Cyrus daD1 + Cyrus PSXr + Sonus Faber Minima Amator + kable gl. Molibdeny ukrainskie + IC AN Lexsus + siecowki DIY = dzwiek ktorego do tej pory ciezko zastapic czym innym i to bez wzgledu na cene w 18 metrowym pokoju w ktorym slucham.

Dotej pory zaluje ze pozbylem sie go w pogoni za kroliczkiem taka jest prawda.

robix

ten Audio Analogue na dosc wiekowy wyglada

co do CA to zostan przy tej 640-ce mozesz jej troche posluchac to przeciez poczatek twojej drogi audiofilskiej

jesli oddadza ci kase to wez i nie spiesz sie tak, bo zauwazylem ze kupujesz na oslep

mozesz zaczac od zrodla poszukaj Harman Kardon HD970 (posiada dobre wyjscie sluchawkowe przy okazji) lub Xindak C06

taniego i dobrego wzmacniacza jeszcze nie wynaleziono, nawet drogie konstrukcje maja swoje wady

twoj nick zawiera nazwe gdansk, jesli tam mieszkasz to napewno da sie znalezc jekies sklepy gdzie mozna odsluchac kilka wzmacniaczy i wyrobic sobie opinie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

rozwaz taki wzmacniacz, mysle ze jego gra moglaby cie zadziwic - pozytywnie oczywiscie

twoje kolumny tez pozostawiaja wiele do zyczenia

mozna zbudowac tanio system dajacy satysfakcje, ale wymaga to sporo czasu i poszukiwan

zycze powodzenia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kamyczek do ogrodka od uzytkownika AA Puccini SE dual mono (nie setana), wersja III. Mialem go poltora roku.

Uwazam, ze to naprawde znakomity tranzystor w swej cenie. Bardzo fajny bas i niezle wysokie a do tego swietna srednica i wokale. Nie znam 640, tylko nizsze modele CA i to nie ta klasa. Moze 640 jest lepszy? Watpie ale nie wypowiadam sie.

W podobnych cenach entuzjasci ladniejszego choc nie tak detalicznego dzwieku maja do wyboru sporo wzmacniaczy lampowych.

Tyle w temacie,

pzdrw

soso

Kochani, podążając za Waszymi mądrymi radami:

1. Odesłałem tuner DAB korzystając z prawa do zwrotu towaru zamówionego przez internet bez podania przyczyny.

2. Jutro przyjdzie do mnie Audio Analogue Puccini, do odsłuchu na parę dni.

3. Jeśli AAP nie podejdzie moim gustom, jest możliwość przesłuchania NAD C370.

Pytanie: Co sądzicie o NAD C370 w kontekście rozważanych przeze mnie wzmaków?

Serdeczności,

R.

Nie chce juz miąchać ale może jednak Alectrcompaniet ECI2 lub MF A300 oba w granicach 3kzł.

Moze Cpland CSA 8, Baltlab - to tak na goraco z ogłoszń wzmaki jednak lepsze od wymienionych no poza AA SE.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

...hmmm... że AA będzie lepszy od 640 to wiedziałem, ale zobaczymy, czy nie zabraknie ci 'uderzenia' np. przy rammsteinie. Pewnie za jakiś czas będziesz szukał zmiany ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.