Skocz do zawartości
IGNORED

Jaką plazmę 46 = 52 w rozsądnej cenie

Becel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Powoli przymierzam się do zakupu nowego TV postawiłem na plazmę i proszę nie pisać na temat LCD znam doskonale obie technologie ich zalety i wady, ale chce patrzeć w plazmę.

Tylko nie wiem jakie modele są godne uwagi nie chodzę po sklepie dla idiotów bo wiem, że tam są spreparowane pokazówki i ogólnie wszystko jest tak zrobione żeby kupić produkt który jest promowany. Jestem bardziej zainteresowany nie najnowszymi wypustami mogą być starsze, ale żeby ładnie świeciły. Nie potrzebuje w nim żadnych wodotrysków, MPG itp. ponieważ obraz będzie przekazywany z dekodera cyfrowego UPC. Chcę żeby po podpięciu kompa lub DVD cieszyć się kontrastem.

Pomocy za duży wybór napiszcie co macie i jak się sprawuje.

PS. Jeszcze raz proszę nie piszcie o LCD bo nie interesują mnie tv w tej technologi.

Dzięki pozdrawiam

zaraz wszyscy Ci będą pisać o Panasonikach. Może i niezłe, ale zauważyłem że w życiu znajomi mi ludzie znacznie chłodniej się o nich wypowiadają niż tutejsi forumowicze. Moja rada, dokładnie sprawdź przed zakupem czy wszystko działa jak należy. Obiektywnie kwituje się tę firmę zdaniem z pamiętnej kreskówki >>Mucha

jak kupowałem swoją plazmę (do 4 tys.) zawęziłem wybór do Panasonica i Samsunga... z tego co się zdążyłem zorientować oglądając po sklepach i czytając testy to w tych granicach cenowych lepiej wypadały Panasonic, powyżej tej granicy cenowej i większych ekranach (50+) Samsung robi nie gorsze plazmy i cenowo wypadają ciut lepiej od Panasa, jak nie chcesz kompromisów to nawyżej są oczywiście Pioneery...

także wszystko zależy jaką tą rozsądną cenę chcesz wydać, aby można było konkretnie zaproponować wybrane modele

Zerknołem na te TV jak dla mnie wszystkie sa w podobnej technologi maja cała mase róznych bajerów. 90% tych cudów nie wiem do czego służy, ale coś mnie kusi na tego b650, i nie wiem dlaczego :)

abuq1, 22 Sie 2009, 23:02

>mam w domu plazmę i Panasonica i Samsunga, bierz Samsunga.

>B650 wydaje się być optymalny

taka wypowiedź nie jest pomocna dla nikogo, wynika z niej że Samsung jest bezwzględnie lepszy od Panasonica a to bzdura...

jak już piszesz to pisz konkretnie jakie modele porównujesz ze sobą, co jest lepszego w jednym czy drugim a nie takie ogólniki

Gość ata77

(Konto usunięte)

po 1, bierz wiekszy! (autopsja). Po 2, nie wiem jak w plazmach (mam LCD i nie bede sie rozpisywał) jedyne na co chece zwrócic toja uwage to fakt, że samsung ma procesor ktory nadaje "teatralnosci" (cos jak teatr telewizji) obrazowi. Nie wiem czy taki sam jest w plazmach tej firmy. Wiem jedno - w sklepie przy zakupie tego nie widac. Poza nawiasem, mi taki obraz bardzo odpowiada.

dlatego odpowiada mi ten samsung

po 1 ma 50" co jest środkiem miedzy moim min a max

po 2 odpowiada mi cena nie za drogi

po 3 podoba mi się jego wygląd i parametry mi też odpowiadają

Becel, 23 Sie 2009, 22:32

>>>>>>po 3 podoba mi się jego wygląd i parametry mi też odpowiadają>>>>

a jak obraz? chyba powinien to być najważniejszy parametr? :) eh parametrowcy.....

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Burczymucha, 22 Sie 2009, 18:16

ależ my właśnie mamy te panasoniki. i nie zamierzamy wypowiadać się o nich chłodno. nie chcemy ich wymieniać na inne. po prostu świetnie nam służą. co więcej potrzeba?

a dlaczego Hitachi???

sittek, 23 Sie 2009, 23:44

>Becel, 23 Sie 2009, 22:32

>>>>>>>po 3 podoba mi się jego wygląd i parametry mi też odpowiadają>>>>

>

>a jak obraz? chyba powinien to być najważniejszy parametr? :) eh parametrowcy.....

no właśnie, na parametry nie ma co zwracać uwagę (poza podstawowymi tj obecnością powiedzmy 100hz, czy full hd czy nie itd), czyli kontrast trylion do jednego itp :D

trzeba samemu pooglądać jak wygląda np czerń, biel, naturalność kolorów, jak się tv sprawuje przy dynamicznych scenach itd, ewentualnie poczytać szczegółowe testy (np na hdtv.com.pl)

same parametry czy obecność super ulepszaczy obrazu, bez sprawdzenia jak to w praktyce wygląda, są nic warte

Poprostu chyba kupie na chybił trafił, w Szczecinie nie znajde sklepu w którym specjalnie mi załatwią ten model podłączą pod DVD i właczą film. Tu jedynie moge isć do sklepu dla idiotów a i tak tam nic nie widać jasno jest tak że aż oczy bolą i mają wystawione z 200 LCD i z 3 plazm na których leci TVP1.

Takie realia.

Pozdrawiam

Z tego co znalazłem w necie jest to TV LCD wogóle nie jestem zainteresowany tą technologią kiedyś byłem wielkim zwollenikiem, ale chce plazmę chybą że OLED będzie tańszy.

Burczymucha, 24 Sie 2009, 06:52

>dlaczego Hitachi ?

>Ponieważ Loewe nie robi telewizorów plazmowych ! a szkoda

no to ja wolę jednak swoją Toyotę Celicę.

w moim przypadku celowałem w Samsunga PS50B650. Po dłuższym przeanalizowaniu "za i przeciw" stwierdziłem że tyle na TV nie wydam i zszedłem do niżeszego modelu - miałbyć to model B551. Przypadkiem w sieci Euro RTV AGD natrafiłem na model LG 50PS3000 FullHD, którego wogóle nie btrałem pod uwagę. Po kilku dniach czytanek na forach zakupiłem go. Tak na marginesie 4 czynnościami z pilota można odblokować funkcje i zrobić z niego model 50PS6000 w obudowie 50PS3000. TV mam od 4 dni - na razie sie rozgrzewa więc i ustawień nie mam wyśrubowanych ale generaqlnie juz mi sie podoba. Przyjżyj się temu modelowi może podobnie jak mnie przypadnie ci do gustu.

Loewe ma telewizory plazmowe - 42" Modus (są dostępne) i to w cenach wyprzedażowych.

A plazma Samsunga gra zdecydowanie i nieprównywalnie lepiej od LG :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tu masz otwarty test to poczytaj.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pytanie tylko czy tego samsunga za 6500 (najtaniej w sklepie w polsce) porównujesz z LG za 3700 pln. Wtedy na pewno będa różnice na kozyść Sama. Przy porównaniu mojego 50PS3000 z PS50B550 nie zauważyłem specjalnych różnic (może poza wyglądem na kożyść Samsunga)

szelodh, 25 Sie 2009, 20:01

>>>>>natrafiłem na model LG 50PS3000 FullHD........ ale generaqlnie juz mi sie podoba.>>>>

czyli jednak nie jest super. przedmówca ma rację, już lepszy byłby samsung.

życzę dużo samozaparcia.

Parę dni temu oglądałem wielką plazmę LG / osobiście kupiłem Panasonica/ i jakość obrazu bardzo mnie zaskoczyła.

Fenomenalne odtwarzanie,praktycznie bez wad,nawet po przełączeniu na Polsat cyfrowy.

Myślę,że obecnie jest trudno wskazać zdecydowanego lidera na rynlu telewizorów plazmowych.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.