Skocz do zawartości
IGNORED

Roman Polański aresztowany

berberys

Rekomendowane odpowiedzi

No dobrze. Skoro już wiemy o przedawnieniu i nie przedawnianiu, wiemy o ciążącym, niewykonanym wyroku, to ja się pytam: dlaczego władze Szwajcarii nie zatrzymały Polańskiego wcześniej, skoro ma on tam dom, przebywał w nim często, mieszkał po pół roku itd. To znaczy, że dla władz Szwajcarii Polański w marcu był niewinny a we wrześniu już nie? To znaczy, że władze Szwajcarii dopiero teraz się dowiedziały, że Polański ma wyrok, czy przestało im się opłacać nie aresztowanie Polańskiego? Dla mnie nie jest to jasna sytuacja.

• Redaktorzy

"(przeleciałem ją, bo miała takie wyzywające mini i tak się uśmiechała)"

Raczej "przeleciałem ją, bo była impreza na kytórej każdy pieprzył się z każdym, jak to w Kaliforni 30 lat temu". A ta panienka zdaje się zaliczyła więcej tego typu imprez. I mniemam, że wyglądała wtedy nieco inaczej niż na zdjęciu po lewej, a już zwłaszcza nie niosła podręczników. Ogólnie sprawa jest niemiła (bo to zawsze nieletnia) ale i nieczysta. A to, ze była ofiara w głos krzyczy, zeby tego nie wywlekać, jak widać dla sądu nie ma znaczenia. Która matka rodziny nie chciałaby uniknąć publicznego ogłoszenia, że w wieku szkolnym puszczała się dla kariery z gośćmi ze show-biznesu. A do tego to się sprowadzi.

" Zatrzymanie w sobotę na lotnisku w Zurychu znanego reżysera Romana Polańskiego może mieć podtekst polityczny - sugeruje w niedzielę amerykańska telewizja Fox News.

Informując o tym jej korespondent powiedział, że władze Szwajcarii "chcą prawdopodobnie zyskać sobie przychylność rządu USA" w związku z naciskami Waszyngtonu dotyczącymi ujawnienia tajnych kont amerykańskich w bankach szwajcarskich. Administracja USA chce bowiem zlikwidować luki prawne umożliwiające niektórym korporacjom uchylanie się od płacenia podatków."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem Europejczykiem.

opuścił USA 30 lat temu,

i nie mógł robić filmów w Hollywood,

to dla Romana była na pewno straszna kara - teraz po 30 latach gdy w Europie jest to już dawno przedawnione - beda go ciagać po sadach

idiotyzm

Ale jedno jest pewne - gdyby to nie chodziło o bardzo znaną osobę, nie byłoby żadnej sprawy. Podejrzewam, że w stanach (jak i na całym świecie) codziennie gwałconych (na prawdę gwałconych) jest wiele 13letnich dziewczyn - tylko one nie maja takiego farta, by sprawcami byli tacy jak Polański. Nie mam zamiaru usprawiedliwiać Polańskiego ale taka refleksja mnie naszła.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

"chcą prawdopodobnie zyskać sobie przychylność rządu USA" w związku z naciskami Waszyngtonu dotyczącymi ujawnienia tajnych kont amerykańskich w bankach szwajcarskich. Administracja USA chce bowiem zlikwidować luki prawne umożliwiające niektórym korporacjom uchylanie się od płacenia podatków."

niech no ci wynalazcy zegaru z kukułką ujawnią ile łyknęli z przedwojennych kont Żydów europejskich, to by było dopiero ciekawe...

skynyrd, 27 Wrz 2009, 18:23

>Polscy filmowcy skierują list do prezydenta, szefa MSZ i ministra kultury a apelem o interwencję

>ws. aresztowania w Szwajcarii Roman Polańskiego. Wśród sygnatariuszy znajdują się m.in. Andrzej

>Wajda, Jacek Bromski, Izabella Cywińska i Janusz Morgenstern.

A w sprawie pana Ziutka z Pcimia Dolnego, który częstował pierwszoklasistki landrynkami przy wyjściu ze szkoły a potem zapraszał do domu na więcej - też to Szanowne Towarzystwo stanie jak jeden mąż?

Poza tym czyżby i w USA sądy były zależne tak jak u nas?

Bo niby po co te apele do Klintonowej... czyżby żądające NACISKÓW?

A po piąte przez dziesiąte jeśli dziewuszka, że tak to ujmę, czuła już silnie wolę bożą w wieku 13 lat (bo, dajmy na to miesiączkowała już od trzech) to o co chodzi? Polański z Nicholsonem nie porwali jej chyba czarną Wołgą spod szkoły, bo w Kalifornii wytrzasnąć Czarną Wołgę?

Ja tam nie wiem o co w ogóle tyle krzyku.

Skoro zrobił to co zrobił (a zrobił) to ma za to beknąć zgodnie z taryfikatorem i tyle, koniec pieśni.

Cała reszta to mydlenie oczu jaki to wielki artysta bla bla bla i szukanie dziury w całym, a bo może nie wyglądała na tyle, a dlaczego dopiero teraz go zatrzymali, a czemu to tamto sramto...

A bo k...a temu i co ma piernik do czego, tym bardziej że co to znowu za figura ten cały Polański, zwłaszcza w stanach, gdzie mało kto kojarzy kto to w ogóle jest? Bez przesady ludzie, bez przesady.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

szumidokolalas, 28 Wrz 2009, 20:18

>no to kiedy Romka beda kastrowac???

>

>juz wiadomo???

Kiedy - nie wiadomo, ale kto to zrobi - tak! Tusk, własnoręcznie i własnożyletkowo w ramach przecięcia wstęgi.

"W obronie aresztowanego po 32 latach Romana Polańskiego wystąpili już artyści, politycy, ludzie show-biznesu. Teraz, również prezydent Kaczyński obiecał, że tą sprawą zajmą się jego prawnicy. - Poleciłem tę sprawę prawnikom – powiedział prezydent Lech Kaczyński po inauguracji roku akademickiego na Łódzkim Uniwersytecie Medycznym"

więc nie tylko artyści vereker....

Cała ta afera z Polańskim - cuchnie na mile...

Robienie z nastoletniej kurewki - sama się przyznała że tydzień przed Polańskim zaliczyła 2 gości - to robienie z ludzi durniów...

Polański po prostu nie chciał zabulić mafii za "ochronę" no to mafia dała mu do wiwatu.

Czas kiedy ta akcja miała miejsce - lata 70te w Hollywood - to czasy wielkiego pieprzenia - każdy z każdym i wciągania kilogramów kokainy...

Kto udaje że to nie ma znaczenia - jest durniem... Show biznes i robienie kariery przez łóżko są powiązane ze sobą jak bliżniaki syjamskie... Tak było, jest i będzie...

no jezeli to wszystko wielka pomylka....

to dlaczego Romus spitolil do zabojadow i unikal USA jad diabel swieconki?????

jezeli sie nakrecilo "Noz mu w wode" to jest sie pod ochroda przyrody??

Co wy tu gadacie??

"Wysoki sadzie swoj czyn motywuje tym ze dziewczyna szla w bialej mini, czarnym lasem i musila byc przezemnie w tych "ukolicznosciach" przeleciana°

wladz, 28 Wrz 2009, 20:28

>"W obronie aresztowanego po 32 latach Romana Polańskiego wystąpili już artyści, politycy, ludzie

>show-biznesu. Teraz, również prezydent Kaczyński obiecał, że tą sprawą zajmą się jego prawnicy. -

>Poleciłem tę sprawę prawnikom - powiedział prezydent Lech Kaczyński po inauguracji roku

>akademickiego na Łódzkim Uniwersytecie Medycznym"

>

>więc nie tylko artyści vereker....

I wszyscy oni chcą wywierać NACISKI na niezawisłych amerykańksich sędziów?

No proszę, a co to się działo gdy Ziobro próbował sobie lekko tam... ponaciskać tego czy owego w todze w małym, nic znaczącym w świecie kraiku. Co to się działo, oburzała się nawet prasa jamajkańska...

Wladz.

Chodzi mi o to ,że kreuje się w naszych mediach wizerunek tej nastoletniej kurewki - jako niewinnego dziewczęcia co to była czysta jako lilija, podczas gdy sama sie przyznała ze przed akcją z Polańskim - tydzień wcześniej zaliczyła 2 DOROSŁYCH facetów... Pomija się też rolę jej mamuśki ...

Co do USAnskiego wymiaru sprawiedliwości - uważam że i tam mafia ma swoje wejścia...

Napisałem ci o co biegało...

Polański nie chciał bulić za "ochronę" no to mu mafia zrobiła jazdę...

Jeśli myślisz że mafia zapomina - mylisz się ...

Sprawa z młodym Frykowskim zadzganym na ranczu wajdówny w latach 90tych pokazuje że pewne sprawy nie ulegają przedawnieniu w srodowisku mafijnym...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.