Skocz do zawartości
IGNORED

UE zakazała żarówek Edisona (żarowych)

Molibden

Rekomendowane odpowiedzi

>muls, 4 Wrz 2009, 14:55

>swoja drogą jakeś proste jest to zrozumienie swiata przez niektorych.mam mieć 100W.... bo tak kce.

:-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

>Obecnie w każdej dziedzinie elektroniki użytkowej mamy do czynienia ze staraniami o zmniejszenie poboru energii czy ogólnie minimalizację wpływu na środowisko. Idź do sklepu i popatrz na oznaczenia pralek, lodówek, zmywarek. Wcale nie zdziwiłbym się gdyby za chwile pojawiło się to na telewizorach.

Nie tylko w elektronice i nie tylko użytkowej.

Zresztą to tak jak z koorami...teraz króluje srebrny i pojawia sie pomarańczowy ;p

za rok albo dwa lata wycofaja 75w wiec "99w" i tak nie pomoże. za następne dwa lata 50 W. Z drugiej strony dzięki temu zacznie się realny rynek innych źródeł światła o niskim poborze mocy. kilku dużych graczy pewnie pokaże co ma bo w końcu teraz otwiera się szansa 100-krotnie większej sprzedaży. Ceny spadną i korwin-mikke zostanie znowu z ręką w nocniku.

>a mnie osobiscie szkoda samochodów ...parowych.

no, no, a koło jakie stare...jak w żarówce, od samego początku nic się nie zmieniło w zasadzie działania, najwyższy czas na ustawę, która zastąpi koło czymś bardziej nowoczesnym i przystającym do współczesnego świata.

>przystającym do

>współczesnego świata.

no właśnie, ZAKAZ, to przystaje

zakazać samochodów na parę, zakazać świec woskowych, starych mulsów jar1ów, a jozwa też niech się szykuje bo się w leciech posuwa

>no właśnie, ZAKAZ, to przystaje

na początek koła o średnicy 100 cm i większej, takie wielkie koła wymagają dużych silników, które wydzielają dużo CO2

Wkręcił 100W zamiast 75 jak było przykazane i siły europejsko - ekologiczne go pokarały:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jakies dwa lata temu wymeniłem wszystkei żarówki w odmu na philipsy o ciepłej barwie o mocy 7 i 11 w. koszt 390 zł. do tej pory zapłaciłem w rachunkach mniej o 550 zł a żadna z tych żarówek nie padła. W tym momencie jestem na tym do przodu a jest szansa że w ciągu następnych trzech lat zaoszczedze jakieś 800 zł. tym samym mam w sam raz na miesięczną fakturę za n n-ke. pisze łacznie 5 lat bo tyle gwarancji mają te żarówki. a jak przeżyją gwarancje to to będzie jeszcze fajniej. Mnie UE ani grzeje ani ziębi - ale jakby rozpowszechnili te żarówki to pewnie staniałyby i oszczędność byłaby większa. innymi słowy po co tyle polityki???????????????????????

vereker jakie ty grzyby jarasz ze ci się tak pier**li? dostałeś cegłą z rusztowania w łeb ? czy cię ktoś zajechał od tyłu jak upuściłeś 5 groszy ?

Kolejny możliwy a nieoczekiwany skutek zakazu żarówek 100W - osoby starsze, o kiepskim wzroku i jeszcze podlejszych dochodach z ZUS'owskich emerytur - których nie stać na zakup energooszczędnych żarówek, a przy 60W niczego nie przeczytają - zwrócą się tym bardziej ku pewnej stacji radiowej.

misiomor, 5 Wrz 2009, 22:59

>Kolejny możliwy a nieoczekiwany skutek zakazu żarówek 100W - osoby starsze, o kiepskim wzroku i

>jeszcze podlejszych dochodach z ZUS'owskich emerytur - których nie stać na zakup energooszczędnych

>żarówek, a przy 60W niczego nie przeczytają - zwrócą się tym bardziej ku pewnej stacji radiowej.

Podła emerytura z ZUS-u, a w domu wszędzie setki? A kto im te rachunki za prąd płacił?

Misiomor, a skąd ty wiesz jakie oni rzeczy czytali przy tej stuwatówce? I że jak przestaną czytać (cokolwiek czytali)to się akurat na to jedno radio przestroją?

muls, 5 Wrz 2009, 23:01

>i slusznie bo ONA im...rozjasni.

bo jak ciemno to okulary trzeba nosić, zaś planowe, zgodne z dekretem plenum wycofanie żarówek stuwatowych, pozwoli na wprowadzanie zgodnie z planem 5cioletnim (potem planowo 75tki itd) zamierzonych przez partie limitów CO2, słuchajcie mulsów oni mają plan:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kroscik plan jest prosty.wszystkich przeintelektualizowanych łysych gomółek skazać na mrok.I w ten sposób na zagłade.Nie widzisz ze wymierzone to jest w ciebie.

Światło z żarówek jażeniowych powoduje depresje(ma taką częstotliwość, która negatywnie wpływa na nastrój) i uszkadza wzrok. To powszechnie dostępne informacje medyczne, żadne tam tajemnice. Wszyscy wiedzą i da się wyczytać byle gdzie.

Ktoś powinien ich pozwać do SZTRASBURGA za zmuszanie nas do używania szkodliwych dla zdrowia

materiałów.

Poprostu francuzi już nie produkują żarówek innych niż te jażeniowe. Więc co wymyślili? Załatwmy sobie rynki zbytu = przeforsujmy dyrektywe taką a nie inna pod pretekstem ochrnony środkowiska. Dramat.

To samo co z elektrowniami: Technologie atomową chcą nam sprzedać francuzi, a jak nie to i tak będziemy im musieli płacić za wzbogacanie/recycling zużytych prętów(tylko oni to robią w europie i wszyscy u nich to zamawiają) i za składowanie odpadów w ich departamentach zamorskich. Wszyscy wiedzą że efekt cieplarniany nie bierze się z CO2. Ale nie unia. Na każdej uczelni wyższej można się dowiedzieć jak wielką manipulacją jest to że CO2 powoduje efekt cieplarniany. Jest dowód, że nie powoduje. Nie ma dowodu że powoduje. Ale biznes to biznes. Jak trzeba to się przeforsuje żeby Polacy i inni kupili od Francuzów technologie atomową. Zeby kupilo żarówki, czy cokolwiek innego.. banany o odpowiedniej krzywiźnie, czyli takie jakie są we francuskich byłych koloniach a nie np w ameryce łacińskiej. Ciekawe co będzie następne.

Panowie, oni robią nas jak chcą! Ładują nas w dupe z tej unii.

Są z tego oczywiscie też korzyści jak cholera, ale nie ma co się oszukiwać. Nie ma nic za darmo.

banany to sztandarowy przykład jak nas robią w dupę,

w każdym sklepie przez cały rok można kupić banany, co to k**wa jestt te banany?

a gdzie agrest, porzeczki, czarne porzeczki, śliwki, gdzie polskie owoce???

ja nie chcę k**wa jeść bananów, ja nie małpa,

muls niech je, on lubi.

pisz petycje do tuska.On do pawlaka.banany sa proste i pożywne.sa sprowadzane w celu wyeliminowania rolnictwa w polsce i powszechnie wykorzystywane do wsadzania w dupe skazancom.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.