Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2009

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Bradziej niz grypy trzeba się wystrzegać na AS szaleńca z pudelkiem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zamieszczamy w tym topiku, bo nie jest to high-endowa nowość, a może któryś z dystrybutorów się zainteresuje.

One of the most interesting surprises from the show was the all in one USB DAC from Devilsound. The DAC is actually built into the digital cable that goes from your pc or other USB device to a pair of ETI (Eichmann) Silver Bullet RCA connectors. That's all there is to it - no power cords, no extra shelf on the rack, just a cable with a USB connector on one end, a pair of excellent RCA's on the other, and a built in, high quality DAC.

The Devilsound DAC will decode digital signals recorded at 32, 44.1, and 48kHz with no upsampling or oversampling employed. The DAC gets its raw power from the USB port, regenerates that power and provides it to the circuitry of the DAC. This results in very clean, articulated, powerful bass along with open, airy, natural high frequencies. And if you are into internet radio, but don't like the way it sounds on a high rez system - "Ouch, my ears!" - you will find this to be a perfect compliment .

Many of our customers have been curious about getting their feet wet with computer audio playback, but have been reluctant to start because of the high cost and/or the complexities of hookup: usually USB cable to some sort of converter to a DAC. The Devilsound DAC addresses these issues and at a very modest price, $399, with a cable length of up to 17 feet when using the supplied extender cable.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

xniwax, 3 Lis 2009, 17:26

>Bradziej niz grypy trzeba się wystrzegać na AS szaleńca z pudelkiem<

Jeśli to jest ta słynna wielkopolska czarna skrzynka to rzeczywiście gorsza zaraza od ukraińskiej grypy !!!

palton, 4 Lis 2009, 01:16

>mczaj

>Jeśli twój wpis dotyczy przełącznika, to rozkręciłem go i nie ma w nim nic poza kablami i

>selektorem.

No to był żart z tym wzmacniaczem ...

musiałby mieć sieciówkę :)

Panowie, a czy parking w Sobieskim będzie dostępny dla przyjezdnych? Nie zamierzam nocować, ale mam kawałek drogi i chciałbym wiedzieć czy będę musiał polować na miejsce parkingowe.

pzdr

Zdemotywowało mnie to, mam 16 lat, ipoda i altusy :-(

Bynajmniej przeważnie słucham muzyki z pc formacie flac i na AKG K530.A Altusy tylko zdobią pokój bo dobrze wiem że beznadziejnie grają.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

christophern, 4 Lis 2009, 17:41

>Panowie, a czy parking w Sobieskim będzie dostępny dla przyjezdnych? Nie zamierzam nocować, ale mam

>kawałek drogi i chciałbym wiedzieć czy będę musiał polować na miejsce parkingowe.

Tak, 7zł/h, nie więcej jednak niż 70zł/24h.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

szymku, 4 Lis 2009, 09:05

>Chcę przyjść z rodziną, w związku z tym pytanie czy trzeba kupić osobny bilet dla 2,5 latka....

Nie zabieraj dziecka na wystawę! Tłok, hałas, stałe przemieszczanie się, to nie są warunki dla takiego malucha! O posłuchaniu czegokolwiek zapomnij, po godzinie będziesz ewakuował się klnąc pod nosem swoją głupotę!

Teo, 4 Lis 2009, 22:20

>szymku, 4 Lis 2009, 09:05

>

>>Chcę przyjść z rodziną, w związku z tym pytanie czy trzeba kupić osobny bilet dla 2,5 latka....

Do 16 roku życia wstęp jest wolny.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

W przewodniku po wystawie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nie ma QBA. Natomiast w liście wystawców jest

Ukryta Zawartość

To jak to w końcu jest faktycznie: będzie QBA czy nie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pomyłka. Nie ma.

Zauważyłem Eleberoth że jest jakiś taki duży ruch w interesie, w tym sensie że lista którą wydrukowałem sobie ze strony Audioshow miesiąc temu dziś jest passe - świetny przykład: Musical Fidelity jest dziś wpisany do Galerii J.Sobieskiego, gdy miesiąc temu rezerwował (?) salę Reymont w Bristolu... o co Im chodzi?

W której sali będzie przedstawiany ten arcydrogi (1,5 mln zł) system (Accuphase ma aż 3 adresy w przewodniku po Show)?

Elberoth napisal - Krakowski Nautilus zaprezentuje chyba najdroższy system jaki kiedykolwiek pokazano na AS - wart blisko 1,5mln zł (!). W skład systemu wejdą m.in.:

CD Accuphase DP-800/DC-801

Pre Accuphase C-2810

Monobloki Accuphase M-6000

Kolumny Dynaudio Consequence Limited Editon

By oprawa była godna, do Polski, po raz pierwszy, przyjedzie Nr.2 w tej japońskiej firmie, pan Yasu Ishizuka.

Alternatywnym źródłem dźwięku będzie kolejna znakomitość, pokazywany dotąd tylko raz, w Monachium, topowy gramofon Transrotora, model Argos, kosztujący bagatela ... 600 000 zł (!).

Jak wspomniał pal555 do analogów wskazanych przez Elberotha:

Best Audio - TD550

Chillout Studio - BlueNote Bellavista

Grobel - TW Acustics Raven AC

HiFi Club - VPI Super Scout Master + Lyra Titan

Nautilus - Transrotor Argos

Hi-End Studio - Systemdeck 3D

RCM - Dr. Feickert Analog WOODPACKER

Szemis - Audio Note

Voice - Project X-tension + Sumiko Palo Santos Presentation

można dodać:

DaVinci Audio In Unison, ramie Grand Reference Grandezza, wkładka Nobile

Bergmann Audio Sindre z własnym ramieniem tangencjalnym oraz wkładką Air Tight PC-1

oba w Kyriadzie, Symfonia

Alternatywnym źródłem dźwięku będzie kolejna znakomitość, pokazywany dotąd tylko raz, w Monachium,

>topowy gramofon Transrotora, model Argos, kosztujący bagatela ... 600 000 zł (!).Jakew .Trochę przesadziłeś 489 000 + 18zł przedpłata za przesyłkę i WW Polo gratis

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

robtango - bazuję na info od wystawców, ich pytaj o rozbieżności. Może to cena z wkładką i ramieniem ? Nie wiem.

Jakew - miesiąc temu była jeszcze stara lista z 2008 roku. Obecnie jest już nowa. Jest też przewodnik po wystawie 2009.

Jeżeli wystawca ma kilka pomieszczeń (tak jak Nautilus - 3, w 2 hotelach) to trzeba pytać wystawcy gdzie co pokaże. Ja często takich info nie ma. Aczkolwiek akurat Transrotor wiem, że będzie w Bristolu.

Jak by to osobno z normaliów zamówić pewnie by wyszło taniej

"samoczynnie poziomująca konstrukcja bazująca na zasadach żyroskopu z odsprzęgniętym magnetycznie napędem 3 silnikowym i łożyskiemi hydrodynamicznymi"

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.