Skocz do zawartości
IGNORED

Wielkopolski Test ABX

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

palton, 10 Lis 2009, 01:29

>X1

>Pablo, spokojnie i w temacie :-). Że kolega się dziwi, to akurat dziwne nie jest, to chyba jedyne

>forum w Polsce, na którym w jakimś wątku podważa się wpływ urządzeń.

Było jeszcze AHa, ale Pawła stamtąd wykopano :) i teraz jest nudno jak u cioci na imieninach...

Tutaj to nie jest jeden wątek.

Na świecie to nie jest temat tabu, tylko w Polsce. My jak zwykle 100 lat za murzynami :) (bardzo rasistowskie powiedzonko...)

Analiza tekstu ze zrozumieniem idzie Ci jak widac równie trudno co formułowanie sensowanych odpowiedzi...

Nie mam argumentów merytorycznych, przyznaje. Nie jestem elektonikiem, fizyke skończyłem na poziomie szkoły sredniej i ciesze sie, ze na studiach mi tego oszczedzono. Skutkuje to niestety tym, że czasem potrzebuję pomocy ludzi, którzy są w tym odemnie lepsi. Stąd moja obecnośc na tym forum. Napisałem w waszym poscie, nie z intencją zaznaczenia swojej obecności tylko swojego zdania. Korzystanie z pomocy tych, którzy chcą pomagac innym jest utrudnione przez funkcjonowanie tutaj osób Tobie podobnych i nie ukrywam, chciałbym zeby to sie zmieniło.

Zauwaz, że cały czas mówię o Twoim zachowaniu, nie o muzyce czy niuansach brzmieniowych - do tego nie potrzebuje argumetów merytorycznych, sam dostarczach ich wystarczajaco wiele.

Od poczatku proponuje Ci poszukać pomocy u psychologa, a nie laryngologa... to długo potrwa, ale napewno da sie wyleczyc.

Wybacz mi lekko ironiczne brzmienie moich postów.

Obserwując jak się miotasz, inaczej tego traktować nie potrafię...

Pozdrawiam serdecznie. Obiecuje więcej nie przerywać Ci Twojej krucjaty.

whitesnake, 10 Lis 2009, 09:30

>Korzystanie z pomocy tych, którzy chcą pomagac innym jest utrudnione przez funkcjonowanie tutaj osób

>Tobie podobnych i nie ukrywam, chciałbym zeby to sie zmieniło.

Ale czy polecając np. cd-eka za 5.000 zł, grającego tak samo (według testów ABX) jak inny za 500zł, pomagasz komuś poza sprzedawcą tego droższego.

Historia, tylko paczki: Dali 3b, 400, Skyline1000, Euphonia MS5, Infinity Kappa 7RS, 8RS, 7.2, 8.1, 8.2, 9.2, 90, SM112, Thiel CS3.6, B&W 801F, Quadral Taurin, Amun, Ascent 650, Martin Logan Mosaic, Onkyo SC-900, THOR Evo 04

Gość masza1968

(Konto usunięte)

wojt_81, 10 Lis 2009, 09:40

>

>Ale czy polecając np. cd-eka za 5.000 zł, grającego tak samo (według testów ABX) jak inny za 500zł,

>pomagasz komuś poza sprzedawcą tego droższego.

Może zacznij od tego, że wydając 5000zł za np CD polecanego przez kogośtam z internetu bez uprzedniego odsłuchu to trzeba być skończonym idiotą. A pawnie wielu takich nie ma. Więc jeśli mam ochote wydać 13k za klocek bo np wg mnie lepiej gra, jest lepiej wykonany czy po prostu ładniejszy to gówno to kogo obchodzi. uważasz, że wrak za 500zł jest tak samo dobry jak np krell za 8000? twoja sprawa, nie zamierzam Cie przekonywać, że jest inaczej i proszę - nie przekonuj mnie że jestem głupkiem kupując go.

W całym tym bałaganie nie chodzi o to czy gra tak samo czy nie. Chodzi o wpieprzanie sie na siłę z brudnymi buciorami w czyjeś przekonania. I póki zwolennicy badziewia tego nie pojmą będa spuszczanie na kopach ze schodów dokładnie tak samo jak to się robi prawie w każdą niedzielę ze swiadkami jechowy.

wojt_81, 10 Lis 2009, 09:40

Oczywiście. Uważam, że kierowanie sie chęcią napedzenia komuś rynku sprzedazy byłoby niezwykle szkodliwe dla pytajacego. Jeśli dokładnie przeczytasz ten watek, o wyborze CD do 3000 zauwazysz, ze moja rekomendacja dotyczyła źródła kosztującego ok 350PLN i jest dostepnego tylko na rynku wtórnym. Lekka modyfikacja takiego CD daje efekty duzo większe niż kupno nowego odtwarzacza.

Nie spotkałem dwóch urzadzen, nawet w tej samej klasie cenowej brzmiących identycznie. To jednak moja opinia, którą chetnie przedyskutuje, sprawdze, poddam testom w miłym towarzystwie. Najchętniej ludzi, którzy mając inne zdanie potrafią je wyrażać z szacunkiem i kulturą osobistą.

Rozumiem, że można wydać nawet 50000 na zakup konkretnego CD i chciec sie podzielić wrazeniemi. W końcu od tego jest to forum. Jednak przy tak subiektywnej materii jaką jest odbiór muzyki, przestrzec moge przed poleganiem na jakichkolwiek opiniach, z moimi włącznie. Forum powino być narzędziem integracji środowiska, organizacji spotkań, tak aby kazdy mógl sam wyroibić sobie swoje zdanie. Na szczescie, w duzej mierze tak to fukcjonuje choć niestety tylko w drugim tle.

Zadaniem admina powinno być natychmastowe reagowanie w przypadku jakichkolwiek przejawów pieniactwa i mieszania innych z błotem.

Przyznaje, że sam skorzystalem z braku moderacji odpisując temu gościowi (x1), więc przepraszam jesli uraziłem kogokolwiek normalnego przy okazji. Niestety taka bierność admina powoduje, ze 80% wątków nie nadaje si do czytania i kompletnie nie wnosi nic ciekawego.

masza1968, 10 Lis 2009, 10:01

>Może zacznij od tego, że wydając 5000zł za np CD polecanego przez kogośtam z internetu bez

>uprzedniego odsłuchu to trzeba być skończonym idiotą.

standard tutaj

>A pawnie wielu takich nie ma. Więc jeśli mam

>ochote wydać 13k za klocek bo np wg mnie lepiej gra, jest lepiej wykonany czy po prostu ładniejszy

>to gówno to kogo obchodzi. uważasz, że wrak za 500zł jest tak samo dobry jak np krell za 8000?

jeśli wrak gra poprawnie, to tak :)

>twoja

>sprawa, nie zamierzam Cie przekonywać, że jest inaczej i proszę - nie przekonuj mnie że jestem

>głupkiem kupując go.

tylko naiwniakiem, ale kupuj jak najdroższe, lepiej dla świata :))

>W całym tym bałaganie nie chodzi o to czy gra tak samo czy nie. Chodzi o wpieprzanie sie na siłę z

>brudnymi buciorami w czyjeś przekonania. I póki zwolennicy badziewia tego nie pojmą będa spuszczanie

>na kopach ze schodów dokładnie tak samo jak to się robi prawie w każdą niedzielę ze swiadkami

>jechowy.

Forum to nie jest Twój prywatny dom. Na razie Ty się wpieprzasz w wątek o ABX i nie masz NIC konstruktywnego do powiedzenia (ja zwykle), należoby Cię pożegnać kopem w tyłek, za chamstwo również.

>W całym tym bałaganie nie chodzi o to czy gra tak samo czy nie. Chodzi o wpieprzanie sie na siłę z

>brudnymi buciorami w czyjeś przekonania.

Cieszę się że coraz więcej ludzi to rozumie. Jest to też główny powód powtarzających się banów.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość masza1968

(Konto usunięte)

x1, 10 Lis 2009, 10:21

Na razie Ty się wpieprzasz w wątek o ABX i nie masz NIC

>konstruktywnego do powiedzenia (ja zwykle),

jaaasne, niby odpowiadasz na każdą zaczepkę (baaardzo konstruktywnie) a dziwnym trafem nie zauważyłeś mojej sugestii parę postów wyżej, która z dużym prawdopodobieństwem może powalić brak różnic we wzmacniaczach.

>należoby Cię pożegnać kopem w tyłek, za chamstwo również.

i kto to pisze?

póki co to ciebie pożegnano nie po raz pierwszy i pewnie nie ostatni kopem w tyłek za chamstwo i jakże konstruktywne wpisy.

A różnica między nami (oprócz wielu innych) polega na tym, że ja mam honor i jeśli by mnie zbanowali za "niewinnosć" to bym spakował zabawki i więcej do tej piaskownicy nie wszedł a ty bez najmniejszego poczucia godności po raz n-ty wpełzasz szparą pod tylnymi drzwiami.

Więcej godności dla samego siebie człowieku.

masza1968, 10 Lis 2009, 10:42

>A różnica między nami (oprócz wielu innych) polega na tym, że ja mam honor i jeśli by mnie zbanowali

>za "niewinnosć" to bym spakował zabawki i więcej do tej piaskownicy nie wszedł a ty bez

Niezły ten "honor" :) XYZPawel Cię nieraz blokował, a Ty dalej "honorowy" człowieku dalej piszesz w jego wątkach i wylewasz kubły pomyj na niego i jego zwolenników :))

Miej honor i zamilcz, pisz tylko w wątkach o grających wtyczkach.

mlb, 10 Lis 2009, 10:42

>masza1968, 10 Lis 2009, 10:01

>>W całym tym bałaganie nie chodzi o to czy gra tak samo czy nie. Chodzi o wpieprzanie sie na siłę z

>>brudnymi buciorami w czyjeś przekonania.

>

>Cieszę się że coraz więcej ludzi to rozumie. Jest to też główny powód powtarzających się banów.

widzę, że na siłę starasz się uzasadniać blokowanie ludzi za poglądy :) Komuniści robili TAK SAMO :)) Więzili wichrzycieli, którzy burzyli spokój spokojnych ludzi :)))

Komuny już nie ma, ale mentalność została w ciasnych umysłach...

Potrafisz uzasadnić "wpieprzanie sie na siłę z brudnymi buciorami w czyjeś przekonania" ? Chodzi o pisanie na forum ? ;)

Uzadnisz w końcu ban dla XYZPawła ? Sporo osób jest ciekawych... Kogo konkretnie obraził i czym ?!?

>Uzadnisz w końcu ban dla XYZPawła ? Sporo osób jest ciekawych... Kogo konkretnie obraził i czym ?!?

Paweł, Twoja obłuda jest zwyczajnie niesmaczna.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość masza1968

(Konto usunięte)

x1, 10 Lis 2009, 10:51

>Niezły ten "honor" :) XYZPawel Cię nieraz blokował, a Ty dalej "honorowy" człowieku dalej piszesz w

>jego wątkach i wylewasz kubły pomyj na niego i jego zwolenników :))

Ty w dalszym ciągu nie rozumiesz co się do ciebie pisze.

nie chodzi o ludzi, chodzi o zachowanie ale nie dziwi mnie to, czego innego można się spodziewać od kogoś taniego i plastikowego jak poglądy, które reprezentuje.

>Miej honor i zamilcz, pisz tylko w wątkach o grających wtyczkach.

O mój honor niech cie glowa nie boli. możesz być pewny, że to jest moje ostatnie zdanie adresowane do ciebie. I robie to z czystego szacunku do samego siebie.

mlb, 10 Lis 2009, 11:00

>>Uzadnisz w końcu ban dla XYZPawła ? Sporo osób jest ciekawych... Kogo konkretnie obraził i czym

>?!?

>Paweł, Twoja obłuda jest zwyczajnie niesmaczna.

To Twoje zachowanie idealnie wypełnia definicję obłudy... Musisz czytać więcej słowników.

Chyba nikt nie ma złudzeń, że ktoś tu jawnie łamie regulamin nie mówiąc już o chamstwie jakim jest używanie wielu różnych kont. Czy jest szansa na zrobienie z tym porządku?

Seba78, 10 Lis 2009, 11:30

>Chyba nikt nie ma złudzeń, że ktoś tu jawnie łamie regulamin

To fakt wielu chamów łamie tu regulamin i włos im nie spada z głowy, też nad tym ubolem.

OOOps, Tobie też się zdarzało...

chyba masz problem z trzeźwą oceną sytuacji Pawle - twój lekceważący stosunek do oponentów, pomijając manipulacje i liczne kłamstwa które Ci udowodniłem są kwintesencją chamstwa. Więc oszczędź tej żenady. To już nie jest kwestia różnicy zdań - tylko kwestia stosunku do innych ludzi, ich poglądów, ich wolności do posiadania własnego zdania. Nie rób z siebie błędnego rycerza, jedynego sprawiedliwego bo nie masz wpływu na bieg wypadków - jedyne co robisz to siejesz zamęt co osobiście uważam jest tak naprawdę twoim jedynym celem.

Seba78, 10 Lis 2009, 11:58

>chyba masz problem z trzeźwą oceną sytuacji Pawle - twój lekceważący stosunek do oponentów,

>pomijając manipulacje i liczne kłamstwa które Ci udowodniłem są kwintesencją chamstwa. Więc oszczędź

>tej żenady.

Wprawdzie też mam na imię Paweł, ale mam wrażenie, że piszesz do XYZPawła, który nie może Ci odpisać... My nie mamy aż takiej długiej historii :)

Ale wiele czasu czytałem to forum, zanim postanowiłem się odezwać i jakoś nie kojarzę, żebyś był specjalnie kulturalny, wręcz przeciwnie, przodujesz tutaj w personalnych atakach. I nie sądzę, żebyś był w stanie cokolwiek udowodnić XYZPawłowi, nie ten rozmiar kapelusza :) Bez obrazy...

taa... przypomnę pewien niedawny wpis w którym Paweł pokazuje jakim jest szczerym i kulturalnym człowiekiem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

mlb, 10 Lis 2009, 12:31

>taa... przypomnę pewien niedawny wpis w którym Paweł pokazuje jakim jest szczerym i kulturalnym

>człowiekiem:

Ale tam było o Twoim chamstwie, nie ma tam mojego...

Tylko tyle, że zażartowałem, że jestem XYZPawlem :)) Ale On się nie gniewa, bo tak się składa, że go znam...

Pomyliłeś adres x1 - zwłaszcza z rozmiarem kapelusza skoro wydaje Ci się, że jestem tak naiwny aby nie widzieć uderzającego podobieństwa między twoją retoryką, stylem, składnią, czy stosunkiem do innych ludzi a Pawełem XYZ - nawet nie mówię już o tym dziwnym zbiegu okoliczności związanemu z czasowa hibernacją na tym forum. Jak dla mnie twój wywód to umysłowa i logiczna kompromitacja.

Chyba, że celowo robisz wszystko aby podrobić ten osobliwy styl wypowiedzi - ale to również nie świadczy na korzyść a raczej pokazuje miernotę moralną.

Osobiście apeluję aby moderacja zrobiła co należy. Chyba nie muszę przypominać jakie są konsekwencje hodowania takich patologicznych jednostek i ich klonów jak słynny niegdyś atopos. Nic tak nie demoralizuje jak nieskuteczna i niekonsekwentna kara.

>Może zacznij od tego, że wydając 5000zł za np CD polecanego przez kogośtam z internetu bez

>uprzedniego odsłuchu to trzeba być skończonym idiotą. A pawnie wielu takich nie ma. Więc jeśli mam

>ochote wydać 13k za klocek bo np wg mnie lepiej gra, jest lepiej wykonany czy po prostu ładniejszy

>to gówno to kogo obchodzi. uważasz, że wrak za 500zł jest tak samo dobry jak np krell za 8000? twoja

>sprawa, nie zamierzam Cie przekonywać, że jest inaczej i proszę - nie przekonuj mnie że jestem

>głupkiem kupując go.

>brudnymi buciorami w czyjeś przekonania. I póki zwolennicy badziewia tego nie pojmą będa spuszczanie

>na kopach ze schodów dokładnie tak samo jak to się robi prawie w każdą niedzielę ze swiadkami

>jechowy.

Czyli Ty możesz pisać/pomagać komuś pisząc "kup krella za 8000zł"i jest ok, a jak ja napisze kup technicsa za 500zł to jest wpieprzanie się z brudnymi buciorami w czyjeś przekonania. Ciekawe, bardzo ciekawe.

whitesnake

Mój post nie był w żadnym wypadku skierowany osobiście do Ciebie, przypadek, że akurat był niedawno taki wątek i ty się w nim udzielałeś. Mam wrażenie, że jesteś jednym z nielicznych, nazwijmy to, "przeciwników ABX" (wiem, nie jesteś przeciwnikiem tego testu), z którymi można rozsądnie podyskutować, bez popadania w skrajności.

Historia, tylko paczki: Dali 3b, 400, Skyline1000, Euphonia MS5, Infinity Kappa 7RS, 8RS, 7.2, 8.1, 8.2, 9.2, 90, SM112, Thiel CS3.6, B&W 801F, Quadral Taurin, Amun, Ascent 650, Martin Logan Mosaic, Onkyo SC-900, THOR Evo 04

EDIT :

Czyli Ty możesz pisać/pomagać komuś pisząc "kup krella za 8000zł"i jest ok, a jak ja napisze kup technicsa za 500zł, zagra tak samo jak krell to jest wpieprzanie się z brudnymi buciorami w czyjeś przekonania. Ciekawe, bardzo ciekawe.

Panowie! Po co ta draka?

Paweł, a za Nim Niektórzy, NA SIŁĘ próbują udowodnić (a raczej wmówić czy wepchnąć do gardła), że nie ma różnicy w brzmieniu wzmacniaczy.

Tymczasem przeprowadzone testy udowadniają TYLKO i WYŁĄCZNIE, że człowiek ma bardzo duże problemy z rozpoznaniem "niewidzialnego" wzmacniacza przy zastosowaniu np. 10 prób dźwiękowych i wyrównaniu głośności w 2 egzemplarzach... NIC WIĘCEJ!

O dziwo, podobne, a nawet gorsze problemy mieli ludzie przy "testowym" rozpoznawaniu rozdzielczości telewizyjnego obrazu (ktoś przytaczał eksperyment). I to w jasno!!!

Tymczasem w domach, w sklepach, normalnie ludzie widzą (ponoć) ewdidentną różnicę...

Konkludując.

Rozumiem więc, że w jakości obrazu też różnicy nie ma? Tylko sie wydaje... W samochodach, domach też nie! Ba! Całe życie jest jedną wielką ułudą...

W sumie, jeśli zgasić światło, to też można bardzo łatwo się pomylić, co do kobiety w łóżku. Tylko muszą być zachowane odpowiednie warunki.

Eureka! Przecież to rodzaj testu "w ciemno"! Testu ABX! Tylko trzeba mieć ze dwie na zmianę i opracować założenia "testu".

I Tu prośba do Panów XYZ o opracowanie zasad powyższego.

Pomagam w założeniach!

1. Wyrównywanie poziomów głośności - zbliżona waga ciała testowanej i w miarę możliwości - odgłosy,

2. Ilość powtórzeń - no nie wiem, czy testowani zdołają 10 razy? Ale długość ścieżek" dowolna!

3. Oczywiście - ciemność absolutna!

Testowany i obiekt testu nie może być poddany presji obserwujących (wiadomo - może nie drgnąć). Przy tym obiekt może mieć dowolny kolor skóry. I dajcie te same perfumy. Różne nacje - różne zapachy skóry.

Test byłby nieobiektywny!

Satysfakcja i wyniki oraz najważniejsze - zadowolenie i ogólny pokój oraz spokój 100% uczestników - GWARANTOWANE!

Zróbcie to dla dobra Nas Wszystkich!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Seba78, 10 Lis 2009, 12:52

>Chyba, że celowo robisz wszystko aby podrobić ten osobliwy styl wypowiedzi - ale to również nie

>świadczy na korzyść a raczej pokazuje miernotę moralną.

wzoruję się trochę na moim mistrzu, nie widzę w tym miernoty moralnej... Na Tobie nikt się nie chce wzorować... Bo po co ? Jesteś zwykłym, niekulturalnym szaraczkiem.

Ja nie jestem za tym, żeby taką patologiczną jednostkę jak Ty odstrzelić. Jestem humanitarnym liberałem.

zukzukzuk, 10 Lis 2009, 13:00

>Paweł, a za Nim Niektórzy, NA SIŁĘ próbują udowodnić (a raczej wmówić czy wepchnąć do gardła), że

>nie ma różnicy w brzmieniu wzmacniaczy.

BARDZO proszę o niezakłamywanie rzeczywistości. Na czym polega to udowadnianie na siłę ?

Kto Cię zmusza do pisania w tym wątku ? Ktoś Cię zmusza do czytania go ? Do udziału w teście ABX ? Jeśli nie, to przeproś za te kłamstwa. Ok ? Stać Cię na to ?

Najpierw byl graaf,..potem Pawel XYZ,...teraz jest X1[nie powinienem sie mylic],...-forma wypowiedzi

Nastepnie proponuje ....GAWEL ABS.

Prosze o nowego nicka dla tego nieszczesnika.

Propozycje prosze potraktowac jako konkurs,badz loterie,moze ktos zgadnie.

Cel-odprezenie po Audio-Show.

Cóż zukzukzuk - to jest właśnie ograniczenie - skrytykowanie wszystkiego czego się nie spróbowało, czego się nie rozumie lub czego nie jesteśmy sobie w stanie wytłumaczyć. Jak zauważyłeś niektórzy nie są w stanie podejść do tematu kreatywnie i z pasją badacza - przyjęli najprostsze rozwiązanie - za które są gotowi zabić. Przypomina to radziecki eksperyment na pchle, która po wyrwaniu wszystkich kończyn nie chciała skoczyć na komendę. Wniosek - po wyrwaniu nóżek pchła nie słyszy!

Wystarczyło by porozmawiać z psychologiem, który stwierdził, że pamięć krótkotrwała nie nadaje się do rozpoznawania zjawisk podobnych - bez użycia specjalnych "katalizatorów". (dla intensywnych zapachów np perfum jest to np zapach kawy) i generalnie jest to trudne zadanie. Rozróżnianie dźwieków jest zjawiskiem psychofizycznym i niestety ale wymaga przeprowadzenia innego testu. oczywiście nikt nikomu nie broni kupienia sobie najtańszego sprzętu i cieszenia się nim. Ale przypominam, że ideą tego forum jest raczej poszukiwanie czegoś lepszego. I awanturowanie się w tym klubie z powodów wyżej wymienionych jest lekko niesmaczne i w ogóle irracjonalne.

ja się nie wpierdzielam na forum trawożerców tylko dlatego, ze jem mięso i uważam to za właściwe. To ich świat i skoro ktoś tam wchodzi to znaczy, że zainteresowany jest jedzeniem zieleniny i nic mi do tego.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.