Skocz do zawartości
IGNORED

Wielkopolski Test ABX

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

mlb, 13 Lis 2009, 12:49

>Pawełku, powoli......, bez nerwów.

melbuś... chłopcze... Ty na zimno obrażałeś mnie wyzwiskami od bredzących troli ? ;)

Może znajdziesz jakieś moje wyzwiska... ?

Dedykuję Wam (wszyscy jesteście podobnie: mlb, rochu, xniwax, white itd.) wciąż aktualne hasło:

Audiofile, przestańcie pieprzyć bez sensu :)

UDOWODNIJCIE, że słyszycie. Obalcię hipotezę, że wzmacniacze, CD i kable są równe (o określonych parametrach) :)))

Czy agresja tego hasła nie jest dla Ciebie zbyt duża... ?

Dokładnie tak, różnic nie udało się uchwycić! Zarówno Lutkowi z Piopio, Lutkowi z paltonem, jak również samemu Lutkowi w kilkunastu testach, które przeprowadził wcześniej w gronie przyjaciół. Między wzmacniaczami, odtwarzaczami i kablami...

To wszystko tylko z naszego lokalnego audiostereo. Jak wiemy DUŻO więcej testów przeprowadzanych jest na świecie. Czy to nic nie daje do myślenia?

I chyba najważniejszy argument w dyskusji przeciw testom:

- ABX jest złym testem bo wypacza zdolność słyszenia, różnice się zacierają.

DLACZEGO więc u Lutka po podkręceniu "treble" w jednym ze wzmacniaczy różnice BYŁY diametralne, zdecydowane, od razu łatwo uchwytne??

>Audiofile, przestańcie pieprzyć bez sensu :)

>UDOWODNIJCIE, że słyszycie. Obalcię hipotezę, że wzmacniacze, CD i kable są równe (o określonych

>parametrach) :)))

No i super. Rozumiem że to jest Twoja interpretacja testu? Tak czy nie? Jeśli nie - to co wg Ciebie z tego testu wynika?

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

No ja nie mogę, znowu ten idiota, i to w przebraniu:)))

Czemu temu cymbałowi odpisujecie? Przecież dla niego naprawdę nie ważne jest czy p... o aparatach fotograficznych czy o wzmacniaczach. To że on marnuje całe lata na klepanie w klawiaturę da się logicznie wytłumaczyć, są też dostępne określone terapie. Ale Wam dziwię się, i to bardzo!

Wszystkiego dobrego i nie marnowania cennego WŁASNEGO czasu na idiotę życzę.

Tarik, ależ o czym ty mówisz. Tu nikt nie walczy z samymi testami - ja przynajmniej uważam że są interesujące.

Tyle że... x1 stwierdził że test ABX się tam nie odbył.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

mlb, 13 Lis 2009, 13:28

>Tarik, ależ o czym ty mówisz. Tu nikt nie walczy z samymi testami - ja przynajmniej uważam że są

>interesujące.

oczywiście, mlb walczy z własnymy duchami, które mu mówią: "a może faktycznie nic nie słyszysz ?"

Dlatego biedak tak się mota w tym wątku :)))

mlb, zukzukzuk i inni podważacze wszystkiego co z abx związane !!!

odpowiedzcie mi na jedno proste pytanie ... czy kiedykolwiek przeprowadziliście "ślepe" odsłuchy (nie koniecznie abx)?

oczekuję zero-jedynkowego podejścia do pytania.

ps. "ślepe" to znaczy bez wiedzy na temat tego co jest włączone.

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

x1, 13 Lis 2009, 13:34

Właśnie też się dziwię. Albo może powinienem przestać się już dziwić czemukolwiek na tym forum. Bo tu najwyraźniej przychodzi Towarzystwo Wzajemnej Adoracji skłonne tylko do poklepywania się po pleckach. Chyba dyskusja tutaj nie ma sensu. Jeśli wpis parzystokopytnego nie zniknie, to ja już tutaj nic nie napiszę. I mówię to z żalem.

matee, zukzuk rozpoznaje KAZDE Infinity z zamknietymi oczami! Potrafi podac dodatkowo wage, cene w DM oraz date produkcji! :D a moze to w DM potrafi discomaniac? eeeee.. nie pamietam ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Uporządkujmy. Pełny ABX to próba obiektywnego zbadania czy urządzenia się różnią. Biorą się za to ci, którym przestały wystarczać relacje z cudzych wrażeń, albo z wrażeń cudzej teściowej. Nie ma w tym nic dziwnego czy podejrzanego.

Element obiektywny wprowadzają tylko dwie czynności: wyrównanie poziomu oraz statystyczne opracowanie testu. Tylko dwie. Przejście odpowiedniej ilości prób oraz opracowanie ich wyników jest niezbędne żeby ABX był "pełny". Jeśli zdający wycofali się po wyrównaniu już "na słuch" to były tylko przymiarki i do testu nie doszło.

Przymiarki to próby niedoskonałe, ale lepszych przeprowadzić się nie udało z winy zdających i braku miernika do wyrównania poziomu. Z przymiarek, jeśli ktoś tylko chce, też może wyciągnąć określone wnioski (wprawdzie niepełne), nawet jeśli były one niedoskonałe metodologicznie. Tyle że nie o ABX którego nie było, i nie takie, że pełny ABX jest do kitu.

Niektórzy uważają że ABX to nieporozumienie, ale niestety sięgają do argumentów przydatnych w całkiem innej dyskusji.

fotek, 13 Lis 2009, 13:46

>x1, 13 Lis 2009, 13:34

>

>Właśnie też się dziwię. Albo może powinienem przestać się już dziwić czemukolwiek na tym forum. Bo

>tu najwyraźniej przychodzi Towarzystwo Wzajemnej Adoracji skłonne tylko do poklepywania się po

>pleckach. Chyba dyskusja tutaj nie ma sensu. Jeśli wpis parzystokopytnego nie zniknie, to ja już

>tutaj nic nie napiszę. I mówię to z żalem.

To jest tutaj norma, chamstwo i trolling rocha, gagacka, discmaniaca, Seby itd. są tutaj porządane, ponieważ są w dobrym audiofilskim duchu. XYZPawel próbował się tylko BRONIĆ przed tym chamstwem, w nagrodę został zbanowany. Chamskie wpisy dalej wiszą... A atakujący mają się dobrze :)

mlb (moderator !) wielokrotnie obrażał mnie i Ciebie, nie zbanował siebie i nie usunął swoich postów... :) I jeszcze biadolił, że jest atakowany :)) Chyba przez własny system obronny :)))

"Obalcie hipotezę, że wzmacniacze, CD i kable są równe (o określonych parametrach)"

x1 vel być może xyz

Przecież już to obalono twierdząc jednoznacznie, że róznice na słuch istnieją. Stwierdziła to większość. Weź też pod uwagę iż mimo demokracji większość nie nakazuje Ci czegokolwiek. Powinieś wziąć to za dobrą monetę i przyznać, że pitolisz pisząc raz o hipotezie a zaraz o swojej bezwzględnej pewności. Nastroje, hipotezy i pewność macie (liczba mnoga zwg na mnogość nicków)dosć chwiejną co oznacza słabniećie przekonań i powrót na łono audiofilskiej natury.

Co chcesz żeby jeszcze obalać.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

x1

>Dlaczego chamskie wpisy jakiejś trzody

Hmm... O ile dobrze pamiętam zyxpawel został zabanowany. Jedną z przyczyn takiego stanu jest jego prymitywizm i wrodzone chamstwo.

Mam pytanie: dlaczego on dalej tu pisze spod innego nicka, jątrzy, a nikt z włodarzy tego forum na takie działanie nie reaguje z godnie z regulaminem?

Hallo, jest tu jakiś admin?

Pozdrawiam!

xniwax, 13 Lis 2009, 14:02

>"Obalcie hipotezę, że wzmacniacze, CD i kable są równe (o określonych parametrach)"

>Przecież już to obalono twierdząc jednoznacznie, że róznice na słuch istnieją. Stwierdziła to

>większość.

Poprzez głosowanie możnaby też obalić teorię względności, wszak większość jej nie rozumie i pewno byłaby przeciw :)))

A ja twierdzę jednoznacznie, że jestem Napoleonem :) Co Ty na to ? ;)

Uznasz, że jestem wariatem, czy Napoleonem ? W końcu twierdzę jednoznacznie, a jest to dla Ciebie dowód :)))

>Co chcesz żeby jeszcze obalać.

Jak nie potraficie obalić twierdzenia, że wzmacniacze, CD i kable są równe (o określonych parametrach) to obalcie flaszkę :) To Wam się na pewno uda :)

foxio... Przyjedziesz kiedyś na Infy? Zapraszam!

:):):)

Dla przypomnienia:

"Po zakończeniu procesu zakupu, gdy wydamy już większą lub mniejszą sumę na swoje wymarzone urządzenie, PRZEKONUJEMY SIEBIE ZE WSZYSTKICH SIŁ, ŻE NASZ ZAKUP BYŁ DOBRY I CELOWY.

SPYCHAMY GŁĘBOKO W PODŚWIADOMOŚĆ WSZYSTKIE WĄTPLIWOŚCI..."

No Kamanda! Po co te gadki?

Przecież ABX udowadnia NIEZBICIE, że różnic nie ma! Czyżby OJCIEC nie wierzył do końca w swoje przekonania? Bał się, że KTOŚ może mieć wątpliwości? Odejść od czci i wiary.. Pardon - Objawionej Prawdy.

JEDYNY, który opiera się tylko na dowodach (My na złudzeniach:), wspomaga się parapsychologią???

A fe...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

mlb

Czy mógłbyś jako moderator reagować na obraźliwe wpisy np. parzystokopytnego? Jeśli będziesz tolerował wpisy gości w białych skarpetkach do mokasynów, to dyskusja straci jakikolwiek sens.

zukzukzuk, 13 Lis 2009, 14:18

>JEDYNY, który opiera się tylko na dowodach (My na złudzeniach:), wspomaga się parapsychologią???

Chłopie, to nie jest parapsychologia...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>Jeśli będziesz tolerował wpisy gości w białych skarpetkach do mokasynów,

Przepraszam, ale ja nie piszę do ludzi o ograniczonym pojmowaniu, tych zostawiam samym sobie. Mój wpis dotyczy sprawy formalnej.

x1

"Poprzez głosowanie możnaby też obalić teorię względności, wszak większość jej nie rozumie i pewno byłaby przeciw :)))"

Wbrew pozorom większość nie jest tak głupia jak myślisz - co źle świdczy o tobie nie o niej.

Co do Wariata i Napolena to zapewniam Cię, brakuje Ci jeszcze sporo do jednego i drugiego.

Co do obalania flaszki biorąc pod uwage temat wątku i szalejaca ponoć grypę - to nic tylko obalać bo przec ież twoja/wasza teoria została obalona.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

xniwax, 13 Lis 2009, 14:31

>"Poprzez głosowanie możnaby też obalić teorię względności, wszak większość jej nie rozumie i pewno

>byłaby przeciw :)))"

>Wbrew pozorom większość nie jest tak głupia jak myślisz - co źle świdczy o tobie nie o niej.

ja wcalę nie twierdzę, że jest głupia, Ty tak twierdzisz.

>Co do Wariata i Napolena to zapewniam Cię, brakuje Ci jeszcze sporo do jednego i drugiego.

Ale ja to twierdzę jednoznacznie

>Co do obalania flaszki biorąc pod uwage temat wątku i szalejaca ponoć grypę - to nic tylko obalać bo

>przec ież twoja/wasza teoria została obalona.

tak, obalona "poprzez jednoznaczne twierdzenie większości" :))) Obalcie tą flaszkę ;)

>Wymiana poglądów z Tobą rodzi jedną niedogodność

Taką, że trzeba pomyśleć, potem pisać? Postaraj się zrozumieć: Mój wpis nie był żadną wymianą poglądów tylko wnioskiem formalnym, ponieważ jest tutaj bardzo mocno naruszany regulamin forum.

x1, 13 Lis 2009, 14:25

Chłopie, to nie jest parapsychologia...

Poniżej definicji racjonalizacji zakupu jest:

Kategorie: Psychologia pracy i organizacji • Marketing

Jak myślisz? Na czym opiera się "racjonalizacja zakupu", jeśli nie na oddziaływaniu na psychikę ludzką?

Z definicji:

"Parapsychologia jest dziedziną badającą rzekome zjawiska mechaniczne lub psychiczne, wywołane przez siły, zdające się posiadać charakter inteligentny lub przez nieznane moce utajone w umyśle ludzkim."

Toż to, cały czas wspominacie o rzekomych zjawiskach, które słyszymy w audiofilskim umyśle.

Ale z Ciebie dyletant...

Zapytam (bez urazy). Jaką szkołę kończyłeś?

Podejżewam, że o logicznym myśleniu i wnioskowaniu niewiele było...

Naprawdę NIC nie kojarzysz?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

parzystokopytny, 13 Lis 2009, 14:39

>>Wymiana poglądów z Tobą rodzi jedną niedogodność

>

>Taką, że trzeba pomyśleć, potem pisać? Postaraj się zrozumieć: Mój wpis nie był żadną wymianą

>poglądów tylko wnioskiem formalnym, ponieważ jest tutaj bardzo mocno naruszany regulamin forum.

To Ty naruszasz regulamin forum, obrażając jego użytkowników. Dziwi mnie, że moderator na to nie reaguje. Ja rozmowę z Tobą uważam za zakończoną.

>

>Czy mógłbyś jako moderator reagować na obraźliwe wpisy np. parzystokopytnego? Jeśli będziesz

>tolerował wpisy gości w białych skarpetkach do mokasynów, to dyskusja straci jakikolwiek sens.

OK. Przyznaję że sprawy moderacyjne w tym wątku zostały zaniedbane. Zaraz przejrzę listę zgłoszeń.

foxbat, 13 Lis 2009, 14:47

>paranormalni? :)

Zajefajne określenie! Ty to zawsze coś wymyślisz:)

Mają, mają. Ale moje w lepszym stanie (póki co)... No i Antek byłby do posłuchania...

Może jakiś ślepy test przy okazji? Gdzie można kupić dedykowane przełączniki?

Czyż nie powinni ich rozdawać za darmo?

Naprawdę brakuje Im kogoś od racjonalizacji sprzedaży elementów nizbędnych do pzreprowadzania ABX. A ludziom dziś zwyczajnie się nie chce:)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.