Skocz do zawartości
IGNORED

Roman Polański aresztowany

berberys

Rekomendowane odpowiedzi

Redaktor, 29 Wrz 2009, 12:52

>Skynyrd, jeśli mówimy poważnie, to musimy

ty?, powaznie?

z jacckiem szwarc bronikowskim..

piękny przykład

ale co to się ma do tematu, przecież ty masz tylko chyba synka

synka romana :)

Ciekawe co to za kabel nawiedzony:

Polski internauta donosi na Zanussiego za "nieletnią prostytutkę":

"Internauta z niezależnego salonu24.pl we wpisie pt. "Szampański bon mot pana Krzysztofa" napisał, że choć sama sprawa aresztowania Romana Polańskiego w Szwajcarii "ani go ziębi, ani grzeje", to jednak postanowił spełnić "dobry uczynek" i przetłumaczyć wypowiedź Zanussiego na angielski."

Jakiś komuch j**any???

Jestem Europejczykiem.

Ten Zanussi to teraz nie jest jakiś katolicki autorytet moralny? I na takiego komuchy j**ane rękę podnoszą? Zaraz im tę rękę Episkopat odgryzie.

Jestem Europejczykiem.

niektórzy chca Romana wypuszczać za jego "zasługi"

ciekawe co za jedni?

dla mnie Polański zawsze był i jest wielkim reżyserem odkąd zobaczyłem jego pierwszy film "TESS" na Konfrontacjach, chyba w 1980 albo 1981 roku. Ale jak zauważyłem Polański ceniony był tylko raczej przez koneserów, zwykli oglądacze, że tak powiem, wcale go nie cenili - krytyka też raczej koncentrowała się na tym kogo ostatnio zerżnął. Aż tu nagle gawiedź żąda żeby go wypuścić.

Pewnie dużą rolę w "percepcji" Polańskiego przez gawiedź i pospólstwo odegrał jego "Pianista".

Nagle okazało się , że to Żyd, ocalały z Holocaustu i tad, itp.

Roman zawsze był skromny, pracowity i robił magiczne filmy. A że lubił coś wydupczyć na boku czy przygrzać - to tylko źródła artystycznej inspiracji.

skynyrd, 29 Wrz 2009, 18:20

>"To prawdziwe argumenty używane miedzy innymi przez Izabelle Cywińska, Tomasza Raczka, Wojciecha

>Pszoniaka, Kazimierza Kutza, Krzysztofa Zanussiego, Andrzeja Wajdę, Katarzynę Figurę.

... i nie dziwota, każda z nich to persona turpis, nie wiedzieć dlaczego współcześnie traktowane jako jakieś "autorytety" podczas gdy ich miejsce jest pośród kucht i odźwiernych.

bruner_, 29 Wrz 2009, 21:14

>A że lubił coś wydupczyć na boku czy przygrzać - to tylko źródła artystycznej inspiracji.

A konkretnie? Widzisz jakieś odniesienia? Na przykład dżentelmeńskie wejście w rectum dziewczynki a pucha marmelady ofiarowana Szpilmanowi przez niemieckiego oficera?

iwanicki, 29 Wrz 2009, 21:23

>vereker - twój stosunek do elit jest najlepszym obrazem tego jak straszliwe szkody komuna zrobil

>ludziom w głowach.

Kuglarze, komedianci - to elity?

Chociaż... w Królestwie Ślepców jednooki jest królem...

Zanussi się zbłaźnił swoją wypowiedzią o prostytutce,

on taki zawsze dziwny był :-)

@vereker

inspiracji aż tak dosłownie nie pojmuję,

ale Roman probował LSD w latach 60-tych co moim zdaniem miało np. pewien wpływ na "Rosemary's Baby"

>> iwanicki, 29 Wrz 2009, 21:23

Jakich elit? Ja tam w Polsce jak na razie prawdziwej elity nie widzę, a owi sztukmistrze i klakierzy są jej co najwyżej kiepską parodią.

iwanicki, 29 Wrz 2009, 21:36

>ty jesz nasz dziennik na śniadanie, smarujesz chleb rydzykiem a potem moherem. Zastraszające jak

>w macierzy się rozwija choroba spiskowa rodem z polaczkowa w Chicago.

Poza macierzą rozsiane jest około 20 mln Polakówm którymi jak tylko jeszcze mógł niszczył Geremek a teraz jego uczniowie, byli sekretarze tacy jak Sikorski.

UB i SB (= Starsi Bracia) zawsze szczerze nieznawidzili tradyyjnie antykomunistycznej Polonii.

polonia w usa oprocz emigracji 80 roku to banda idiotów zaślepionych swoim antysmeityzmem - zresztą jak inaczej nazwać debila z podhala, który w przerwach miedzy odsiadkami za jazdę po pijaku pierdzieli o polityce.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.