Skocz do zawartości
IGNORED

Który preamp lepszy?

soundchaser

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

można też sobie sprawić porządną drabinkę - koszta niewielkie - pewnie z 300 pln plus jakaś obudowa (można zrobić samemu).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Audi0 sythesis passion najlepiej modek 8 z pilotem i wyswietlaczem - pasywka oczywiscie .

To mój typ ;)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Taa, Rotel jest wierny do bólu, nie ma mowy o żadnych audiofiskich ciepłych kluchach, jeno realistyczne, ostre granie ;P Do końcówy Rotela pre Rotela, z tego co mi wiadomo z NADem może być za jasno.

Seba78 wszystkim te pasywki poleca, a potem na Rotelach tylko Floydów da się słuchać ;P

I love the sound of crashing guitars

I czy aktywne pre zamulaja to nie jestem do końca pewny. Wbrew pozorom z aktywnym pre góry będzie więcej, ale będzie równocześnie bardziej nasycona, z pasywką straci wybrzmienie i będzie sucha. Ponadto aktywny pre podkręci dynamikę, źródła pozorne będą większe, muzycy wejdą do pokoju, będą na wyciągnięcie ręki, no ale nie każdy to chyba lubi ;)

Żeby wprowadzić jeszcze większy zamęt napiszę, że starsze końcówy Rotela nie są tak ostre jak się większości wydaje po odsłuchu tylko nowych konstrukcji ;P

Zawsze mozna wypozyczyć od dystrybutora pasywkę np, Creek OBH-22 (leniuch nawet jest) i porównać z aktywnym pre.

Nawiasem mówiac czy nie lepiej szukać Nada serii S - uzywki chodża w granicach 2 kzł.

generalnie jeszcze wszystko zależy do czego. Pasywka oczywiście ma sens jak nastąpi pełne wysterowanie z takowej - jak zabraknie dynamiki - to trudno - wtedy to jest mniejsze zło.

kolega nie powiedział co sobie chce spiąć tym pre.

->Seba78

Nie uogólniałem, pisałem jak będzie grać z Rotelem (kolega ma końcówę Rotela). Jak będzie chciał zmienić końcówę na innej firmy to wtedy może spróbować pasywki.

Co do śmieci w torze, jeśli ktoś chce słuchać tylko dobrze nagranych płyt wtedy przeźroczystość toru wskazana. Ja lubię zbyt dużo różniastych nagrań na analityczny system pokazujący prawdę, wolę kłamstwa i śmieci ;) Idąc dalej tokiem rozumowania śmieci, najlepiej chyba po prostu kupić aktywne kolumny w stylu Dynaudio, wtedy jednocześnie i problem wzmacniacza i przedwzmacniacza i kabli głośnikowych przestanie istnieć ;)

Rotel w ogóle jest ordynarny, a z firmowym zestawieniem Audio klanu czyli B&W to już perwersja w ordynarnosci.

Jesli sie ktos obraził znaczy, ze mam racje :P

->xniwax

Nie obrażę się a wręcz potwierdzę ;) Nie wiem jak można polecać Rotela z B&W jako firmowe zestawienie, dobre toto do pomalowania pokoju na czerwono tryskającą z uszy krwią ;P Jak nic, czysta perwersja ;P

Audioklan tak ma - jak nie Rotel to krell teraz Classe. Pieknie tylko nie z B&W.

...ale dość o tym. ;)

>>> Nie wiem jak można polecać Rotela z B&W jako firmowe zestawienie,>>>>>

do tego były jeszcze referencyjne kabelki HiEnd za jedyne 15 zł/metr.......

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Dziękuję za wszystkie "głosy".

Nie wiem co to znaczy "zamulacze". Nie stać mnie na audiofilski sprzęt

za kilka/kilkadziesiąt tys. zł dlatego staram się skompletować, powymieniać i sklecić optymalny zestaw z tego co mam. Na razie wymieniłem Altusy 300 na KEF Q3, CD Denon 660 na 1560, interkonekty i kable kolumnowe z Supra Ply 3.4 na Klotz 2x4 Twinax i jest poprawa. Na Allegro jest do kupienia za 400 zł preamp Rotela 971. Czy będzie lepiej współpracował z moją końcówką niż NAD? Cyba muszę zaryzykować, kupić i sam sprawdzić.

Zastanawia mnie też czemu następny model RC 972 jest dużo droższy od RC 971.

Pozdrawiam wszystkich,

Marek.

Lekko bandyckie ceny za te przedwzmacniacze Rotka na allegro, chyba sławny Klub zrobił swoje ;P RC-980BX za 750zł, zdzierstwo, ja za swojego RC-990 dałem kilka lat temu 800zł. RC-972 za 1 290zł to jakiś sklep sprzedaje. Nowy za 3000zł ? Ciekawe kiedy, ja pamiętam że mój RC-990 kosztował koło 2800zł. Ten 971 za 400zł jeszcze przejdzie, z tym że ma potek balansu razem ze wzmocnieniem, sprawdziłbym najpierw czy gdzieś są zamienniki bo jak padnie może być problem :] Ewentualnie przerobić, zlikwidować balans i wstawić choćby drabinkę rezystorową, ale to dodatkowe koszta :]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.