Skocz do zawartości
IGNORED

jaka elektronika do MA BR6 ?

1siedem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zaczynałem przymiarki od Siest. Wstępnie zdecydowałem się na Monitor Audio BR6, na RS6 już raczej stać mnie nie będzie.

Jaką polecacie elektronikę? Myślałem o wzmaku xindaka mt-3. Czytałem, że u Kogoś z Forum BR6 gra rocka z Rotelami.

Chcałbym zmieścić się (CD+wzmak+kable) w 3-3,5 tys. - i to jest już nieprzekraczalne granica.Gdybym zmieścił się w 2,5klpn to byłoby cudnie ale chyba się tak nie da :(

czy do mt3 dobry będzie CD A06?

Głupieję... Oczywiście wszystkiego trzeba posłuchać ale dobrze mieć wytyczne bo kto pyta ten błądzi z innymi:)

Jestem ogromnie wdzięczny za pomoc, pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/58508-jaka-elektronika-do-ma-br6/

Witaj,

napisz więcej o Twoich preferencjach brzmieniowych.

Warto zwrócić uwagę na elektronikę Cambridge Audio np. nowe CA Azur 550A + 550C. Dobrze zgrywają się kolumny MA także z Nadem. Proponuję jednak przed zakupem posłuchaj poszczególnych konfiguracji.

Oczywiście jest to zależne od budżetu, ale gdybyś mógł conieco dołożyć, to teraz możesz kupić MA RS6 w naprawdę dobrej cenie ze względu na wprowadzenie nowej serii Rx. Seria RS jest znacznie lepsza od BR.

Witam,

Chciałbym RS-y ale nie wiem czy to wyjdzie. Pierwotnie miały być kolumny do 1500-1700 i padło na Siesty ewentulanie AA PHoebeII. Rzeczywiście RS-y potaniały po wejściu Rx-ów i to jest kuszące. Przejrzałem różne fora, w tym zagraniczne , i wszyscy bez wyjątku, twierdzą że różnica jest zauważalna pod każdym aspektem. Sęk w tym, że jak kupię droższe RS6 to na resztę zostanie niewiele. Trzeba by było pozostawić 15 letnią wieżę Panasonica (niby wówczas ich topowy model) jako żródło... i zbierać kasę na CD-eka.

Pokój ma ok 29m2, jest trochę nieregularny.

Muzyka- wszelaka - od klasyki po rock, trochę jazz, "muzyka świata" (Richard Bona i inne które można znaleźć na skladankach Kydryńskiego) czasem z rzadka obecnie wielkiego metal.

Lubię czystą, nie skrzeczącą górę, średnicę dającą maksymalną przestrzeń, bas adekwatny do instrumentu, na pewno nie przerysowany, zróżnicowany, fajnie jakby w odpowiednim momencie miał moc.

... i szukam czegoś na czym zabrzmi pięknie Book of Roses Vollenweidera :)

Sprawdź ten kontakt, nie przejmuj się, że jest tam mowa o RS8. Myślę, że kupisz RS6 za cenę niższą niż planujesz wydać na BR.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wkrótce będę ci mógł napisać, jak RS-y współpracują z rotelem.

Ukryta Zawartość

Jesli upierasz sie przy Monitor Audio to RS 6 jest ZDECYDOWANIE lepszym wyborem do Twojego pomieszczenia. Jesli dobrze poszukasz, to trafisz na dobra cene... zwłaszcza teraz, kiedy idzie wymiana na nową generację (RX).

Do RS 6 całkiem miło pasuje CD Creek Evo, Advance Acoustic jako wzmak tez niczego sobie (choc niektorzy nie lubia...). Osobiscie teraz uzywam Rotela jako wzmaka - jest całkiem miło, choc to model sprzed wielu lat.

A moze namowie Cie na danie szansy rodzimym Audio Academy - model Hyperion III s moze być naprawde miły do Twojego metrażu (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Zaletą AA jest możliwość zorganizowania dosłuchu u klienta w domu, co jest propozycją nie do pogardzenia (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Do głośników AA dobre są wzmaki Atoll, NAD a z droższych Creek, Primare...

Najlepiej - jesli masz czas i mozliwosci - wybierz sie kiedys na odsluch osobiscie (lub w domu) i wybierz to, co Ci sie najbardziej podoba. Zarowno pod wzgledem brzmieniowym jak i wyglądem. Powodzenia!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.