Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2009

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

...to chyba odgrody na visatonach ale nie jestem pewien,bas z tego był OGROMNY co mnie bardzo zaskoczyło,tylko to...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jakieś duże porobiłem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...w Kyriadzie wylądowało Ufoo i zostawiło wielkie OKO cyklopa;)...chipnotyzującym spojrzeniem i dźwiękiem raczej wywoływało zdziwienie i uśmiech;))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>> bigos

"WLM? - ogrody z visatonem, szczerze to bardzo przyjemnie , również do poduchy, kominka i wina głosniczki, jak dla mnie to słychać papier, brak szczegółów."

Po opisie, to najprawdopodobniej były Sensusaudio.

Fajnie zagrało w pokoju harpii, na thrak'u king crimson było świetnie, może poza basem, który ze względu na nieprzygotowany pokój trochę dudnił). Głosy, wysokie i selektywność w całym paśmie pierwszej próby. Przestrzeń miód.

Z "normalnych" zestawów system cyrusa + PMC zagrał dla mnie super.

Ukryta Zawartość

post-2919-100001075 1257697727_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wuelem:

Tak to sensus audio, niebyłem pewien, bo taki młynek był z tymi pokojami. Nie kupowałbym ich w ciemno, albo się komuś spodobają, albo nie. Trzeba lubieć ten rodzaj prezentacji. W sumie spędziłem tam trochę czasu, plus należy się za prezentację, poziom głosności był w sam raz.

..w tym pokoju można było posłuchać ...tego Pana...po kilku minutach słuchania jednym uchem systemu a drugim Pana dowiedziałem się że:jak masz głośnik nisko tonowy bezpośrednio pod średnio tonowym to totalna porażka;..jak głośnik niskotonowy masz z papieru to jeszcze gorzej...i wiele innych ciekawych jak i mniej rzeczy o euforiach i orgazmach...;)))....grało nie najgorzej ,albo tak dobrze że tego nie zauważyłem.;))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Największym zaskoczeniem było brzmienie tub Avantgarde Acoustic, rammstein wymiatał niesamowicie. Wspaniałe, bezpośrednie i niczym nieskrępowane wokale:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...nowe K2 9900 -prezentacyjna porażka...czy wszystkich zawsze wypraszali po 10-ciu minutach słuchania i puszczaniu tylko przygotowanych przez siebie płyt?...a ja tylko dla K2 poszedłem do kyriada;(((...czy dźwiękowa porażka tego się nie dosłyszałem, ale wyglądają super wielkie a zarazem takie smukłe i poważne....ma ktoś lepciejsze ich fotki?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...intrygujący zestaw i sposób prezentacji ,gromnica zamiast stolika;))),...gumowy bass wykopał mnie po minucie ale reszta pasma bardzo dobra.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Heh, ta prezentacja to dla mnie największa porażka całej imprezy. Kolumny wstawione w rogach pokoju, jak podkręcili to bas dudnił 2 piętra niżej. Kiedyś mnie zastanawiało czy wystawcy bywają głusi, ale tam tak waliło że i głuchy by poczuł. Dziwne...

Elberoth, 8 Lis 2009, 15:48

>cypher, 8 Lis 2009, 13:34

>

>>Eb to były Altec-ki

>

>Oczywiście, Altec-ki, w wielkich (oryginalnych !) skrzyniach.

Czy te 604-ki graly w obudowach b.r. ? Byly jakies tunele na tylnych sciankach ?

No trzeba przyznac ze chlopaki od Levinsona powinni iść na szkolenie do kolegów z HiFi Club'u jak sie robi takie prezentacje. Dzwiek byl slaby, widac ze poprostu postawili klocki, podlaczyli i niech gra - a szkoda, bo te JBL'e na pewno mogły pokazac na co je stac przy minimum wysilku wystawcy.

Dla mnie najlepszym dzwiekiem na wystawie były aktywne Swansy T200, tanie jak barszcz a nie brakowało tam niczego i basu i szystej góry, mocnych wokali i swietnej stereofonii. nie sa to moze lampowe klimaty, ale Panowie (i Panie :) ) w relacji cena/jakość - killer (IMHO).

Jeszcze podobały mi sie Morele + Struss, troszeczke za ostro, ale za to z wypełnieniem. Trzeba by pobawic sie kabelkami, albo jakies łagodniejsze źródło dobrać i byłby pewnie najlepszy dźwięk na wystawie...

Ale wzmak - szacun - i to z Polski ;-)

Witam Współsłuchaczy :)

Jestem świeżo po AS, generalnie impreza mnie zaskoczyła, straszne tłumy, kryzysu nie widać :)

Najdłużej, bo ponad 2h okupowałem pokój APS, muszę przyznać że AEONy mnie pozytywnie zaskoczyły, Niesamowita moc, w pewnym momencie gdy chłopaki odłączyli suby i pozwolili grać samym monitorom, zacząłem walczyć z powietrzem ;) Pięknie, naprawdę pięknie, akurat były to monitory z tytanową kopułką. Trochę się tam zasiedziałem ale było warto :)

W pokoju MBLa pięknie wszystko grało, czasami nawet kinkiety na ścianie ;) Piękny sprzęt,

pozdrowienia dla pani, która kazała sobie puścić "Rape Me" Nirvany ;)

impreza powinna trwać min. 3 dni, 2 to mało :)

pozdrawiam

a to foto:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

bonaventura:

>Jedynym miejscem , gdzie zwiedzający zaczynali po krótkiej obecności słuchać muzyki i zostawali na

>dłużej, był pokój Andrzeja Markówa.

Żartujesz sobie, prawda? U Markówa gadania było pięć razy tyle, co muzyki, a puszczane utwory były zwykle przerywane przed końcem. Robiłem coś ze cztery podejścia, w tym dwa dłuższe.

Fakt faktem, że jak już prowadzący raczył zamilknąć i coś puścić, to grało całkiem przyzwoicie.

eMiL, 8 Lis 2009, 17:42

>Największym zaskoczeniem było brzmienie tub Avantgarde Acoustic, rammstein wymiatał niesamowicie.

>Wspaniałe, bezpośrednie i niczym nieskrępowane wokale:)

Podpisuję się obiema rękami. Dla mnie najlepszy dźwięk tegorocznego AS, wyszedłem z tego pokoju oczarowany. Rewelacja. Trochę słychać było niedostatki cyfrowego źródła, poprosiłem o podłączenie winylu ale coś się zepsuło a nie miałem czasu więcej czekać.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

bonaventura:

>Jedynym miejscem , gdzie zwiedzający zaczynali po krótkiej obecności słuchać muzyki i zostawali na

>dłużej, był pokój Andrzeja Markówa.

Żartujesz sobie, prawda? U Markówa gadania było pięć razy tyle, co muzyki, a puszczane utwory były zwykle przerywane przed końcem. Robiłem coś ze cztery podejścia, w tym dwa dłuższe.

Fakt faktem, że jak już prowadzący raczył zamilknąć i coś puścić, to grało całkiem przyzwoicie.

Dla mnie najlepiej zagrał zestaw Vienna Acoustics "The Kiss" z elektroniką Krella

a poza tym kolumny Vienny niesamowicie cieszyły oko - cudo, kosztują bagatela 46 tyś PLN...

z boku stały też Vienna Acoustics Haydn (Limitowana Edycja) świetnie wykonane... kawał dobrej stolarki szkoda ze nie pograły sobie...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.