Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2009

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Pozdrawiam ,,loze szydercow,, i do zobaczenia na AS (walizka spakowana ,auto zatankowane,ostatnie ,,lyki,, muzyki na moim budzetowym sprzecie i lulu)

Ps. Ciekawe czy i tym razem spotkam goscia w granatowym sweterku i ogromnych okularach zbierajacego do reklamowki jak najwieksza ilosc kolorowych reklam i gazetek z wystawy (to taka ikona AS:)

robix

robix:

>Ps. Ciekawe czy i tym razem spotkam goscia w granatowym sweterku

Każdy ma swoje miłości... Ja tam wypatrywać będę zionącego wódą facecika z obciachowymi wąsami pod nosem i szewskim kopytem w ręku ;)

robix, 5 Lis 2009, 23:54

>Pozdrawiam ,,loze szydercow,, i do zobaczenia na AS (walizka spakowana ,auto zatankowane,ostatnie

>,,lyki,, muzyki na moim budzetowym sprzecie i lulu)

>

>Ps. Ciekawe czy i tym razem spotkam goscia w granatowym sweterku i ogromnych okularach zbierajacego

>do reklamowki jak najwieksza ilosc kolorowych reklam i gazetek z wystawy (to taka ikona AS:)

>

>robix

Robix przydałyby się pewne kolorowe prospekty,mi już na pewno tylko o MBL.

Czy ze śląska (Katowice, Sosnowiec i okolice) wybiera sie może jakaś zorganizowana grupa? Chciałbym sie wybrać na 1 dzień w Niedziele, jeśli ktoś jedzie wozem chętnie sie dokleje w celu redukcji kosztów ...

Samemu w przedziale IC smutno... :[

pozdrawiam

Witam

mam pytanie czy na Audio Show, bardziej opłaca się być w sobote czy w niedzielę?, chodzi mi np o to czy w którymś z tych dni będzie można zobaczyć więcej prezętacji itp

->krzysiekol

Niemal od zawsze niedziela była spokojniejsza, mniej tłumu, wystawcy też mniej nerwowi :-)

->Elberoth

Dziękuję za zestawienie analogowych zabawek, jednym słowem warto być.

Pozdr.

Bergmann Audio Sindre grajacy z pre. phono, step-upem i wkladka Air-Tughta, plus Tenor 175tka i Hanseny ... mimo, że opkoj to niemal dokladne przeciwienstwo dobrego pokoju do sluchania, naprawde bardzie niezle gra :-)

Wróciwszy, podzielę się kilkoma wrażeniami:

1.Bristol-Sobieski-Kyriad taka była w tym roku dla mnie gradacja najciekawszych miejsc Show (w zeszłym roku było całkiem inaczej: Kyriad-Sobieski-Bristol)

2.Największe wrażenie muzyczne: Lipinski, tym razem w malutkim pokoiku z systemikiem dla ludzi (wprawdzie za ponad 100K zł), a nie takim behemotem dla sal jak rok temu. Pięknie to grało. Zestaw za 1,500,000 zł w pokoju obok w Bristolu też pięknie grał, ale bardzo drogi.

3.Największe wrażenie organizacyjne: pokazy McIntosha (złoty medal) i Marka Levinsona (srebro). McIntosh jako jedyny zgasił światło, poza tym poczęstował winem. Zwłaszcza zgaszenie światła i w ogóle zamknięcie drzwi na te kilka minut pokazu dla wychodzących i wchodzących zwielokrotnia efekt.

4. Stan zdrowia odwiedzających show znakomity - nie odnotowałem ani jednego ataku kaszlu.

5. Czego nie było rok temu - doliczyłem się aż 10 kobiet w 1 salce, audiofilek prawda. Była to co prawda salka z systemem za 1,5 mln.

jakos tak przecietnie, nic nie zaskoczylo, nic nie powalalo na kolana, nie zatrzymalo na dluzej... dopiero sie rozkrecalo i jutro bedzie lepiej... no moze dwie orientalne hostessy w bristolu na ktoryms tam pietrze... na dluzej:)))

Odczuwam wielki niesmak związany z niepojawieniem się firmy Amparoaudio (Lowther Club) na AS. Nie raczyli nawet powiesić jakiejkolwiek informacji na drzwiach typu: "Szanowni klienci, mamy Was w d..." Po prostu drzwi były zamknięte, telefony milczały, a strona internetowa klubu lowthera www.silesia-audio.pl w ogóle nie działa ! Totalna klapa, żenada i kompromitacja. Jako wieloletni użytkownik Lowthera dziwię się angielskiej firmie z tradycjami że pozwala sobie na takiego dystrybutora:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

żeby nie być gołosłownym

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Najdłużej siedziałem słuchając wilson audio i potem sub velodyne.

Nie wiem co to za wilsony były (sofie czy coś podobnego nowego), wydaje mi się że tweetery berylowe, wzmak audio research. Dźwięk w sumie dobry, choć jednak nie do końca byłbym w stanie zaakceptować takie podanie wysokich tonów. Były zbyt twarde i dominujące.

Sonus Faber plus monobloki Jadis - przerost formy nad treścią, kiepski bas.

Cabasse wielkie kule plus ogromna ilość małych wzmacniaczy (czyżby coś na ICE Power?) - nie podobało mi się.

Niezłe były Polskie głośniki na ceramicznym etonie (3 -drożne bas 8 calowy, dobra góra jest z tego etona!) za 26 tys. zł.

Efektowna dynamika ze sprzętu studyjnego (2 ogromne suby zasilane 1000W icepowerami z basami papierowymi na sztywnym zawieszeniu) monitory APS aktywne na seasach 5999zł, jeden subwofer 16.000zł

Na MBL-ach puszczali jakąś smętną wokalistkę, nie dało się wysiedzieć. Szkoda.

Nie chce mi się więcej pisać, nuda... ;)

acha, bas z velodyne seria DD był beznadziejny, załamka, porażka, tragedia. Nie wiem czy dlatego że mikrofon położył na podłodze na wykładzinie i coś się źle skalibrował, myślę jednak, że nie, poprostu były zniekształcenia, spowolnienie i bas grał sobie a kolumny sobie. 3 razy lepszy bas mam z dwóch 8 calowych mirage subików za 499zł/szt na promocji

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.