Skocz do zawartości
IGNORED

Czy wszytko stare to złom?

bartasxx

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

"Jak dla mnie SACD przegrało nie przez zastosowaną technologię a przez mocny opór potentatów CD."

Dyskutowałbym. SACD było właśnie promowane przez potentatów CD, ściśle przez SONY. Jednym z głównych powodów był koniec okresu tantiem z wykorzystywania poprzedniego formatu. CD się całkowicie zamortyzował, stąd potrzeba wypromowania nowego powszechnego formatu, najlepiej z tej samej stajni. Abstrahując już od jego ewentualnej wyższości technicznej.

eskwadrat, 31 Sie 2009, 04:27

"Wiekszych bzdur na tym forum nie slyszalem. Z calym szacunkiem, ale komus chyba mozg parcieje."

Racja, postawiony problem nie jest może najgłupszy, ale jest zbyt ogólnie postawiony, więc można gadać w nieskończoność, każdy podchodzi z innej strony i ma inne argumenty, ze względu na ogólność, temat ma małą wartość.

henrykpiątek, 31 Sie 2009, 02:01

>discomaniac71, 30 Sie 2009, 19:45

>>Ricardozamora swietnie podsumowales swoj dorobek na forum:)

>Swietna riposta, co się będzie jakiś "młokos" z małym stażem na forum wypowiadał,nawet gdy ma swój

>poglad na dany problem.

To nie była riposta, raczej złośliwy przytyk, zmiana znaczenia mojej wypowiedzi, by mnie ośmieszyć, ale fajnie napisane, też się uśmiałem:-). Raczej nazwał bym to typową erystyczną śmieszną złośliwością. Proszę przeczytać hasło 'riposta' w PWN-owskim wydawnictwie, względnie na wikipedii.

Tak więc panie Henryku, nie jest na miejscu nazywać mnie młokosem, będąc ścisłym, masz pan prawo nazywać tak co najwyżej swoje dzieci.

Ale rozbawiło mnie to: wynika z tej wypowiedzi to, że nie mogę się wypowiadać na forum w danym temacie, czyli prezentować swoje stanowisko, jeśli mam mało wpisów. Dziwne, w regulaminie nie przeczytałem nic takiego. Zapewne pan Henryk zna cały na pamięć, jeśli się myle w poprzednim zdaniu, proszę mnie uświadomić.

Teoretycznie, gdyby słowa 'henrykpiątek'-a były prawdą, nikt nigdy nie mógłby się wypowiedzieć na forum, więc forum byłoby bez tematów, forumowiczów, niczego - nie byłoby go.

Ergo 'henrykpiątek' nie pisze prawdy w swej wypowiedzi z 31 Sie 2009, 02:01.

Pozdrawiam pana i proszę nie kłamać więcej, bo kłamstwo powyżej zostało udowodnione w sposób dlogicznie prawidłowy. Pozdrawiam - "młokos", ale tylko dla pana. :-P

*mylę

*logicznie

Przepraszam za błędy. Jeszcze uzupełnię, choć dla większości to jasne (ale może np. dla 'henrykpiątek'-a nie), że jeśliby nie móc wypowiadać się na forum z powodu małej ilości wpisów jak uważa wyżej wspomniany pan Henryk, nikt nigdy nie mógłby nic napisać.

Mając 0 wpisów, nie można by poczynić nigdy pierwszego. Was to bawi? Mnie bardzo:-)

Sprzeczność logiczna takiej wypowiedzi jest rażąco widoczna, nie sposób poczynić uwagi co do jej absurdalnego sensu, logicznie nie do przyjęcia.

• Redaktorzy

A co do samego tematu, to jest sformułowany cokolwiek prowokacyjnie. Wiadomo, ze odpowiedź musi brzmieć, ze i tak nie, i tak nie, zależnie od przypadku. O czym więc tu dyskutować?

Myślę, że miast się "tłumaczyć" "nowy" kolego mógłbyś coś więcej napisać w temacie niż samo "bla, bla , bla" - można to wybaczyć oczywiście biorąc to za język forumowego oseska...

Tak w ogóle to witam ;)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ricardozamora ten przytyk byl raczej w moja strone ale podtrzymuje swoje zdanie. Nie wypowiedzialem sie bo znam osobiscie henrykapiatka co wiecej mielismy wspolnych znajomych. Lepiej byloby dla Ciebie i dla nas gdybys zamiast pisac posty ktore nie sa kompletnie zwiazane z tematem zaczal wypowiadac sie merytorycznie. Jak dotad poza bla bla bla nic konstruktywnego do tego watku nie wniosles. Postaraj sie lepiej. Bez urazy.

a Henryk Kwiatek przyjaźnił się z gościem ze świętego obrazu.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Rzeczywiście można to odczytać jako ironię co do wypowiedzi discomaniac-a:-) Nawet chyba bardziej niż tak jak ja odczytałem.

Ale co do wątku, to cóż można wartościowego napisać, jeśli jest tak ogólny? Niewiele, naprawdę; ewentualnie przywołać jakiś stary sprzęt i bronić stanowiska że jest złomem to co stare, czy zaprzeczyć, ew. wyjście trzecie, coś pośredniego. Zależnie od przykładu można wyciągać przeciwne czy nawet sprzeczne wnioski. Ale żaden wyjątek nie potwierdza reguły, co innego gdyby temat był np. "czy wzmaki produkowane przez XYZ na początku lat 80-tych są konstrukcyjnie i brzmieniowo lepsze od nowszej produkcji serii X".

Dobra, znikam z tematu, nie będę się wypowiadał w wątkach które uznam za bezsensowne i mało skonkretyzowane. Pozdrawiam=)

• 2 tygodnie później...

czarnypsiak, 30 Sie 2009, 10:29

>>I w tym i w tamtym :) temacie warto wspomnieć o starych dobrych Rubinach...

Poniżej nieco sprzętu audio z ojczyzny Rubina ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>Krak_oN

10 Wrz 2009, 12:21

He,he - fajna strona -:)

Najbardziej chyba ujęły mnie ruskie Kefy :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No dobra już kończę - ale nie mogłem się oprzeć :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.