Skocz do zawartości
IGNORED

Jak zrobiłem sobie sam sieciówki...

soundchaser

Rekomendowane odpowiedzi

TO SĄ MOJE ARGUMENTY ! CZY SIĘ TO KOMUŚ PODOBA CZY NIE, KABLE NIE GRAJĄ !

nie mylisz się tym razem .i jak nigdy w życiu nie spotkałem "kabla" który by grał :)

Gość

(Konto usunięte)

Redaktor, 2 Paź 2009, 12:51

>Zapewne napisałeś coś niezgodnego z regulaminem, sądząc

>po tym, co tutaj widzę, zapewne było to niegrzeczne lub agresywne. I wpis znika. A co do jęków XYZ,

>to jego wątki stoją na forum i nikt mu nie zabrania pisać nawet najgorszych głupstw (mimo że są na

>to skargi),

jeśli chodzi o moje wpisy to znikały moje merytoryczne, nie było tam nic "niegrzeczne lub agresywne". Od jakiegoś czasu przestały znikać, przyznaję.

Jeśli chodzi o brednie, to trzeba by wykasować 90% postów tutaj, więc się nie dziwię, że bredni się nie wykasowuje :))

takiemu climakterium99 to by tylko nick zostawał :)))

piotrekguc, 2 Paź 2009, 13:39

Przy takiej ilości ludzi to nie jeden by nie zauważył że przeniósł się z aktualną partnerką z ławy na wzmacniacz więc jak tu założyć że ktoś skupił się na słuchaniu kabli :)

Redaktor,

właśnie szukam lepszych wtyków IEC i sieciowych od tych, które dostępne są na rynku

(czyli Schurter, Bals)i powiem Ci, że to wcale nie prosta sprawa.

Jeśli ktoś znajdzie - proszę o kontakt tu na forum lub na priw.

Climax99 - Ty się tak nie śmiej z tych podtynkówek, bo Ci przyniosę jutro do przetestowania

i sam się zdziwisz jak coś takiego może dobrze zagrać. :)

Jest jeszcze jedna ewentualność,Ci co byli na odsłuchu mogli być lekko głusi.Tylko,że to ich sprawa.

Słyszy- dobrze,nie słyszy też dobrze.

Mam takie powiedzenie dla tych co tak bardzo się przy swoich racjach upierają-TY MASZ RACJĘ A JA SPOKÓJ.

W bardzo dobrej cenie mozna kupic oyayde wtyki. wychodzi po niecałe 30zl za wtyk. jedyny szkopuł ze to podróby i to na tyle bezszczelne ze dokrecajac je mocniej rozpadaja sie w dłoniach, chyba nie o takie wtyki chodzi, jak inne to polecam furutecha, nawet najtanszy trzyma klase, z podtynkowcem to ja bym wysłal takie coś do fabryki furutecha i napisał ze to jest lepsze od ich sieciowek, oczywiscie nalezy zamiescic wszystkie niezbedne informacje, tj ze kupiony w markecie ze podtynkowy , ze przeplacony bo w elektryku bylo taniej. mysle ze beda szczerze zainteresowani wykreowaniem takiego produktu. Do tego jeszcze zrobicie z xyz abx i wyjdzie ze nie ma roznicy miedzy shunjata wiec zagwarantowana sprzedaz po całosci. niedlugo Audio show... moze tam pomysł chwyci

Moja wina, nie napisałem, ze nie byli oni wszyscy razem. Lubię kameralne spotkania.Wymieniłem ogólną ilość osób które poddałem testowi. Lekko Głusi są właśnie ci którzy słyszą "jak kable grają". Braki w tym zmyśle próbują nadrobić ideologicznie, religijnie... nie wiem jak to nazwać GŁUPOTĄ ?

Ale głupotą tylko w niektórych przypadkach, bo oczywiście jest cała masa sprzedawców tu i ówdzie, po kontach po forach.

Przyznam się, że długo wierzyłem w brednie o kablach. Dopóki nie zweryfikowałem tematu, że tak powiem organoleptyczne.

Ps.

Dla młodzieży, nauczcie się czytać posty między wierszami. Czyli między sprzedawcami, w tym kabli.

witam, mam pytanie techniczne. W ogłoszeniach są kable na amerykański rynek - np. shunyata diamondback. Sprzedający w opisie aukcji pisze, że najlepiej nie przerabiać amerykańskiej wtyczki, tylko przerobić gniazdko w ścianie. I tu to pytanie:

czy wtyczka amerykańskiego standardu, czyli jak rozumiem przystosowana do 110V, może pracować z prądem o napięciu 220V? Jak rozumiem, bez względu na napięcie moc pobierana przez dane urządzenie jest taka sama, ale czy wysokość napięcia ma znaczenie?

pzdr

Tak, jak tak właśnie mam. Używam Shunyaty amerykańskie z oryinalnymi wtyczkami z zalewanego niebieskiego plastiku, kupiłem po prostu też tanią listwę z amerykańskimi gniazdami, w której wymieniłem tylko wtyczkę na naszą.

A w jakiej cenie można kupić ten kabel i gdzie?

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

nie, nie chcę, pytałem tylko z ciekawości i braku wiedzy z tego zakresu.

Sieciówkę kupię kierując się tylko walorami wizualnymi, kiedyś miałem kilka i własciwie jedyna, która zrobiła na mnie wrazenie to była ta ansae za ponad trzy tysiące, zrobiła wrażenie w sensie sonicznym, ale nie na tyle, aby kupić dwie za ponad 7 tys...

pzdr

Violet,

ja Ci swój sprzedam za 200 zł (dodatkowo ekranowany).

Serio.

Jeśli stwierdzisz, że jest gorszy - zwrócę Ci kasę.

Właśnie zekranowałem sobie wcześniej sporządzony kabel sieciowy (razy 3: do CD + do aktywnych monitorów studyjnych).

Ekran to dość grubo nawinięta folia aluminiowa, na nią nałożona elastyczna rurka o odpowiedniej średnicy, kupiona w sklepie motoryzacyjnym i na całość naciągnięta w pocie czoła czarna plecionka nylonowa kupiona na Allegro. Kable wyglądają naprawdę bardzo profesjonalnie.

Stwierdzam, że efekt jest jeszcze lepszy. Dźwięk stał się czystszy, klarowniejszy, a bas bardziej precyzyjny. Być może dlatego, że w bezpośrednim sąsiedztwie wala się na podłodze sporo kabli od innego sprzętu, a ekran stanowi skuteczną ochronę przed wszystkimi śmieciami zewnętrznymi.

Być może też na poprawę brzmienia mają wpływ aż trzy zekranowane przewody sieciowe... nie wiem.

W każdym bądź razie uroczyście oświadczam, że moje kable sieciowe są wysokiej klasy, zrobione z możliwie najlepszej jakości materiałów i zapewniają znakomity dźwięk.

Serio.

Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.