Skocz do zawartości
IGNORED

Przedwzmacniacz lampowy wysokiej klasy

electro

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie - preamp wysokiej klasy też mnie interesuje. Ten układ Darkula wygląda ciekawie, może to rozwinąć. Tylko jakoś prościej bo tu jest desymetryzacja, selektor znowu semetryzacja.

Muzg

szczerze to ma byc preamp wysokiej klasy, ale jego wykonanie bedzie trwalo wiec na przeczekanie musze cos miec, z mojego doswiadczenia wynika, ze czekanie na same dobre trafa to 4-6 tygodniminimum , no chyba , ze chce sie jakies co sa w ofercie, a nie custom i maja akurat on stock, a to jest rzadkie, podrzuc jakis projekt ukladu, ja znalazlem przedwczoraj jak bylem w pracy jakis chyba niezly schemat dht preampu , ale nie zapisalem tego i nie moge teraz wygooglowac w zaden sposob, a propo tego co pisales moznaby sobie sprawe w ten sposob zorganizowac , ze np. drabinka rezystorowa+ jakies trafa powiedzmy sac thailand (w bent audio mozna nawet kupic zestaw drabinka , zdalne sterowanie)i stopien aktywny , tylko jaki?

pisalem z tym gosciem z sac thailand wczesniej o preampie, ale wiesz chyba on jest zawalony robota bo nie proponowal mi jakiegos swojego rozwiazania w tym temacie, jesli chodzi o wzmacniacz mocy to owszem dogadalismy sie i czekam na graty, ale jesli chodzi o preamp to sie pytal tylko jaki podlacze preamp, ja napisalem mu , ze nie wiem , nie mam tego sprecyzowanego, a on nie podniosl tematu, moze ma tyle zamowien dla diy hifi supply , ze kladzie laske na to? albo jakas wylacznosc? jego pasywka jako gotowy produkt byla dosyc droga biorac pod uwage , ze bent audio ze zdalnym sterowaniem w ladnej obudowie chodzi po 1400 $, ale co jak co ale ten facet z sac thailand podchodzi uczciwie do sprawy, no nie wiem ale z moich z nim dyskusji wyszlo , ze on z tych produktow co mnie interesowaly nie mial nic on stock, albo na zamowienie, albo wogole nie proponowal zrobienia (pytalem sie tez o jego preamp chociaz jest bardzo drogi) wiec chyba nie ma zdolnosci produkcyjnych duzych

wczoraj znowu do niego napisalem w sprawie preampu zeby mi naswietlil swoje preferencje i co uwaza za dobre rozwiazanie

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

a co o tym sadzicie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

panterka, 17 Wrz 2009, 19:36

>Może ktoś z forumowiczów ma namiar na schemacik przedwzmacniacza lampowego symetrycznego, ale bez

>traf.

Wzmacniacz różnicowy + wtórniki na wyjściu i pre gotowe.

Trafo anodowe i żarzenie =toroidy.pl (z odczepami pośrodku) + Hammond (dławik). Najdroższa jest obudowa plus kondensatory wyjściowe. Lampy muszą być idealnie sparowane, ruskie 9-nózkowe odpadają, tak samo jak 7-nóżkowe RCA. najlepsze są 7-nóżkowe Sylvanie i Toshiba. Zalecam ekranowanie lamp w metalowych rurkach z gwintem i sprężyną, są na Allegro. Koszt kilkaset zł, zależnie od wykończenia. Powodzenia

electro, 24 Wrz 2009, 16:37

>nie mam dostepu do wylutów...

Dam 100zł za każdy wylut użyty w "Absolutorze". O ile go wskażesz.

Wszystkie podzespoły są NOS i zostały wybrane w pełni świadomie ze względu na jakość dźwięku.

koledzy, wlaczcie sobie e-mula i wpiszcie sound practices, bedzie taki pdf 75 mega do pobrania z wszystkimi wydaniami tego nieistniejacego juz pisma, sa tam fajne artykuly i schematy, jak przeczytacie to podyskutujemy na temat coby z tego zrobic, jest ciekawy projekt ukladu preampa Bermana

Coś takiego słyszeliście:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zostawie to na 48 godzin na emulu bo mnie nie bedzie w domu, ja emula nie uzywam dlatego po tym czasie wylacze, niech ktos to trzyma na dysku i udostepnia jeszcze zeby bylo do sciagniecia, mialem kupowac to cd z gazetkami , ale wklepalem do emula i odziwo znalazlem dlatego sam tez udostepniam...

wysylanie u mnie powinno byc kolo 150 kilo, ale jak sie nie korzysta z emula to sie od razu tyle nie osiagnie, widze, ze sie rozkreca troche, ale bez szalenstw:)

electro, trzeba było z wyszukiwarki skorzystać.

dawałem już kiedyś linka do SP, ten na emulu też prawdopodobnie ode mnie zassany.

tutaj do ściągnięcia

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

najpierw sprobuje pasywnie jak juz bede mial monobloki skonczone i mi ktos pasywke wypozyczy, a jak nie bedzie dobrze to robie euridice lessard 2005, pisalem juz do sac thailand w sprawie traf, parafeed circuit transformer 260 $/para, plate choke 220$/para

Znalazłem taki preamp. Znacie może go?

Ukryta Zawartość

post-6120-100004007 1254843814_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.