Skocz do zawartości
IGNORED

DYNAUDIO Confidence 3 i jakie kabelki gł

LukRin

Rekomendowane odpowiedzi

Reson nie ma żadnych problemów z kontrolą basu przy dużych prądach przesyłanych profesorze mikson :D przynajmniej moim zdaniem i proszę używać sformułowania "moim zdaniem", "w moim systemie" a nie wygłaszać tu prawd objawionych ;)))

widać masz może innego resona ;)

ten co ja męczyłem to kontrole basu i dynamikę ma na 3+

no powiedzmy 4- to wszystko :)

a tak poważnie reson ma spory opór wynikający właśnie z przekroju

no ale jak widać u Ciebie gra idealnie więc chyba wszystko okey ;)

Focal + Naim

Niestety mocny wzmacniacz to więcej prundu w cienkim przewodzie o małym przekroju który zaczyna się grzać i zwiększać jeszcze bardziej swój opór no i klops papciu.

Kochani koledzy wróćmy do tematu,Jaki kabel do Dynaudio,a Resona i tak wszyscy znają lubią lub nie!!!

A kto zna Siltech 38g3 głosnikowe lub Cardas Twinklink.Poważnie się nad nimi zastanawiam choć żadnego nie słyszałem to z racji innego surowca wydaje mi sie że inaczej brzmią.Zalęzy mi na kabelku z lekką wysuniętą górą pasma.Ale z dużą rozdzielczością by przy dużych sugnałach sie nie mulił.

Pozd.

Już znalazłem kabel dla siebie KIMBER 4 TC,wniósł ożywienie do systemu,scena przybliżona,góra bardziej wyeksponowana i gitara basowa sie pojawiła.Trochę straciły barwy poprzez nadanie charakteru Kimber-a lecz i tak jest bdb.Na pewno zostanie na dłużej u mnie!Poprawa wstosunku do Dnm w 70%.

Witam,

Po kilku odsłuchach (Audioquest CV-8, Tara Labs Prime 500,Sonus Oliva) zdecydowałem się na kabelek Pana Andzeja Witka (SO).Ponoć jest to "nowy" projekt. Po wpięciu w system zdecydowanej poprawie uległa przestrzeń, skłonny jestem stwierdzić, że jest teraz na poziomie Audio Physic-ów. Do tej pory byłem przekonany, że Dynaudio Confidence pod tym względem nie dorówna kolumnom ze stajni AP. Przestrzeń, powietrze oraz detal moim zdaniem na niezłym poziomie. Zauważyłem jednak niedostateczną masę dźwięku objawiającą się brakiem najniższego basu. Jak nie znajdę w najbliższym czasie lepszego kabelka pozostanie wspomóc ten zakres subwooferem. W tym tygodniu na tapetę idzie Audioquest Rockefeller. Wydaje mi się, że Dynaudio Confidence lubią bardzo drogie kable :). Chwilowo nie miałem możliwości sprawdzenia tego.

Wielkość pokoju jest w granicach 18m. Wiem, że jest to wina kabelka głośnikowego. Po wpięciu AQ Gibraltar made in Hong-Kong zdecydowanie poprawia się dolny zakres, ale reszta toru ulega pogorszeniu.

No to nie wiem co mam napisać w 18m2 to te kolumny produkują niezłe ciśnienie akustyczne.

Dostawianie suba do tych kolumn???

Przecież te kolumny grajądo jak pamiętam 40hz?

To w 18m2 powinny już nieźle masować.

Nie wypowiem się o NADzie bo niespecjalnie leży mi ta firma ale Qeda to chyba bym też wymienił.

A jeszcze jedno pytanie, brakuje masy czy punktu w basie?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.