Skocz do zawartości
IGNORED

Kloumny uniwersalne

ragge90

Rekomendowane odpowiedzi

ragge90, 25 Sie 2009, 15:34

>jeżeli uważacie że za 2000

>nie będę miał dobrych głośników , to wole kupić zarazie przyzwoity ampli. + dobre słuchawki

Jak dla kogo. Ja nigdy nie porownywalem sluchania muziki na sluchawkach do sluchania na kolumnach. Chyba wolalbym nawet sluchac muzyki na kolumnach za 1000zl niz na sluchawkach za 2000 itd. To wogole co innego. Dla mnie sluchawki to alternatywa jezeli nie moge wlaczyc kolumn, ale bardzo zadko mi sie to zdarza, cale szczescie.

?👈

a co do tych ampli co myślicie ma ktoś tego hk albo onkyo gdzieś przeczytałem że denon nie jest aż taki spoko .Bo kolumny chyba wezmę Magnat Quantum 605 . i mam oprócz tego jedno pytanie czy warto kupować głośnik centralny jest jakaś różnica w słuchaniu filmów

Nie warto kupować ampli. Lepszy efekt (wyższą jakość dźwięku) zawsze będziesz miał gdy użyjesz wzmacniacz stereo. Co do głośników, to MQ 605 to dobry wybór jeśli za bardzo nie przywiązujesz wagi do wyglądu kolumn. Też miałem taki dylemat i po porównaniu wiele głośników zwyczajnie nie dawały sobie rady m.in. JBL. Na 605 zarówno ciężki rock np. Tool jak i muzyka poważna dobrze wypadają.

Audiofilizm mnie nie interesuje, jedynie dobry sprzęt i jeszcze lepsza muzyka ;)

To mam pytanie co do wzmacniaczy czy można spokojnie podłączy do niego dvd a cały zestaw do tv i czy jakośc dzwięku i obrazu będzie dobra. Patrzyłem na wzmacniaccze i jedyne które by mnie interesowały to ONKYO A-9155 B ,Cambridge Audio Azur 540A V2 ,NAD C315 ,DENON PMA-700 AE ,Czy naprawde lepiej kupic wzmacniacz niż amplituner ?

Gość

(Konto usunięte)

ragge90, 26 Sie 2009, 00:14

Poprzednicy dobrze Ci radzą - wzmacniacz zawsze lepiej zagra niż ampli :-)

Z podłączeniem nie będziesz miał problemu!

Wyjście audio DVD łączysz ze wzmacniaczem, a sygnał wideo to już wedle uznania z DVD do tv poprzez SCART, komponent, HDMI...

Trochę kwestią dyskusyjną jest, czy korzystając z DVD jako źródła (zależy też jakiej klasy jest to DVD), faktycznie odczujesz różnicę między wzmacniaczem a amplitunerem, bo jednak jakość dźwięku z DVD również jest gorsza niż np. z CD.

A znam to z autopsji :-)

>Co do głośników, to MQ 605 to dobry wybór jeśli za bardzo nie przywiązujesz wagi

>do wyglądu kolumn.

Nie sa juz takie brzydkie. Fakt ze okleina jest sztuczna (a za naturalna trzeba doplacic te 1000zl)ale ladnie sie komponuja z TV w fortepianowej obudowie. Ladnie to do siebie pasuje, do tego front nie ma zadnych dziur na maskownice ktore szpeca cala sylwetke.

?👈

A co myślicie o tych wzmakach dobre są ? a te firmy ( bo nie słyszałem o nich )? a co do tego odtważacza cd to on jest dopiero drogi kosztuje niemal tyle co sam wzmak (patrzyłem na NAD ). Czy znowu ten odtważacz CD jest wart zakupu jaki byście polecili tani i nowy .

Gość

(Konto usunięte)

ragge90, 26 Sie 2009, 13:20

A już tak konkretnie, co do kupna, to ja kupiłem na ebay to:

http://cgi.ebay.pl/NAD-T585-299-Brand-new-Free-shipping-Europe_W0QQitemZ320416191984QQcmdZViewItemQQptZUK_AudioTVElectronics_Video_DVDPlayers_Recorders?hash=item4a9a4b15f0&_trksid=p3911.c0.m14

Nówka, faktura, gwarancja, bezpłatna wysyłka :-) U nas cena 3400,-...

A tu masz niższy model (bez SACD / HDCD), u nas dostępny tylko niższy T515:

http://cgi.ebay.pl/NAD-T517-a-158-Neuf-promotion-HDMI-DIVX_W0QQitemZ320415399722QQcmdZViewItemQQptZFR_LC_TV_Son_Home_Cinema_Lecteurs_Enregistreurs_DVD?hash=item4a9a3eff2a&_trksid=p3911.c0.m14

Tak że szukajcie, a znajdziecie :-)

ragge90,

Witam;

co do tych ampli co myślicie ma ktoś tego hk albo onkyo gdzieś przeczytałem że denon nie jest aż taki spoko .Bo kolumny chyba wezmę Magnat Quantum 605

Nie znam 605 ale słuchałem 903 i są to neutralne i bardzo uniwersalne kolumny;

Pozdrawiam Wszystkich

napisał by mi ktoś o tych wzmacniaczach odtwarzaczach które czy warto kupić odtwarzacz? jakie firmy są dobre ?, które modele są dobre ? A i czy wielkość kolumn ma tu jakieś znaczenie bo MQ 903 są małe .

Ja bym woloal podlogowki, chyba mam takie skrzywienie ze male monitory nie wyplenia basem jak trzeba pomieszczenia...

To ile wkoncu masz siana na ten wzmak? I co wkoncu chcesz CD czy DVD? Ja bym proponowal jakies CD i do tego jakies najtansze DVD zakupic z DivX i HDMI. Powiedzmy jakiegos Philipsa za 200zl i tyle. I wtedy jakies filmy ogladac z DVD, a muzyke tylko z CD odtwarzac.

?👈

Zaczęliście tak zachwalać te odtwarzacze CD więc się pytam co w nich takiego jest czy warto , na pewno teraz go nie kupię ale na wakacje raczej tak jeżeli warto a DVD jest uniwersalne więc na razie wydaje mi się dobre i coś o tych kolumnach ( ich wielkości ) byście napisali .

Nie ale może być kombo Linn Casic, i wiele rzeczy lepszych niż tanie DVD. Poza tym kolega nie podał jaką kasę może przeznaczyć na CD.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

xniwax, 27 Sie 2009, 11:38

>Nie ale może być kombo Linn Casic, i wiele rzeczy lepszych niż tanie DVD. Poza tym kolega nie podał

>jaką kasę może przeznaczyć na CD.

Aha. Za 5tys zł. Czy wiecej?

?👈

xniwax, 27 Sie 2009, 11:38

>Nie ale może być kombo Linn Casic, i wiele rzeczy lepszych niż tanie DVD.

I zalezy jeszcze jak ktos traktuje film, bo dla mnie jest to maly dodatek do wszystkiego innego i nie wymagam od niego nie wiem czego. Zreszta do ogladania DivX czy DVD i tak lepszego nie trzeba.

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.