Skocz do zawartości
IGNORED

general dynamics f-16 jaki wzmacniacz do tego do 666zl?

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o linki wzmacniaczy które polecilibyście. Nie wiem czy kopic marantza czy denona. Proszę o Wasze opinie. dzięki

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Stary - aleś wtopił!

Gdybyś "koopił" Lockheeda f -117 moglibyśmy rozmawiać. GD f -16 jest strasznie vintage'owy i trudny do (wy)sterowania. Może do niego jakaś mocna chińska lampka? Najlepiej po małych "przeroobkach"!

berberys, wrecz przeciwnie! f117 jest bardzo trudny do wysterowania! co ciekawe, procz wzmacniacza potrzebuje jeszcze elektronicznej korekcji!!! co do chinskiej lampki, moga byc problem z gwarancja! podobno producent honoruje tylko wzmacniacze by juesej!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Proponuję lampowy wzmacniacz Su-27 lub wyższą serię czyli Su-30. Oparte na rosyjskich lampach uciągną wszystko. Za ile kupiłes tego general dynamicsa? Podobno jest tańszy odpowiednik z Bhutanu czyli F-16 Falcon.

Konio, no moj to drozsza wersja po tjuningu wiadomo gdzie, tj. Block 52...

• Redaktorzy

Przypuszczam że doszło tu do nieporozumienia. F-16 to jest właśnie wzmacniacz, konkretnie wzmacniacz mocy, i nie General Dynamics a Musical Fidelity. Rzeczą do zastanowienia byłby raczej dobór do niego reszty systemu.

A w ogóle to do Twojego pomieszczenia, preferencji i gustów pasuje McDonnell Douglas F-15!

Z tego F 16 to nawet za pomocą Krella a nawet dwóch basu nie wyciśniesz - to mały układ jednodrożny.

F - 16 jest dwudrożny i ma znacznie większe możliwości niż mniejsza konstrukcja. Jakbyś zapytał wcześniej to powiedziałbym Ci, że warto było pomyśleć również o rosyjskich konstrukcjach Su - 27. Podobnież na Ukrainie robią ich refurbishing. Podobnież grają lepiej od F-15, a i NOSy można spotkać!

Tak więc pomyśl, czy ich nie sprzedać zamiast bawić się wiecznie w poszukiwanie wzmaka do ich wysterowania!

jozwa

czyli to nie General Dynamics? ale mnie znow nabrali :P ale chyba jednak nie, widze jakies zamalowane biale gwiazdki...

a moze wymienic f16 na jakiegos chinola? co myslicie o Chengdu Aircraft Corporation J-10?

A w ogóle to przypadkiem mam na zbyciu Cessna 172...Nie mylic ze 152 ,który to jest modelem niższym (bez poprawionego zasilania). Brzmienie lekkie otwarte i podobno potrafi wysterowac kolumny lepiej niż f-16 mimo 13W na kanał (przy 4 Ohm i 10%Thd). Za 664zł jest Twój + przesyłka.

berberys, idac tym tropem, to moze sobie kupie stara ciotke Ju? :) tylko kto to mi poznie bedzie serwisowac???

Stare dobre niemieckie konstrukcje...

Ale nie polecam, bo mają słabe osiągi! Ani nie będzie góry, ani wystarczającej szybkości!

Jak nie chcesz classic audio B 52, to może konstrukcja B1B mogłaby Cię zainteresować. Swego czasu ekstremalny hi-end, ale do tego musisz kupić niezłe druty!

Jak druty są problem, a nie cena, to może zaproponuję Su - 35 - zastosowana tam technologia fly-by-wire niczym CAST uniezależnia Cię od kabli.

No i cewki tam zastosowane są srebrne, co przekłada się na wrażenia!

B1B is bee, wole Tu-160 :D a od dlugiego czasu gram na MiG25 ;)

berberys, jakos sie trzyma, tylko klopot, bo zasilany pulsacyjnie... na spirytus ;) Royal oczywiscie :D

Ale właśnie spojrzałem na dane techniczne - stosześdziesiątka na papaierze wydaje się lepsza od "Bejedenbe".

A gdzie można znaleźć opinie użytkowników??? Na naszym forum nic nie ma. Może Redaktor słuchał???

elb? dżejs bond audiostereo? on woli B2... bardziej gadżetowy :)

MiG-25 był lubiany przez obsługę naziemna ze względu na nieprawdopodobną ilość spirytusu używanego do chłodzenia aparatury elektronicznej.

Może by tak na DIY rozpocząć budowę jakiegoś klona Krella chłodzonego spirytusem?

Jestem Europejczykiem.

A taki by nie przypasował ...?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

krak, czy ten wzmak jest po tjuningu wiadomo gdzie? jesli tak to na 100% jest to idealna lampizacja wzmacniacza lampowego! i na 110% pasuje!!!

jaro, o ile pamietam czartopłoch mial hydraulike ze spirytusem, czy do chlodzenia? spieralbym sie ;)

foxbat, 16 Paź 2009, 22:35

>jaro, o ile pamietam czartopłoch mial hydraulike ze spirytusem, czy do chlodzenia? spieralbym sie

>;)

Ze względu na osiągi powstała wersja rozpoznawcza MiG-25R. Była ona naszpikowana aparaturą elektroniczną która niestety zużywała sporo energii. Przy pułapach osiąganych przez MiG-25R (ponad 30km) chłodzenie powietrzem było niewystarczające i zastosowano chłodzenie cieczą. Woda odpadała ze względu na temp. zamarzania więc zastosowano spirytus. Mam gdzieś monografię o MiG-25 i tam było to opisane.

P.S.

Wikipedia podaje: "Izraelskie radary wykryły w 1973 MiGa-25R, który leciał z prędkością prawie 3990,24 km/h (3.26 Ma). Jednak samolot ten w tym locie uszkodził swoje silniki.'

Z tego co ja pamiętam monografia podawała, że pilot uciekał (skutecznie) przed izraelskimi rakietami i jedynym uszkodzeniem była pęknięta owiewka.

Jestem Europejczykiem.

Oj potrafi wysoko latać!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

foxbat, 16 Paź 2009, 22:32

>krak, czy ten wzmak jest po tjuningu wiadomo gdzie? jesli tak to na 100% jest to idealna lampizacja

>wzmacniacza lampowego! i na 110% pasuje!!!

To jak już se kupisz tego wzmaka ,to by ci jeszcze przypasował pod jego design taki lampopodobny kominek :

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.