Skocz do zawartości
IGNORED

CDeki DENONA które warto kupic.

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

?👈

• 4 tygodnie później...

Ciekawski, 6 Maj 2010, 20:54

>Właśnie zaczynam porównywać rupiecie z allegro - Denon dcd-960 vs dcd-1400 oba z nie najgorszymi

>komentarzami na forum, będzie się działo.

-------------------------------------------------------------------

No i jak to porównanie?, liczę na to, że skrobniesz coś w temacie...

• 3 tygodnie później...

rafal735r, 24 Cze 2010, 07:42

>Po co brac DCD-660 jak mozna DCD-960/980 za tyle samo.

Też prawda. Dzięki za sugestię, aczkolwiek sprawa nieaktualna. Zamiast Denona wyszarpnąłem Technicsa SL-PS900.

Na wyglad kupiles ? :)

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Nie na wygląd. Na wygląd nie kocham CD-ków z centralnie umieszczoną kieszenią, ale ten model był ostatnim tak udanym i doprawcowanym w historii firmy (nie liczę tutaj SL-P2000 bo to już referencyjny).

Wydaje mi sie ze PSy to juz nic szegolnego, w porownaniu do starych SL-P.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

• 2 miesiące później...

Witam, obecnie po teście serii trzycyfrowych gram na DCD-1015 - znacząca różnica, tak, że jakby ktoś miał ochotę "uderzać" w niższe modele to nie polecam, inna sprawa, że dcd-1015 to też nie żaden dźwiękowy orgazm, ale jako rezerwa sprawuje się bardzo dobrze.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Witam, obecnie po teście serii trzycyfrowych gram na DCD-1015 - znacząca różnica, tak, że jakby ktoś miał ochotę "uderzać" w niższe modele to nie polecam, inna sprawa, że dcd-1015 to też nie żaden dźwiękowy orgazm, ale jako rezerwa sprawuje się bardzo dobrze.

Jakie to konkretnie trzycyfrowe testowałeś?

• 3 miesiące później...

Odswierze nieco temat. Mial ktos stycznosc z DCD-835, ktory szedl na Anglie? Chociaz jaki laser tam siedzi? Widze ze jest jakis na ebay za 220zl, ktory rowniez szedl do DCD-1880AR

?👈

Witam u mnie gra Denon dcd 1450AR po lampizacji , juz w wersji fabrycznej lepiej zagral od poprzednika MF A3.2 Jestem bardzo zadowolony z muzyki jaka z Denonka.....plynie :)

U mnie gra denon dcd-3000 ,jest po modyfikacji Piotrka ,gra to to całkiem przyzwoicie .Ostatnio stawał w szranki z nowym Lectorem 0.6 cedek za 6000 zł ,denon nim pozamiatał [największe różnice na + to rozdzielczość dynamika i bas ,tu zniszczył dosłownie tego Lectora ] ,dodam że na codzień pracuje jako dac.Uważam że w tej cenie za jaką go można teraz kupić około 1200 zł ,czasem taniej nie wiem czy jest urządzenie lepiej grające !!!

marantz 8003 sacd ,calyx 24/192 dac+calyx power supply [wersja signature by GFmod], burson audio Ha-160[full GFmod], harmonix hs-101 GP ic,audiolot alf-2200 ,furutech 3ts762 35[g] i 25[g]x2 ,furutech 3ts20 35[g] i 25[g] x2 ,furutech fx alpha Ag coaxial ,grado rs2i ,sennheiser hd600,akg k701,

z koleji u mnie gra DCD 1550AR z SONY TA-F440E i dynkami 40 i chyba przymierzę sie do jakiegoś dłubnięcia tego cedeka zeby poprawic srednice i dodac powietrza, poza tym jest dośc dobrze

moze ktos ma jakieś pomysły co do 1550 AR od czego by tutaj zacząc? prosze wiad. na PW.

pozdrawiam Wojtek

Analogowa Grupa Wywrotowa. Wojtek.

ten 440E to dobry wzmak :) przez wielu nieznany i niedoceniany jak juz to ktoś powiedział w innym temacie, o tym modelu jest mało informacji gdzie kolwieg ja jestem z niego naprawde zadowolony

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dokładnie na UK były dwa modele 440E i 540E ten 540E mial dodany MM/MC i inne tranzystory w końcówce serwisówki są te same do 440 i do 540 i widac roznice, ale ja nie o tym....

spodobał mi sie ten 440 dynamika i barwa jest naprawde dobra mało dodaje od siebie przestrzen ma pierwszej klasy :)

i narazie u mnie zostanie :)

• 2 miesiące później...

Maksymalnie moge wydac jakies 600zl. Wiedz co mozecie mi zaproponowac, jakie cd do mojego zestawu

posiadam Denon AVR 3808 + glosniki Wharfedale Pacific 40.

Do tej pory testowalem 1.audio innovation ALTO,2.technics sl-pg480a i 3.sansui cd-220

urzywam plytki do testowania sprzetu i przy 5kHz glosnikizaczynaja dziwnie trzeszczec i przrywac z cd nr2,cd nr1 zaczynaja tak samo ale dopiero przy 10kHz a cd3 dopiero przy 15kHz ale tak slabiutko. Wiedz sansui wydaje sie byc najlepszy jesliptrzec na moje problemy. Tak naprawde dopiero od niedawna bawie sie kinem i niemam zielonego pojecia o tych wszystkich barwach brzmienia i jak czytam na tych wszystkich forach te kolorowe wypowiedzi na te tematy to czsami w ogule nic nie wiem, ale mam nadzieje ze mi pomorzecie wybrac cos dobrego wielkie dzieki za kazda podpowiedz:)

Ja bardziej szukam na ebay-u angielskim i niemieckim, ale chyba bede musial sie przelamac i jednak wydac troche wiecej. Na niemieckim widze model 1015 za 170eur to jest raczej nizszy model od tego co mi polecasz wiedz ta cena troszke zawyzona?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.