Skocz do zawartości
IGNORED

Wielkopolski Test ABX

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Jako że byłem u Piopio posłuchać jego systemu (nota bene bardzo mi się podobał) mogę stwierdzić, że nie zauważyłem jakoby Piopio był głuchy :-)

Chwała Wam koledzy za ten test ...

Jednak jak widać, jakikolwiek test by nie został przeprowadzony i tak zostanie od razu zanegowany ... najciekawsze jest to, że negują go zawsze osoby, które go nie przeprowadzały i które otwarcie przyznają, że tego nigdy nie uczynią ...

Tkwią w swej religii i dają się mamić ... ale jak wiadomo wiara zwalnia z myślenia i poszukiwań odpowiedzi. Wielu z tym jest łatwiej.

PS.

Ja przypomnę, że z kolegą nieforumowiczem przeprowadziliśmy testy odtwarzaczy CD Krell KAV-300CD vs. Cyrus daD-1. Poza różnicą w poziomie głośności innych rozbieżności nie stwierdziliśmy ... a bardzo chcieliśmy ... test był w części jawny, w części niejawny.

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Nie dziwię się , rotel i accu to japońskie urządzenia i CD (bo żeby było to samo), ostatnie modele też musicala są rozjaśnione.

To jest śmieszne, kurna sam przyjadę i wam pokaże że są różnice, przywiozę tylko te 807 (wystarczy w zupełności) co mam, podłączymy yamahę 1000 której słuchałem, po której dźwięku z focalamu uciekniecie z pokoju bo krew z uszu leci i można uszkodzić sobie słuch, a później Naim 5i-2 i zobaczy jak bardzo może być skręcony dźwięk w przejrzystości i detalu.

Jak się testuje urządzenia o podobnym charakterze dźwięku i do tego tego samego pochodzenia to jaki może być inny wynik, celowo te urządzenia były tak dobrane i teraz jest pieprzenie farmazonów.

Jak nie słychać różnicy to kupcie focale, zaraz wszystko będzie słychać i widać jak na dłoni, a nie na jakiś hujnych pudłach, żenada.

To tłumaczy czemu Creek gra tak samo jak Gryphon na wysokoskutecznych JM Labach ;P Chciałem sobie kupić takie JM Laby, eh głupi byłem i wziąłem Dynki, a tak mógłbym z giełdy jakąś 25 watową Unitrę za pięć dych kupić i miałbym hajend ;P

I love the sound of crashing guitars

matee

>Chwała Wam koledzy za ten test ...

>

>Jednak jak widać, jakikolwiek test by nie został przeprowadzony i tak zostanie od razu zanegowany

>... najciekawsze jest to, że negują go zawsze osoby, które go nie przeprowadzały i które otwarcie

>przyznają, że tego nigdy nie uczynią ...

>

>Tkwią w swej religii i dają się mamić ... ale jak wiadomo wiara zwalnia z myślenia i poszukiwań

>odpowiedzi. Wielu z tym jest łatwiej.

>

>PS.

>Ja przypomnę, że z kolegą nieforumowiczem przeprowadziliśmy testy odtwarzaczy CD Krell KAV-300CD vs.

>Cyrus daD-1. Poza różnicą w poziomie głośności innych rozbieżności nie stwierdziliśmy ... a bardzo

>chcieliśmy ... test był w części jawny, w części niejawny.

Co przygotowujesz się na ewentualne zarzutu i podważanie testu?, tak zapobiegawczo?, no no, jasne.

we, 5 Paź 2009, 12:06

>Jak się testuje urządzenia o podobnym charakterze dźwięku i do tego tego samego pochodzenia to jaki

>może być inny wynik, celowo te urządzenia były tak dobrane i teraz jest pieprzenie farmazonów.

>Jak nie słychać różnicy to kupcie focale, zaraz wszystko będzie słychać i widać jak na dłoni, a nie

>na jakiś hujnych pudłach, żenada.

Czy Ty naprawdę nie widzisz jakie brednie wypisujesz?

I to jest wlasnie problem.

Co teraz beda opowiadac piewcy voo-doo.

A ciekawe tez jaki metlik w glowie maja Ci co wydaja bajonskie kwoty na blache i druty.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

• Redaktorzy

"Czy ja dobrze zauważyłem, ze dokonywaliście wyrównywania poziomu wyjściowego wzmacniaczy - na słuch?"

Pozwolę sobie na autocytat. Więc jak z tym?

seniortelefono

Widzę co piszę i nie piszę bzdur, i jak tylko chcesz to będę w Polsce w maju i ci to udowodnię, pasuje?.

Nic nie będę chował, jak usłyszysz Rammstain na yamaha 1000 +focal to zwiejesz z pokoju, a przy naimie uśniesz.

Redaktor, 5 Paź 2009, 12:12

>Ejże, brednie to nie ten język, którym dyskutujemy o faktach...

No trochę przesadziłem...

Mogłem to ładniej ująć :-)

Krzysiek, 5 Paź 2009, 12:10

>I to jest wlasnie problem.

>Co teraz beda opowiadac piewcy voo-doo.

>

>A ciekawe tez jaki metlik w glowie maja Ci co wydaja bajonskie kwoty na blache i druty.

Do kabli jestem w stanie się przyznać ale tylko w części, "CENA" "cena" i to mnie wkurza, za wysoka cena ale z drugiej ręki takich drutów nie kupię.

• Redaktorzy

We, zajrzałem do twego "o mnie" i zastanowiłem się, skądże on u licha w Polsce wziął te Partingtony. Popatrzyłem dokładniej, a tu Surrey... I wszystko jasne :-)

Redaktor

>We, zajrzałem do twego "o mnie" i zastanowiłem się, skądże on u licha w Polsce wziął te

>Partingtony. Popatrzyłem dokładniej, a tu Surrey... I wszystko jasne :-)

Aha!

seniortelefono

>we

>

>Jeśli ktoś wtedy zorganizuje taki test i nie będzie to na drugim końcu Polski to chętnie zobaczę i

>usłyszę Twoje "dowody".

Niema problemu, ustalimy. Pamiętaj że to są dwa skrajnie brzmiące urządzenia a focal (czy kto ma JmLab tym bardziej) się nie pierdzieli i pokazuje że to Japończyk albo ciemniejszy Brytyjczyk.

Gość

(Konto usunięte)

Redaktor, 5 Paź 2009, 12:13

>"Czy ja dobrze zauważyłem, ze dokonywaliście wyrównywania poziomu wyjściowego wzmacniaczy - na

>słuch?"

>

>Pozwolę sobie na autocytat. Więc jak z tym?

tak, POMIMO wyrównywania na słuch urządzenia były nieodróżnialne. Płytę testową i miernik miałem przy sobie, ale okazały się niepotrzebne.

Lutek, i masz za swoje :D wszystko winne te Twoje kolumny na glosnikach od dworcowych megafonow ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Mało tego, różnica jest tak wyraźna że Yam+focal to zgrzyt hamującego pociągu, a naim grobowa mętność, ale riffy prowadzi fajnie, szczególnie te wolne ciężkie w Rammstein.

Teraz celowo zaznaczam dwa skrajne urządzenia/brzmienia do testowania i gwarantuję różnicę słyszalną po przepięciu IC w ciągu nawet TYGODNIA.

Tylko dwa zestawy urządzeń i jedne głośniki i kable.

• Redaktorzy

"tak, POMIMO wyrównywania na słuch urządzenia były nieodróżnialne. Płytę testową i miernik miałem przy sobie, ale okazały się niepotrzebne."

Pardon, ale osobiście byłbym znacznie spokojniejszy, gdyby mierzono prąd na wyjściach głośnikowych.

Gość

(Konto usunięte)

elkabelka, 5 Paź 2009, 12:18

>Redaktor, 5 Paź 2009, 12:12

>>Ejże, brednie to nie ten język, którym dyskutujemy o faktach...

>Może sytuacja dojrzała do tego, by test zorganizował Redaktor?

Gdyby Redaktor zorganizował taki test, to musiałby przestać być recenzentem, bo jak po czymś takim pisać o "brzmieniu" identyczych urządzeń ?!? ;)

foxbat

>>ciemniejszy Brytyjczyk.

>

>o! to napewno Lewis Hamilton ;) ROTFL...

No i z czego ten ROTFL?, masz większe doświadczenie ode mnie i nie przyznasz że będzie różnica?.

• Redaktorzy

Ja zrobię coś innego: z ciekawości przetestuję wyrównywanie poziomów na słuch kontra wyrównywanie poziomów z pomiaru wyjścia kolumnowego. Ale to dopiero gdy dostanę swoje docelowe kolumny (właśnie powstają), nie wcześniej niż w listopadzie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.