Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do 5 tyś. Pomoc w wyborze

centrum2954

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

centrum2954

Mam nadzieję że przeczytałeś mój wcześniejszy wpis, wraz z linkami. Zajęło mi to trochę czasu i ... nic, żadnych pytań ?

Nic lepszego niż te ESA trillo nie znajdziesz raczej za tą kasę, B&W 601 też są ok. tyle że to zupełnie inna szkoła grania. Wzmacniacz - Rotel, ew. NAD. Kable AQ i będzie naprawdę dobrze.

Robert

Ps. Jeśli mieszkasz blisko Inowrocławia, to zapraszam (wprawdzie mam kolumny wyższy model, jednak brzmienie firmowe B&W jest zbliżone.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• Użytkownicy+

centrum2954

>"sorry, ale już się wyleczyłem z używek jak złapałem kilka przypałów"

A ja już się wyleczyłem z nowych bo wszystkie to przypały, zawsze na nich tracisz 50% minimum. Czasami używka może byc felerna, ale lepiej ją naprawic (jeden zakup na 10) niż stracic połowę z każdego zakupu.

Cambridge 540A jest dosyc fajny, jednak Rotele są dynamiczniejsze i ogólnie uważam że lepsze.

CA 640 z linku nie ma pilota, a więc dodatkowy koszt jego zakupu.

Robert

Odsłuchałem CA 540 u kumpla na jakiś słabych kolumnach (Denon SCM51 chyba) i jest dobrze, już się na niego zdecydowałem. Z przyczyn techniczyny będe go miał dopiero za tydzień, a więc jest czas na rozkmine nad resztą :)

A więc jedynej rzeczy jakiej mi brakowało to troszkę więcej basu (podkreślam troszkę!) i chciałbym to nadrobić resztą, no i pytania:

1. Jakie kolumny - powiedzmy do 1500zł

2. Jakie kable głośnikowe - do 50zł/m

3. Jakie interkonekty - do 100zł

4. I w niedalekiej przyszłości źródło, wymagania co do źródła to żeby odtwarzało płyty DVD i format MP3, fajnie też by było aby można było je obsługować bez używania TV (chodzi o MP3 - przeszukiwanie folderów na płycie, przeskakiwanie między folderami itp, tak żeby "coś" się pojawiało na wyświetlaczu).

centrum2954, 17 Paź 2009, 08:04

>4. I w niedalekiej przyszłości źródło, wymagania co do źródła to żeby odtwarzało płyty DVD i format

>MP3, fajnie też by było aby można było je obsługować bez używania TV (chodzi o MP3 - przeszukiwanie

>folderów na płycie, przeskakiwanie między folderami itp, tak żeby "coś" się pojawiało na

>wyświetlaczu).

Kup sobie do muzyki odtwarzacz CD, te co obsługują mp3 mają i możliwość operowania na katalogach.

Do filmów kup sobie jakieś DVD za 250zł, dostaniesz 2 lata gwarancji, więc awaryjnością nie ma co się przejmować.

centrum2954, 17 Paź 2009, 09:01

>No tylko problem polega na tym że większość mp3 mam na płytach DVD

Większość droższych odtwarzaczy DVD czyta pliki mp3 tylko i wyłącznie z płyt CD i ewentualnie z "dupsików".

Właśnie te bardzo tanie odtwarzacze, są najbardziej wszechstronne.

Witaj soba

Posługując się Twoim rysunkiem i opisem klocków, które chcesz kupić widzę, że:

Zestaw jest ustawiony pod oglądanie TV i przede wszystkim gry komputerowe. Sprawa stereo jest elementem dodatkowym.(chociasz piszesz inaczej)

Pomieszczenie jest ciemne bez okien więc świetnie się nadaje do takiej aranżacji. Osobiście sugeruję Ci zakup amplitunera z odtwarzaczem DVD + kolumny podstawkowe do postawienia na szafkach jak planujesz. (ważne, żeby miały otwory bas-reflex z przodu). Do tego przewody miedziane polskiej produkcji i masz komplet.

Ukryta Zawartość

fajne kolumny to już podali CI przedmówcy.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.