Skocz do zawartości
IGNORED

Wielkopolski Test ABX

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Redaktor, 7 Paź 2009, 23:23

>Panowie, jak się nie opanujecie, to noderacja nie będzie miała innego wyjścia, jak tylko wyrzucać

>ten bełkot całymi stronami, ewentualnie zamknąć wątek na fest. Sami siebie poczytajcie.>>>

Istnieje możliwość rzeczowej rozmowy na temat ABX?Próbowano wielokrotnie,bełkot pojawia się wpierw zawsze z jednej strony,nie trzeba nadzwyczajnej spostrzegawczości aby zorientować się z której...

Podzielam zamiary,zamknąć wątek..i kilka innych z podobnym bełkotem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

l'enfant sauvage

rochu, 7 Paź 2009, 23:28

>Teraz Ciebie rozumiem.

>Ale masz chyba zaufanie do siebie i swojej oceny?

>To się liczy. Nie musisz słuchać przecież innych.

>Jeżeli dla Ciebie nie ma różnicy kwestia kabla to jest OK.

>Tylko się cieszyć, nieco grosza zostaje Ci w kieszeni.

Teraz to już nawet pewność (test). A za troskę o stan konta dziękuję.

jozefkania, 7 Paź 2009, 23:21

>Po co ma udowadniać skoro słyszy. I koło się zamyka, koło staje się kwadratem i nie ma końca tych

>forumowych sporów :)))

Czytając od początku ten wątek odnoszę niedparte wrażenie, że nie ma w nim żadnych sporów.

Jest jednoznaczna zgoda śmiałków, co popełnili test i cała masa różnorakich "uników" tych, którzy go nie zrobili i nie zrobią - bo przecież (jak zawsze) nie muszą.

Gość

(Konto usunięte)

Redaktor, 7 Paź 2009, 23:23

>Panowie, jak się nie opanujecie, to noderacja nie będzie miała innego wyjścia, jak tylko wyrzucać

>ten bełkot całymi stronami, ewentualnie zamknąć wątek na fest. Sami siebie poczytajcie.

bardzo proszę o nieszukanie pretekstów :)

Będę blokował najgorszych !

• Użytkownicy+

Panowie oponenci, czytaliście zapewne często barwne, jednak w fundamencie zgodne recenzje różnych sprzętów z zupełnie różnych, często konkurencyjnych gazet z różnych stron świata. Ponadto czytacie opisy urządzeń wielu osób w internecie, w tym na naszym forum. Czy poza nielicznymi odmiennymi opisami brzmienia danego sprzętu, nie zauważacie wspólnych cech urządzeń, np. Krell (wzmacniacze) przenosi sygnał muzyczny w sposób dynamiczny i czytelny, ze świetnie kontrolowanym basem, a np. lampy (szczególnie SE)z basem mają problem (chodzi o jego kontrolę), jednak mają zjawiskową barwę i górę pasma. Czy naprawdę można posądzac ludzi nie związanych ze sobą, w żaden sposób, że coś uzgadniają razem żeby nas robic w balona. Przecież taka teoria spiskowa jest ABSURDALNA. Są to różne osoby które naprawdę kochają muzykę i jeśli wy nie słyszeliście różnicy (nawiasem mówiąc ciekawe jaki sprzęt słuchaliście że nie słyszeliście), to nie przyszło wam na myśl, że widocznie coś było nie tak ?

Robert

Gość

(Konto usunięte)

palton, 7 Paź 2009, 23:48

>Panowie oponenci, czytaliście zapewne często barwne, jednak w fundamencie zgodne recenzje różnych

>sprzętów z zupełnie różnych, często konkurencyjnych gazet z różnych stron świata.

no właśnie nie, one są jak horoskopy, niejasne i mętne.

>Ponadto czytacie

>opisy urządzeń wielu osób w internecie, w tym na naszym forum. Czy poza nielicznymi odmiennymi

>opisami brzmienia danego sprzętu, nie zauważacie wspólnych cech urządzeń, np. Krell (wzmacniacze)

>przenosi sygnał muzyczny w sposób dynamiczny i czytelny, ze świetnie kontrolowanym basem, a np.

>lampy (szczególnie SE)z basem mają problem (chodzi o jego kontrolę), jednak mają zjawiskową barwę i

>górę pasma.

na naszym forum nie ma zgody co do "brzmienia" lampowców, a co dopiero na świecie...

>Czy naprawdę można posądzac ludzi nie związanych ze sobą, w żaden sposób, że coś

>uzgadniają razem żeby nas robic w balona. Przecież taka teoria spiskowa jest ABSURDALNA. Są to

czasami od siebie ściągają: "uznana" gazetka napisze, a reszta, jak stado baranów, przepisuje od nich...

ja pierdykam, ale chlew.

Gostek który sobie kupił kabel może twierdzić że go słyszy, nie musi tego nikomu udowadniać, może mieć to generalnie w dupie i jest git majonez.

Ale jak taki gostek przy okazji też kręci lody w tym biznesie, a na forum uprawia nachalny marketing, wciskając: Ty też usłyszysz! tylko głuche typy jak muls nie słyszą. Chyba nie jesteś taki jak muls, he? Mógłby się bardziej postarać i coś wykazać, a nie krok po kroku robi się rozpierduche w wątku w którym jacyś goście wysilili się, zebrali może lepiej lub gorzej ale coś tam się udało im się wykazać.

Mam wrażenie że baby są czasem mądrzejsze, jakby w przemyśle farmaceutyczno-kosmetycznym pojawili się tacy Kaszpirowscy jak w audiologi stosowanej, to bym co dzień patrzył w budżet domowy czy z konta nie ubyło 30 kółek na serum które mi żonę odmłodzi o 10 lat. Choć pewnie to serum pewnie szybciej by mi żonę odmłodziło niż Red Dawn dźwięk poprawiło. Przynajmniej ci goście z farmaceutyki starają się coś udowodnić.

muls, 7 Paź 2009, 23:16

>rochu faktycznie .Postaram sie ładnie napisać.Rochu pieprzysz jak potrzaskany.Tyle ze tak naprawdę

>nie wiadomo czemu.Tak pieprzysz.Od pieprzenia nikt nie uwierzy, ze nie pieprzysz.Trzeba przestać

>piepszyć a końcu cóś zrobic.Czy teraz ..ładnie?Rochu.

Niech Twój pies bedzie z Toba.

A jeszcze pytanie: sprint chomika od przejazdu Bizonuuu odróżnia ojciec, czy tak ni bardzooo?

• Użytkownicy+

jeśli chodzi o recenzję : "one są jak horoskopy, niejasne i mętne."

Daj przykład Pawle że w jakiejś gazecie, lub w ogóle ktoś napisał że Krell ma rozlazły, niekontrolowany bas. Lub że Rotel w swojej klasie nie jest wzmacniaczem grającym dynamicznie z dobrze kontrolowanym basem, lub że Densen, lub Elektrocompaniet gra technicznie i ma nacisk na szczegółowośc a nie na barwę, lub może że wzmacniacz na lampach 300B, 2A3 mnie ma świetnej przestrzeni i góry pasma iii......iiiii......iiii......iiitd.

ZNAJDŹ, ZNAJDŹ.....

no bo kobiety potrafią do niektórych spraw z dystansem podchodzić a nie jak niektórzy albo się smarują kremem za 50kzł albo smalcem bo i tak nie ma róznicy.

Trzeba samemu znaleźć złoty środek

Tak czytam i czytam... i oczy przecieram ze zdumienia... Zastanawiało mnie zawsze czemu na zachodzie na Polaków wołają obraźliwie czy też żartobliwie "polaczki". Wszak ten naród wydał na świat Kopernika, Skłodowska... No tak, tylko ten sam naród - jego przedstawiciele - w osiemnastym wieku obradowali - czy wzmocnić władzę króla i po chwili zostali wchłonięci przez inne mocarstwa. Zamiast budowac nowe drogi - ten sam naród - woli kisić się we własnym smrodzie- stawiajac coraz to nowsze progi zwalniajace i znaki ograniczajace predkość. Zamiast budować własną potęgę ekonomiczną - łatwiej oddać się pod kuratele innych, większych. I po chwili ogłosić upadłość. Właściwie nie powinno mnie zastanawiać, dlaczego przedstawiciele mojego narodu tak zażarcie obradują nad tak trywialną kwestia jak różnica brzmienia 2 innych wzmacniaczy. Wszak to jedna z cnót narodowych moich krajanów: głupota. Smutne, ale prawdziwe.

palton, 8 Paź 2009, 00:28

>jeśli chodzi o recenzję : "one są jak horoskopy, niejasne i mętne."

>Daj przykład Pawle że w jakiejś gazecie, lub w ogóle ktoś napisał że Krell ma rozlazły,

>niekontrolowany bas. Lub że Rotel w swojej klasie nie jest wzmacniaczem grającym dynamicznie z

>dobrze kontrolowanym basem, lub że Densen, lub Elektrocompaniet gra technicznie i ma nacisk na

>szczegółowośc a nie na barwę, lub może że wzmacniacz na lampach 300B, 2A3 mnie ma świetnej

>przestrzeni i góry pasma iii......iiiii......iiii......iiitd.

>ZNAJDŹ, ZNAJDŹ.....

Widzisz palton jak Ci te gazety zrobiły wode z mózgu?

Powtarzasz za nimi jak reszta recenzentów. Tak tworzy sie legenda o krelu, srelu i innych klockach. A co to znaczy dobrze kontrolowany bas w swojej klasie? NIC ! To pusty farmazon powtarzany 100 razy aż stał sie forumową legendą. A prawda jest taka, że kazdy wzmacniacz mający płaska charakterystykę przenoszenia i odpowiednia wydajną prądową gra tak samo, czyli nijak. Po prostu wzmacnia sygnał. Cały opis brzmienia u recenzentów bierze sie z ceny i pancerności wyglądu, im bardziej pancerny klocek tym lepszy bas z niego.

palton

Nie, ja się przygladam. Brak mi siły ognia - armat - by ro***erdolić to całe towarzystwo specjalnej troski: pseudo inzynierów i stado idiotów słyszacych bez różnic. Wierz mi, że gdybym taka mozliwość miał - rozgoniłbym to towarzystwo na cztery wiatry. I pieprzyć pluralizm. Tego już się nie daje czytać.

• Użytkownicy+

Kolego Kursk, staram się przedstawiac argumenty i oczywiście wasz wróg - "gazety" działa na was jak płachta na byka. Jednak znajdź choc jedną moją wypowiedź w twoim stylu. Oczywiście kolega słyszał Krella w swoim systemie, u siebie w pokoju? NIE ? No to powiem koledze w tajemnicy że ... nie zawsze cięższy mocniejszy i porządniej zbudowany ma lepsze to, czy tamto, np. bas (choc Krell ma, a i tak bym go raczej nie chciał). Farmazon, to jest jak się czegoś nie słyszało a wymądrza się na temat owego. Często gryzę się w język żeby nie napisac za dużo, co i tobie zalecam, w końcu o to samo nam chodzi...o dźwięk.

Robert

Ps. Dodam, że ja na słowach nie poprzestanę.

XYZPawel, 7 Paź 2009, 23:48

>

>I kulturalnie mi tutaj !

Paweł przeważnie w każdym założonym przez ciebie wątku jest jad i bełkot.

Czego się więc spodziewasz? Przecież ty to uwielbiasz.

Uwielbiasz szokować i wzbudzać emocje.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Tak naprawdę różnicę słychać niezależnie od poziomu dźwięku (zwł. jeśli mówimy o źródłach). Inaczej wystarczyłoby zrobić głośniej / ciszej - i wsyztko gra tak samo... Pewne cechy dźwięku pozostają niezależne od poziomu dźwięku. W przypadku wzmacniaczy jeden prędzej inny poźniej "dostanie zadyszki" i zacznie "drzeć mordę" czy straci "masę" i wypełnienie dźwięku, ale słuchanie na takich niekomfortowych poziomach trzeba z testu wyeliminować. Tak można porównać natomiast możliwości dynamiczne różnych urządzeń.

dobrym jest to że w załozonym wątku pawła rozpierduche zrobili uszate, a teraz winą obarczaja pawła.Nie wiem czy rochu i sitki zauwazaja dość przecietny standart.Nikomu z uszatych nie chce sie podjąc tematu testu, natomiast juz zaczyna sie opierdzielanie pawła.Tak wiec sitki, wija sie ja wije lub raczej plemniki, zeby jakos wybrnac ...A tu panowie uszate trzeba wybrnąc przez ...test.najwiecej krzyczy facet ktory miał byc ,ale nie był.I im bardziej nie był, tym bardziej krzyczy.A moze zróbcie sobie na poczatek test...u psychiatry.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

rochu, 7 Paź 2009, 22:55

>elkabelka, 7 Paź 2009, 22:51

>

>

>>Skoro twierdzisz, że słyszysz, to powinieneś to potrafić udowodnić. Czekam z niecierpliwością na

>>test, w którym TRAFNIE wskażesz np.dwa różne IC. Dopuszczam możliwość, że natura wyposażyła cię w

>>lepszy aparat słuchowy, jednak musisz to wykazać.

>

>Wybacz, że to powiem ale to powiem.

>Nic nie muszę Tobie udowadniać.

>Kim Ty do diaska jesteś abym musiał Tobie coś udowadniać?

>Sądem Najwyższym czy Prokuratorem Judei?

>Jesteś nic nieznaczącym nickiem, kryjącym kogoś innego niż jesteś w rzeczywistości.

Zaraz zaraz Kolego rochu,to przecież Ty sam parę stron temu domagałeś się dowodów i to takich w stalinowskim stylu-mianowicie kazałeś sobie udowadniać,że Ci co brali udział w eksperymencie faktycznie nie słyszeli różnic-parodia.

P

sittek, 8 Paź 2009, 02:03

>XYZPawel, 7 Paź 2009, 23:48

>>

>>I kulturalnie mi tutaj !

>

>Paweł przeważnie w każdym założonym przez ciebie wątku jest jad i bełkot.

>Czego się więc spodziewasz? Przecież ty to uwielbiasz.

>

>Uwielbiasz szokować i wzbudzać emocje.

Dokładnie, a teraz zastanów się, kto robi ten bełkocik? Czy właśnie nie Ci, co nie przyszli na test, żeby się nie skompromitować?

Jak na razie to najwięcej do powiedzenia mają Ci cwaniacy zwani dalej audiotłokami, a jak był test to nikt nie przyjechał udowodnić, że jednak ma słuch lepszy niż aparatura pomiarowa. Skończyło by to wojny raz na zawsze...

Wierzę w jedynego, kabla grającego.

molibden a co ci przeszkadza zrobic test dla dwa dwóch roznych urzadzeń z trzema poziomami głosnosci.czy wy jak dzieci we mgle.Ktos wam cos zabrania????A moze to byłyby jakies NASTEPNE wnioski.Problem w tym ze jedynym niepieprzacym, ale zainteresowanym jest piopio.... a za nim cała reszta doradców.

Gość

(Konto usunięte)

sittek, 8 Paź 2009, 02:03

>XYZPawel, 7 Paź 2009, 23:48

>>

>>I kulturalnie mi tutaj !

>Paweł przeważnie w każdym założonym przez ciebie wątku jest jad i bełkot.

>Czego się więc spodziewasz? Przecież ty to uwielbiasz.

>Uwielbiasz szokować i wzbudzać emocje.

uwielbiam dyskutować, ale niech to będą chociaż pozory merytorycznych argumentów...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.