Skocz do zawartości
IGNORED

Jak zwiekszyć bas w pokoju ?

Tonsil Scherzo 350

Rekomendowane odpowiedzi

A wlasnie ze nie...jak westbam to tylko Celebration Generation, Bam Bam Bam i Wizards Of sonic natomiast co do Marushy to Over The Rainbow, It Takes Me Away,pozdrawiam :)

Gość

(Konto usunięte)

we, 3 Wrz 2009, 21:29

>Ano filozofia nie szkodzi ;-)

>A Talk Talk jak najbardziej.

Ale niechaj ani usta me, ani Twe imienia tego filozofa nie wypowiedzą...

Toż ledwo co obchodziliśmy 1 września...

Tonsil Scherzo 350, 3 Wrz 2009, 19:31

>Witajcie panowie...wróciłem :) sprawa ma sie tak ze nawet gdybym spróbował z kolumnami DIY w grę

>jedynie wchodzilyby kolumbryny,wielkie paki itp itd.Monitory niestety odpadają,jak dla mnie są za

>male.Jak to powiedzieć,no podobają mi się duze kolumny i nic tego nie zmieni...czyli mają byc

>wysokie przynajmniej te 98 cm (tyle maja scherzo) i z 40 cm szerokości.Kazdy ma jakiegos bzika a ja

>mam wlasnie takiego :) Czy wedlug was nawet duze kolumny DIY nie potrafia ladnie zagrac z mocnym

>basem?

To kup sobie monitory a te zostaw niech stoją obok a Ty wyobrażaj sobie, że to grają Twoje kolumbryny!!!

ememka, 3 Wrz 2009, 21:22

>A tak w ogóle, to odpalam Talk Talk "Colour Of Spring" i mam to w dupie... :-)))

>Oczywiście na moich małych monitorkach! ;-)

A niech Cie - też odpale, piekna płyta!!!!

Gość

(Konto usunięte)

rivendel, 3 Wrz 2009, 23:13

>ememka, 3 Wrz 2009, 21:22

>

>>A tak w ogóle, to odpalam Talk Talk "Colour Of Spring" i mam to w dupie... :-)))

>>Oczywiście na moich małych monitorkach! ;-)

>

>A niech Cie - też odpale, piekna płyta!!!!

A niech Cię - odpalam jeszcze raz... :-)))

Kur... Dawno jej nie słuchałem i odpadłem teraz...

Wszystkie te przeszkadzajki GDZIEŚ po bokach - niezłe stereo :-)

A muzycznie? No coż...

Od początku gleba, potem "I Don't Believe In You" - osobiste wspomnienia i..

POWER - Living In Another World...

PS Ja znam dzięki Tomkowi B. - świętej pamięci...

Tonsil Scherzo 350, 3 Wrz 2009, 19:42

Czy z duzych kolumn na świecie są tylko firmy Tonsil? Czy jestes aż tak ograniczony tą firmą? Z tymi dokładnymi wymiarami też coś mnie kusi aby słówko napisać. Prawie jak 90/60/90. O wadze nie wspomnę.

Generalnie po ostatnich postach autora wątku wydaje mi się że tylko strzępimy sobie ręce przy klawiaturze.... następny na forum co jaja z nas sobie robi.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

ememka, 3 Wrz 2009, 23:28

>rivendel, 3 Wrz 2009, 23:13

>

>>ememka, 3 Wrz 2009, 21:22

>>

>>>A tak w ogóle, to odpalam Talk Talk "Colour Of Spring" i mam to w dupie... :-)))

>>>Oczywiście na moich małych monitorkach! ;-)

>>

>>A niech Cie - też odpale, piekna płyta!!!!

>

>A niech Cię - odpalam jeszcze raz... :-)))

>Kur... Dawno jej nie słuchałem i odpadłem teraz...

>Wszystkie te przeszkadzajki GDZIEŚ po bokach - niezłe stereo :-)

>A muzycznie? No coż...

>Od początku gleba, potem "I Don't Believe In You" - osobiste wspomnienia i..

>POWER - Living In Another World...

>

>PS Ja znam dzięki Tomkowi B. - świętej pamięci...

Ja też dzięki niemu. Panie świeć nad jego duszą!!!

Moim osobistym zdaniem wcześniejsza jest lepsza "It's my life" a kawałek tomorrow started to potega!!!!!!!!!

Zgadza się, te przeszkadzajki, te wszystkie smaczki po bokach, to jest to. Uwilbiam to w muzyce.

Dziś odpalam "it's my life" - pozdrawiam :)))

Tonsil Scherzo 350, 4 Wrz 2009, 10:33

>Zostaje jednak przy scherzo, mi tam one pasują.to nie zadne prowo.Pozdrawiam

Poki nie posluchgasz czegos wiele lepszego (i wcale nie drozszego, a moze nawet tanszego).

?👈

Gość czubsi

(Konto usunięte)

tonsil

Pytałeś o Ton 200 no i tu byś się zdziwił - parę zabiegów i dają radę ! Miałem i po przeróbkach miały bas ! (chodzi o bas nie walenie ...) Schodziły do około 35 Hz i bez żadnych problemów z rezonansami itd. Trzeba jednak trochę je poprawić. Ważną sprawą przy nich jest ustawienie (tuba wykładnicza musi mieć wolną przestrzeń)Ja aplikowałem do nich tonsilowskie tytany , jedwabie , ushery i w zasadzie wróciłem do tub ... Po pierwsze : wykleić matami dodać wytłumienie z gąbki na ścianki, w zwrotce natychmiast wymienić wszystkie kondy na te same wartości (chociaż na Jantzen MKP) rezy w/g uznania - najlepiej na MILLS-y i zaczniesz chłopie rozumieć, ze polskie niskotonowce (tam są dwie 20-ki chyba powlekane lakierem) mogą dawać mocne twarde i energiczne uderzenie . Druga sprawa to wzmacniacz - niestety myślenie typu dodam basu wcisnę loudness to takie trochę debline ... Wzmacniacz musi być wydajny prądowo bo bez tego nic nie uzyskasz ! Wydajne urządzenia budują potęgę nawet na 12 cm wooferkach i to na małych poziomach głośności ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.