Skocz do zawartości
IGNORED

ślepy test...''ABX do wora''

byca

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Jako,że forum żyje ostatnimi czasy tematem związanym z testem przeprowadzonym przez Pawła,Lutka,Piopio z którego moim zdaniem nie wynikło nic.Osobiście uważam,że test był przeprowadzony w nieodpowiednich warunkach(moje zdanie),dlatego słowa zamieniam w czyny i chciałbym udowodnić dla Pawła i innych niedowiarków,ze różnice w brzmieniu istnieją,nawet takich elementów toru jak kable.Jednakże aby pozbyć si jakichkolwiek wątpliwości związanych z nieporozumieniem i ustawieniami poziomu cd,wzmacniaczy lub akustyką itp, będzie to najprostszy test z możliwych mianowicie: mój wzmak słuchawkowy, cd,słuchawki i oczywiście 2 pary kabli,które przywiozę ze sobą i będą głównym gwoździem testu.Ja,jak w zgaduj zgadula będę je rozróżniał ,który kabel aktualnie cyka.Test na neutralnym gruncie z najlepiej jak największą ilością obserwatorów.Jeszcze jedna sprawa,kieruje to do Pawła ,jeżeli bezbłędnie odróżnię kabelki i nie chodzi mi bynajmniej o wygląd zewnętrzny(nie będę widział,który kabelek będzie dołączony) ,na forum ogłosi wszem i wobec,że jednak się mylił,jeżeli ja się pomylę to odszczekam to.Termin testu proponuję na wiosna przyszłego roku,tak mi pasuje co na to Paweł?

?

https://www.audiostereo.pl/topic/58444-%C5%9Blepy-testabx-do-wora/
Gość

(Konto usunięte)

byca, 7 Paź 2009, 11:10

>się mylił,jeżeli ja się pomylę to odszczekam to.Termin testu proponuję na wiosna przyszłego roku,tak

>mi pasuje co na to Paweł?

wziąłem już udział w jednym teście, mi to wystarcza. Nie muszę brać udziału we wszystkich :) Zadbaj o obiektywne osoby i sam zrób.

Zastanawiam się czy xyz ma płacone jak studenci za reklamę czy też za udana akcję. Ale jedno jest pewne: głupkowate wpisy napuszczajace ludzi na siebie rozruszało forum. Przynajmniej w temacie stereo. sam temat jest już rzeczą wtórną, autor też..

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

byca! super! o ile pamietam to za takie cos ktos ufundowal nagrode chyba w wysokosci 1 mln $ jedz, wygraj!!!!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Tak jak napisałem,według mnie test był przeprowadzony w nieodpowiednich warunkach odsłuchowych lub mógł być co gorsza ustawką.Dlatego proponuje to co powyżej napisałem.Niema moim zdaniem co wypisywać głupot i bić piany w nieskonczonosć ,bo zawsze bedzie jakies ale.Licze na Pawła i widownię.

?

Proszę Cię byca ! Jaka ustawka ?

Ci co mnie znają to wiedzą, że jestem rozsądny i zrównoważony. Głupot bym nie pisał. A tym bardziej szargał swoją opinię na forum. Sam sprawdziłem czy wszystko jest w porządku z przełącznikiem.

Faktem jest, że nie słyszałem różnic w brzmieniu choć bardzo się starałem. Z moich wcześnijszych doświadczeń wynikało, że różnice są i to słyszalne. U Lutka nie było. Nie będę głosił, że wszystko brzmi tak samo bo test był tylko na jednych wysokoefektywnych kolumnach. Trzeba potwierdzić test na innych kolumnach. Wtedy będzie wszystko jasne - czy sprzety grają czy to gra nasza wyobraźnia ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Piopio

Możliwe,że głośniki Lutka w warunkach ,które były przeprowadzone nie są w stanie pokazać jakiejkolwiek różnicy.Powtarzam,moim zdaniem nie zostały zapewnione odpowiednie warunki pod wzgledem akustyki,dlatego chce udowodnić przy wykluczeniu najmniejszych błędów(żadna akustyka,wyrównywanie poziomu),ze różnice elementów toru jednak istnieją.

?

>Możliwe,że głośniki Lutka w warunkach ,które były przeprowadzone nie są w stanie pokazać

>jakiejkolwiek różnicy.

Jakieś wybredne te Tannoye, a może im się w Polsce nie podoba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.