Skocz do zawartości
IGNORED

Moderatorzy - propozycja

pal55

Rekomendowane odpowiedzi

Na niektórych forach jest tak, że można napisać do kogoś i to idzie przez serwer forum. Odbiorca, jeśli ma chęć, to odpowiada nadawcy, już z własnego adresu.

Jest komunikacja, nie ma narażania prywatności.

Lukar, czy możesz coś takiego zrobić?

witam:

Do logowania trzeba włączyć obsługę cookies - a co z zabezpieczeniami, firewallami i logowaniem z komputerów bez takiej obsługi? Może najpierw obejsć ten mechanizm???

Nie wszystkie strony tego wymagają i mają też możliwość edycji (to dobrze tamuje emocje). Za to niektórzy pracodawcy wywalają z roboty za takie harce ze zdejmowaniem ochrony.

Gość Jazz MD

(Konto usunięte)

O blokowaniu dowiaduje sie po raz pierwszy. Ale czy to lukar blokuje, czy dowolny uzytkownik? 24 godziny mijaja stosunkowo szybko, nastepnie orgia tak czy inaczej moze sie zaczac. Prawda jest, ze posiadasz do nas (zalogowanych) e-mail'e i sadze ze to pomoze ewnetualnie tylko w automatycznej reprymendzie, lub istotnych zawiadomieniach. Zolte kartki juz sa? To tez dla mnie nowa informacja. Reasumujac, faktycznie, przy wdrazeniu systemu kartek i mozliwosci indywidualnego blokowania uzytkownika na wlasnym ekranie ma to pewien sens, ale sadze ze ucierpi na tym przepustowosc, pelnia dialogu jakikolwiek on by nie byl i w efekcie zamkniemy "pewna naturalna kolorystyke", ktora wg mnie jest wizytowka wrzacego forum. Osobiscie bylbym ostrozny co do nadmiernej kontroli forum w celu niezatracenia "atmosfery". Oczywista rzecza jest krytyka "pieniactwa" i bojek towarzyskich, jednak zadajmy sobie (szczerze) pytanie czy faktycznie tego chcemy w koncowym rezultacie, czy jedynie domagamy sie pewnego uporzadkowania tylko dlatego, ze to poprawnie brzmi?

=>inżynier

Dobrze ze mam do Ciebie emaila. Niedlugo moja ksiazka bedzie "cenna - audiofilsko" *

* - oczywiscie nie do wysylania spamu

A tak na marginesie - mozesz zalozyc jedo konto do kontaktow z ludzmi z forum. Sa sytuacje ze chcemy cos prywatnie zalatwic lub poprosic o pomoc - email sie przyda.

Jeśli już moderatorzy będą, jestem za tym, by dobrał ich Lukar.

/Czy w ogóle byliby chętni ?/

Nie powinni wtedy widzieć nicku autora wpisu. ( Lukar, czy to możliwe, da radę ?)

Tez jestem za tym, by wpisów dokonywały osoby zalogowane, a pewne rzeczy w o mnie - powinny być obligatoryjne, zwłaszcza, gdy dana osoba jest związana z jakimś pismem, producentem, dystrybutorem bądź - trudno ustalić - reprezentuje jakieś poważne biznesowe interesy na dużą skalę, wykorzystując forum. (Na mnie jakoś to nie działa i mam to w nosie lecz trzeba byc fair wobec innych użytkowników. Tak uważam.

imo wielkiej ilości uczestników (dobrze !) chluby obecne forum piszącym nie przynosi. (Mówię: ogólnie.)

Poziom inteligencji pod czaszką jest różny. Za dużo światłych osób daje się sprowokować byle gnojkowi, zupełnie jak smarkacze. Po co ciągnać długie dyskusje, jeśli od razu widać, że strony tylko się kłócą i nikt nikogo nie przekona do swoich racji, tkwiąc w okopach ? Forum za to obrasta w kwieciste wyzwiska i inne takie tam...

* * *

Zdystansowałem się do tego, co się tu dzieje i to akt mojej samoobrony, bezradności i... wygody.

W zaistniałej sytuacji na forum, jest mi z tym dobrze, ale jego losy nie są mi obojętne.

Mało piszę, rzadziej zaglądam, nie śledzę już wszystkiego, jak kiedyś i nie jest to złe.

Pozdrawiam wszystkich mądrych, kulturalnych (i dowcipnych ; )) ludzi.

PS. A to mi się podoba:

"Dobrem, na którym można najwięcej zarobić jest solidność i wiarygodność. Zabraknie jej, zabraknie i klienteli."

I tak trzymać.

Amen.

moze przydatna bylaby mozliwosc indywidualnego "ignorowania" jakiegos denerwujacego forumowicza i juz, jak ktos nie chce czytac czyichs wypowiedzi, to daje takiego ignora i juz wiecej nie bedzie widzial nedznika, jak zmieni zdanie to sobie go "przywroci" do lask na swojej liscie ignorow, i juz

proste i eleganckie

• Redaktorzy

na razie moderatorem jestem ja - was prosze o uzywanie linka "nie na temat", jak wchodze na forum to mi sie od razu wyswietla co nie na temat itd - moge szybko ocenic czy usunac czy zostawic. wiec uzywajcie tego linku

-->andrea29

Gdzieś, hen, hen, na początku tematu :), w którymś z postów parę osób przedstawiło Lukarowi kandydatury na moderatora.

-->Lukar

bierzesz, takie coś pod uwagę, czy sam bedziesz wybierł, wg. uznania?

=>pal55

Dobry post ... ludzie jakos tu sensownie pisza. Pelna kultura. Sa jakies propozycje, wnioski.

Dajcie tu troche kabli ... bedzie weselej i "zywiej"

Narazie wprowadzcie logowanie i to bedzie juz duzo a pozniej tylko bum na boczcice lub smietnik

bzdetne posty => telewizor

Dobrze, ze nie zadalem pytania jakie CD/Mp3 kupic => wczoraj wydalem 450zl i nie powiem zeby to dobrze gralo

Moja siostra nie slyszy roznicy a 150 kawaleczkow z CDR to duzy +

• Redaktorzy

na razie ja bede moderatorem, przynajmniej dopoki nie napisze mechanizmow do moderowania przez innych - dlatego jesli wam zalezy to pomagajcie mi - "nie na temat" i oczyszczam forum ze smieci (jedna pyskowke fadeovera z avv juz wycialem)

Zamiast

"...dajcie tu jakas muzyczke"

u Nas sa

"... dajcie tu jakies kabelki" - nie ma co kazdy dostaje "pierdolca"

Przepraszam, ale nadrabiam w rankingu i tylko tu jakos rozmowa trzyma sie "kupy"

Prosze nasicnac "nie na temat"

I dzięki bogu Lukar, źeś ja wywalił

hehe ja się muszę przyznac ze przez ta ich kłutnie, zablokowałem avw :-)) - żadnych kar chyba za to nie bedzie co Lukar? :)

a tak z ciekawości: to to forum jest oparte o jakiś system typu Bphp ? czy coś podobnego, czy sam jes stworzyłeś?

dlatego juz pytalem czy nie dalo by sie zaimplementowac opcji "zaznacz wszystkie nie na temat" - wystarczy czasem przez 2h nie wchodzic na strone i juz powstaje watek, ktory ma 60 wspisow, z ktorych 57 to pyskowka - ja nie mam zdrowia, zeby 57 czy 60 razy klikac.

• Redaktorzy

maleo - nie trzeba wszystkich klikac, wystarczy jeden - jesli wiele osob kliknie choc jeden wpis ja widze ze dany wątek musze sprawdzic, i lece po wszytkich wpisach.

-> PIOTREQ: ha, chyba dojrzałem. Ok., zgoda: Zbig, Arek tak. Mam do nich zaufanie. To odpowiedzialni ludzie.

Ale to za mało.

W związku z tym co napisałem w wątku powyżej, jozwa, ani nikt o kim wiemy, że jest powiązany z pisemkami - nie może być - uważam - moderatorem. Z zasady. I tu pytanie: a najbliższy kolega takiego kolegi ? - Uważam, że też nie. Tylko jak go/to ustalić ?

Upieram się, by moderator nie znał, tzn. nie widział "moderując" nicku autora.

* * *

Wydaje mi się, że za mało osób korzyta z możliwości wyrzucania zbędnych wpisów do kosza. (Ja też.)

Powinna być opcja wyrzucania całych tematów. Byłoby prościej (mniej pracy).

Pozdr.

Gość Jazz MD

(Konto usunięte)

Osobiscie w pewnym momencie usmialem sie do lez z tej pyskowki. Bocznica, "pyskowki", wszystko jedno gdzie, ale one tez sa elementem nas i sadze, ze nie eliminacja, ale odpowiednie miejsce. Forum nabralo takiego rozmiaru, ze w/w pyskowki moga byc jedynie zatrzymane przez zmudna prace czlowieka i pomimo tego zawsze beda. Ale jeszcze raz: czy warto? Czy nie zatraci to sensu wolnosci i pewnej atmosfery? Czy kazda pyskowka jest pyskowka? Nie wiem. Moze jako uczestnicy (a zauwazmy, ze pomijajac role, sa tam prawie wszyscy) nabierzemy na tyle sensu, zeby ja prowadzic w odpowiednim miejscu. Pol zartem, pol serio.

Gość Jazz MD

(Konto usunięte)

Dodam pospolite powiedzenie. Mozna usunac pyskacza z internetu, ale czy mozna usunac internet z pyskacza? Zastanowmy sie nad konsekwencjami. Poza tym slad pozostawiony przez danego uczestnika moze powinien wyryty w skale tego forum jako jego wizytowka. Czy usuwanie pyskatych postow nie jest pojsciem na reke pyskaczowi?

Byłbym raczej skłonny przyznać rację Jazzowi. Przy takiej dostępnosci do internetu nie da sie uniknąć 'zafalowań'. I to musi być wliczone w działalnośc każdego takiego forum. Cenzura... no cóż w pewnym momencie zaczyna zawsze żyć swoim życiem i wypacza rzeczywistość. Działalność tego forum zaczyna przypominć teraz Orwellowski folwark - no teraz zamordyzm i spokój. Jak widać kłótnia kłótni nie jest równa. Myślę, że z tej ostatniej jej uczestnicy wyciągną całkiem pozytywne wnioski dla siebie samych, bo właśnie odreagowali. Również w ten sposób uczymy sie później szanować poglądy innych. Niektóre tematy wywołują emocje i nic sie na to nie poradzi. Inną sprawa jest zwykłe chamstwo i prymitywizm, ale z niego równiez składa się świat. Czy naprawde chcemy tworzyc enklawy? Logowanie - chyba tak, bo niech każdy zdaje sobie sprawę,że mówi w swoim imieniu i to co powie obciązy jego. Niech wszyscy naucza się odpowiadać za swoje wypociny.

pozdr

Jarek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.