Skocz do zawartości
IGNORED

Wielkopolski Test ABX

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

zugzug nie martw sie tak za bardzo o mnie, bo ci moze rurka pęc.W trybie awaryjnym w takim razie zugzug daje ci pierwsze miejsce na liscie.Mozesz wystapic jako pierwszy norek do testów.Tak długo juz przekonujesz wszystkich ze twój swiat, to swiat jedyny w/zugzuka.Tak wiec oczekuje na PW i pozostaje w głebokim ....heheheh.zapomniałem!!Wiesz zugżuczku, jesli naprawde myslisz ze robisz mi krzywdę....to zapraszam do dalszej.Mam czas a nawet ochote posłuchac twoich mądrych rad, których kilogranmy serwowałeś pawłowi.były tak durne, ze do dzisiaj zapadły one w pamieć.Wiele sie przez ten czas nie zmieniło. tak wiec zugżuczku...wal!!!

ale do rzeczy.jako ze termin umowy z pomocnikami mija, jestem zmuszony zakonczyc eksperyment.Miał trwac do 31, ale wydaje sie ze juz pora.Tym bardziej ze jeden z pomocników przypieszył wyjazd na ferie zimowe.W tym miejscu dziekuje im i tym którzy zaoferowali swoje wzmacniacze w nadzieji na eksperyment.Żałuje ze nie udało sie spełnic obietnic.Sam miałem swiadomość ze sie nie odbedzie, gdyż podobne oferowałem juz znamienitym(z nazwy) forumowiczom których nazwisk z litosci nie przytoczę i NIGDY nie spotkałem sie z oznakami zainteresowania.Były tego cztery przypadki..zawsze to było...tak bardzo chetnie... ale.Nie dzis, nie jutro,potem itd.Eksperymenty Lutka ,Piopio,Paltona i moje jednoznacznie udowodniły ze przy wyrównanych poziomach wzmacniacze sa jednakowe.W tych przypadkach badanych.Pozostałe przypadki które moga spowodowac inne relacje ,nie udało sie wykryć.Dlatego włąsnie stworzyłem zestaw od gainclona za 500zł, poprzez sansuja za 1500zł po Arcama za 8000zł..Dodatkowo postanowiłem przejsc cały etap Pawła w jego wątku.A wiec wytrzymac furie ludzi zwalczajacych testy, wytrzymać ich obelżywe listy na PW.Tzn dokładnie przesledzic to co otrzymywał Paweł.Historia powtórzyła sie dokladnie tak samo.Tyle ze to Paweł otrzymał bana.Test z godnie z umowa z obserwatorami miał byc przeprowadzonyu Redaktora w ten sposób ze niezaleznie od wyników ,rezultat nie bedzie opublikowany a pozostanie własnoscia testujacych.Tylko w pozostałych przypadkach bedzie opublikowany

Dzika furie i furiatów moge z grubsza podzielic na trzy grupy.Pierwsza nieliczna, to ci którzy żyja z tego biznesu i trudno im sie dziwic reakcji.Tych pomijam milczeniem.Druga zdecydowanie wieksza i bezczelniejsza to ci co dorabiaja na forum, wciskajac swoje wynalazki naiwnym..Ale co ciekawe najliczniejsza, bo pozbawiona interesu ekonomicznego jest grupa tzw bezinteresownych idiotów.Wystepujacych hałasliwą gromadą i prostacką w argumentach..

wobec muru braku zainteresowania miałem zakonczyc eksperyment wczesniej.Jednak jeden z obserwatorów powiedział na to...oni i tak z tego nic nie zrozumieja, ale mozna ich chociaż lekko powku...ć.Co też czyniłem w miarę moich ograniczonych możliwości.Przyznaje ze pozytek z tego jest mizerny, oprócz jednego.Wystarczajaco dobrze poznałem skrajna głupotę niektórych.Tak skrajną ze gdybym tego nie zobaczył ,jak to mówia...... to bym nie ułyszał.Tak wiec podsumowując.Mamy wiec za jednym razem dowody ze są wzmacniacze jednakowe i na to ze są..... skrajni idioci.CNU.

Skoro muls podsumował po swojemu, to ja chciałbym po swojemu.

Dodajmy jeszcze, że w mijającym tygodniu ciekawie było w wątku modrzewia pt. "Czy ktoś wie o co chodzi tak naprawdę w ślepych testach?". Były podjęte próby ponowienia jakiegoś dialogu. Jedna była szczególnie ciekawa - tu ukłony w stronę Grzegorza z Warszawy (grzegorzwawa). Pełen szacunek jako do nowego forumowicza, który nie miał pojęcia w co się pakuje. Odezwał się też Lutek, chyba na znak że jeszcze śledzi.

Niestety znowu kończy się to wszystko rozczarowaniem. Każdy komu się chciało śledzić z łatwością oceni poziom argumentacji w tych dyskusjach. IMO często był po prostu żenujący. Chodzi nie tylko o tok rozumowania, argumenty "z czapy" ale i o rzecz tak podstawową jak kultura osobista.

Wątek Wielkopolski kiedyś trzeba zamknąć. Teraz jest dobry moment.

muls, 29 Sty 2010, 18:26

>ale do rzeczy.jako ze termin umowy z pomocnikami mija, jestem zmuszony zakonczyc eksperyment.Miał

>trwac do 31, ale wydaje sie ze juz pora.Tym bardziej ze jeden z pomocników przypieszył wyjazd na

>ferie zimowe.W tym miejscu dziekuje im i tym którzy zaoferowali swoje wzmacniacze w nadzieji na

>eksperyment.Żałuje ze nie udało sie spełnic obietnic.Sam miałem swiadomość ze sie nie odbedzie, gdyż

>podobne oferowałem juz znamienitym(z nazwy) forumowiczom których nazwisk z litosci nie przytoczę i

>NIGDY nie spotkałem sie z oznakami zainteresowania.Były tego cztery przypadki..zawsze to było...tak

>bardzo chetnie... ale.Nie dzis, nie jutro,potem itd.Eksperymenty Lutka ,Piopio,Paltona i moje

>jednoznacznie udowodniły ze przy wyrównanych poziomach wzmacniacze sa jednakowe.W tych przypadkach

>badanych.Pozostałe przypadki które moga spowodowac inne relacje ,nie udało sie wykryć.Dlatego

>włąsnie stworzyłem zestaw od gainclona za 500zł, poprzez sansuja za 1500zł po Arcama za

>8000zł..Dodatkowo postanowiłem przejsc cały etap Pawła w jego wątku.A wiec wytrzymac furie ludzi

>zwalczajacych testy, wytrzymać ich obelżywe listy na PW.Tzn dokładnie przesledzic to co otrzymywał

>Paweł.Historia powtórzyła sie dokladnie tak samo.Tyle ze to Paweł otrzymał bana.Test z godnie z

>umowa z obserwatorami miał byc przeprowadzonyu Redaktora w ten sposób ze niezaleznie od wyników

>,rezultat nie bedzie opublikowany a pozostanie własnoscia testujacych.Tylko w pozostałych

>przypadkach bedzie opublikowany

>Dzika furie i furiatów moge z grubsza podzielic na trzy grupy.Pierwsza nieliczna, to ci którzy żyja

>z tego biznesu i trudno im sie dziwic reakcji.Tych pomijam milczeniem.Druga zdecydowanie wieksza i

>bezczelniejsza to ci co dorabiaja na forum, wciskajac swoje wynalazki naiwnym..Ale co ciekawe

>najliczniejsza, bo pozbawiona interesu ekonomicznego jest grupa tzw bezinteresownych

>idiotów.Wystepujacych hałasliwą gromadą i prostacką w argumentach..

W wątku spotkań w Krakowie święto, trzecia grupa tryumfuje ;) To forum wyczerpało swoją formułę. Pozostało tylko wzajemne smyranie po cojones trzeciaków :)

tamże to własnie trwały uczone debaty nad temat kolumn z których jedna miała podbite wysokie przełacznikem 6db.Dwa razy.Zauwazono to po zaprzestaniu debat...przypadkowo.Kolumny były osłuchane tam i z powrotem.

muls, 26 Sty 2010, 08:35

>bardzo by było miło.Mamy jeden. Ale jeszcze nie ogladany.Jak widac na razie sa problemy z

>chetnymi.Wobec braku zaintereowania reduktora bedziemy pytali po koleji według alfabetu.Nie ma sensu

>jechac kawał drogi, zeby porownywac dwa wzmacniacze tej samej klasy.Interesujace sa tylko pewniaki

>lub ....pewni siebie.

jak to jest, zapraszał Cię na testy i nagle mu się odwidziało ?!? Czyżby... się przestraszył ?!? że nie usłyszy ? ale przecież chłopaki z antywątku rubasznie się poklepują po pleckach i przekonują nawzajem, że ABX to ściema i w ogóle nie wiadomo, czy on istnieje... ;) Nie ma się czego bać Redaktorze. Zdałbyś przecież w cuglach...

• 2 tygodnie później...

Wrzucam (znaleziony na rosyjskim forum) dla potestowania czy rozróżnicie brzmienie lampy, nagrane próbki dźwiękowe ( na e-mu 1616m ) z wyjść wzmacniaczy słuchawkowych z lampowego Laconic Lunch Pro i Dr.Dac2 (wyjście Hi), poziom sygnału na wyjściach słuchawkowych został ustawiony jednakowy :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Celem autora tego pliku było wprawdzie zademonstrowanie wadliwej lampy ,która szumiała w jednym kanale ( i po tym szumie w ślepym teście można byłoby poznać który to lampowiec) ale poza tym szumem ginącym na tle muzyki jest to dobra okazja aby się przekonać czy rozróżniacie charakter harmonicznych z lampy .

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

"Szampan od Lidla bije w ślepym teście najbardziej znane marki świata

Test opisała agencja Bloomberg. Testującym był sommelier Jason McAuliffe.

Szampan z Lidla za 13.98 funtów został przez niego opisany jako „bardzo pienisty”, „o blado złotym kolorze” „dobrze pachnący”, „o smaku świeżych owoców”. W sumie dużo finezji, dużo harmonii, bardzo delikatny, bardzo zrównoważony. Bardzo mi się podoba - stwierdził McAuliffe. On jest z Lidla? - To idźcie do Lidla , szampan jest dobry zakończył sommelier.

Ocena końcowa: 7/10.

Szampan z Lidla pokonał między innymi Vintage Les Pionniers 2002 (P&G Heidsieck) za 19.99 funtów ocena - 4/10, czy De St Gall 2004 (Union Champagne) za 26.99 funtów kupiony w sieci Marks and Spencer. - Nie jestem fanem tego ostatniego - wyznał McAuliffe. 3.5/10 - To Marks and Spencer? Ooopsss.

W tyle został Esprit Brut (Henri Giraud) za 29.99 funtów (4/10) oraz kupiony w Tesco Finest Vintage 2004 (Union Champagne) za 20,98 funta (4.5/10).

Szampan z Lidla przegrał tylko z trunkiem z ekskluzywnego Harrodsa Champagne Brut Premier Cru (M. Hostomme & Fils) za 26.5 funta. - Oh, very posh - wyznał sommelier. I ocenił go na 7.5/10

Eksperyment udowadnia jedno: marka czasem się nie liczy.

Chciałbym napisać, że wiobec tego zamiast się nią kierować lepiej jest polegać na własnym smaku. Ale z drugiej strony większość osób z zawiązanymi oczami nie jest w stanie odróżnić wina białego od czerwonego...

W Polskim Lidlu trunek za ponad 60 zl za butelkę chyba jednak się za dobrze nie sprzeda."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

• Redaktorzy

Szampan jako taki jest marką. Gdyby porównywali szampana skądkolwiek bądź z sowieckom igristom, i wyszło że igristoje lepsze, to byłaby sensacja. Zważywszy, ze igristoje robione jest z byle wińska (albo w najgorszych przypadkach z soku i kartoflanego spirytusu), sztucznego aromatu i dużych ilości CO2.

W zyciu bym nie przypuszczal,ze JOZWA MARYN-

1]Znawca win i kwasnych jablek-podal tajemnicza recepture-jednym slowem SMAKOSZ!!!

2]Moderator najczystszej wody.

• 1 miesiąc później...

Dla usystematyzowania tego tematu wątku odnośnie osiągniętych wyników z przeprowadzonych różnych forumowych testów ABX a które znajdują się również porozrzucane w innych tematach (gdzie ktoś zainteresowany mógł nie zaglądać), wklejam linka do innego tematu gdzie takie testy również były przeprowadzone :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...
  • Użytkownicy+

Krak_oN

Masz mały problem, poczytaj wątek dalej a wyczytasz że Lutek w końcu (bądź co bądź), usłyszał wpływ wzmacniacza na dźwięk.

Oczywiście w ABX-ie pewnie byłoby to trudno udowodnić....

Tak wiem czytałem i z forumowych testów jak dotąd jako jedyny rozróżniony został Cayin A88T ,

jak komuś nie chce się czytać całego tematu to wklejam linki (wpisy lutka) :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jeszcze link do przydatnej wypowiedzi lutka o istotnych czynnikach wpływających na słyszalną różnicę

przy podaniu obciążenia z którym przy tej samej głośności nie wszystkie wzmaki sobie stabilnie poradzą :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 4 miesiące później...

Skończyłem czytać całość. Bodaj dwa dni, z 10 godzin jak nic... Interesująca lektura choć mogłoby być mniej uszczypliwości z obu stron. Wtedy może udałoby się przeczytać w ciągu 4 godzin.

Zastanawiam się tylko dlaczego nikomu do głowy nie przyszło, że faktycznie poniżej pewnej impedancji kolumn nie słychać różnic z większością poprawnie skonstruowanych wzmacniaczy na rynku. I obawiam się że nie chodzi tu o skuteczność kolumn ale właśnie o ich minimalną impedancje w danych częstotliwościach.

Druga sprawa jeśli to co napisałem ma ręce i nogi to pokuszenie się o zabawę kiedy impedancje faktycznie można usłyszeć. Czy jest to 4 z 8 Ohm, a może trzeba zejść do 3,5 Ohm? A może znajdzie się jakaś zależność.

Bo jakby to dla mnie jest doskonale sensowne że przy trudnych kolumnach potrzebuję dobrego wzmacniacza (nie piszę drogiego, raczej 'mocnego' w cudzysłowu), a przy łatwych w wysterowaniu takiego który nie dorzuca mi do wzmocnienia czegoś od siebie.

Lutek: jesteś dla mnie mistrzem Zen... podobnie jak Edward. Meritum w Waszych wypowiedziach jest celująco wzorowe!!! Przy okazji przepraszam że nie wymieniam innych, których wypowiedzi mi się podobały czy też nie raz spowodowały u mnie uśmiech na twarzy.

♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫ fiu fiu.... Bocznica: Rozmowy na luzie: strona 20: Mlb łże...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.