Skocz do zawartości
IGNORED

A może jednak zalegalizować narkotyki?

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cadam

(Konto usunięte)

wojciech iwaszczukiewicz, 22 Wrz 2009, 20:01

>Miałem cichą nadzieję( może naiwnie?),że dyskusja będzie merytoryczna choć gorąca.

Wystarczy zablokować trzech osobników.

muls, 22 Wrz 2009, 17:33

>a na wytarcie dupy...workerek.

bravo! tak trzymaj, muls

ja BRUNER_ jestem za rozwiązaniem Koscioła Katolickiego, zalegalizowaniem narkotyków i ...

prosze pomóżcie za czym jeszcze jestem? chce byc postempowy jak jar474, muls, bladz, wladz i skibus a nawet sam pan redaktor!

"Trybunał zadecyduje, czy mogę palić trawę

Mam 26 lat, wykształcenie wyższe, studiuję drugi kierunek, działam w biznesie, przed trzydziestką chcę mieć tytuł doktora prawa. Od kilku lat popalam susz roślinny konopi indyjskich popularnie zwany marihuaną, którego posiadanie jest w Polsce zakazane "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>Mam 26 lat, wykształcenie wyższe, studiuję drugi kierunek, działam w biznesie, przed trzydziestką

>chcę mieć tytuł doktora prawa. Od kilku lat popalam susz roślinny konopi indyjskich popularnie zwany

>marihuaną, którego posiadanie jest w Polsce zakazane "

Zupełnie tak samo, jak poszukiwania do pracy młodego absolwenta ale z 10 letnim doświadczeniem...na kierowniczym stanowisku.

Nie ma to jak doktor prawa na haju ! :-)

przeczytałeś wywiad....

W Czechach przy równie restrykcyjnym prawie sąd uniewinnił starszą panią za uprawę konopi w mieszkaniu.Zgodził się z nią że były przeznaczone do leczenia.Ten wyrok pozwala Czechom hodować rośliny w domu.

• 4 tygodnie później...

wladz, 26 Wrz 2009, 16:22

>Mam 26 lat, wykształcenie wyższe, studiuję drugi kierunek, działam w biznesie, przed trzydziestką

>chcę mieć tytuł doktora prawa. Od kilku lat popalam susz roślinny konopi indyjskich popularnie zwany

>marihuaną, którego posiadanie jest w Polsce zakazane "

Więcej takich prawników (a la doktor Samson leczący zmolestowane dzieci - osobistą penetracją!).

Polonia Prostituta.

Dlaczego konopie miałyby być nielegalne, a - alkohol, papierosy i obżeranie się leżąc przed TV jak najbardziej dopuszczalne? Skrajny brak logiki, skoro wszystkie trzy te rzeczy są de facto groźniejsze od marychy.

No ale w takie właśnie sprzeczności popadamy kiedy próbujemy prawnie regulować stosunek człowieka do niego samego.

Najpierw nalezaloby ustalic co jest "narkotykiem" a co nim nie jest.

Jesli chodzi np. o uzaleznienie, to szałwia czy DMT nie sa zadnymi narkotykami,

natomiast nikotyna i alkohol - jak najbardziej.

"Prawodawcy" g.... o tym wiedzą.

...albo i wiedza, ale ze sami naduzywaja alkoholu i pala nikotyne

to wola zakazac DMT czy salvinorin, ktorych zaden z nich nigdy na oczy nie widzial,

a pod wplywem ktorych nikt nigdy ani sobie ani nikomu nic zlego nie zrobil.

Mentalnosc Kalego.

niestety, panie księżycowy, nie da rady, temat stary i znany

"Certain drugs were prohibited from the masses, they believed, not because of the

government’s concern over the well-being of its citizens,but because of the government’s fear over

losing control over citizens’ thoughts and lifestyles if certain illegal drugs were consumed.

(Lawlor: Beat Culture p.87)

Mozna i tak.

Halucynogeny są dobre dla ludzi o otwartych glowach.

Osobniki prymitywne, pokroju wladza - oszalalyby i wyzdychaly,

co wiazaloby sie ze znaczną redukcją prymitywizmu i prostactwa na Forum.

>spirydion

To niech "zarzadzajacy" sami przerzuca sie z wodki na DMT.

Wtedy jednoczesnie beda - wiedziec co jest grane

jak tez dadza wspolobywatelom rowne szanse.

Rozumiem, ze problem lezy w checi PRZEWAGI dupkow u "wladzy".

"madry czlowiek zakaz ptraktuje poważnie głupiec zakaz potraktuje jako zachetę"

a to jak zinterpretować?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Selene

zgadzam się z Twoimi wypowiedziami na temat halucynogenów. Jestem w temacie, niestety nie ma co opowiadać np. o LSD czy grzybach, ludziom którzy nie mieli z tym styczności, a ich pseudo wiedza na ten temat, to powtarzanie opowiastek z kościoła czy z internetu, ludzi nie mających o tym pojęcia operujących mitami i bzdurami.

Pewne rzeczy są na takim poziomie duchowości i spojrzenia w siebie, poszerzenia świadomości, że większość nie jest gotowa na takie doświadczenia.

Halucynogeny są dla nielicznych ludzi mających szersze granice postrzegania i refleksji oraz potrzeby doświadczeń psychiczno-mistycznych, niż większość szarych, malutkich ludzi, którym rzeczywiście mogą zrobić krzywdę.

Ricardozamora, 30 Paź 2009, 17:08

>

>Pewne rzeczy są na takim poziomie duchowości i spojrzenia w siebie, poszerzenia świadomości, że

>większość nie jest gotowa na takie doświadczenia.

>Halucynogeny są dla nielicznych ludzi mających szersze granice postrzegania i refleksji oraz

>potrzeby doświadczeń psychiczno-mistycznych, niż większość szarych, malutkich ludzi, którym

>rzeczywiście mogą zrobić krzywdę.

tak było, kiedyś

dzisiaj kwasy "wciągają" najgłupsze głupole,tak jak amfe i dżointy,

nie wiem jak to na nich działa ale niestety nie prowadzi do żadnych wglądów czy poszerzania czy czego tam chcecie,

zaden mistycyzm - zwykłe głupolstwo - dlatego dziwi mnie, że ktoś może się domagać tego dla mas,

Selene, jak chcesz kwasa czy DMT to czy masz problem z dostępem? chyba nie, głupolom powinna wystarczyć wóda i amfa

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.