Skocz do zawartości
IGNORED

elou ... bez jaj ... odblokować XYZeta !!!

gregorjan

Rekomendowane odpowiedzi

>Co do Pawła: dziwnie się skałada, że jego ban będzie trwać aż miesiąc w trakcie audiofilskiego

>święta: Audioshow. Idę o zakład, że za rok o tej porze, jego konto również będzie obarczone banem.

>Bez względu na powód.

ja pier... czy Wy naprawdę myślicie, że te forum jest jakaś wyrocznią, końcem audiofilskiego świata? mekką producentów i handlarzy? to, że 3 buraki na krzyż na swoich aukcjach allegro dadzą link do jakiejś zapyziałej opinii? Myślicie, że na wystawcach, producentach i zwiedzających audioshow Panów z grubymi portfelami interesuje co co tu w zapyziałym wątku głosi jakiś trol internetowy? trochę powagi. Widzę, ze już nawet poważnych forumowiczów dopada jakaś paranoja. Mamy od niedawna kolejnego duchowego przywódcę odnowy moralnej, Parantulę (bez urazy) dla którego 9/10 tego forum to źli handlarze... To ja się pytam, komu oni do ch... wacława sprzedają ten towar skoro wszyscy profesjonalnie handlują!:)

twierdzenie, że trol XYZ został zbanowany bo zbliża się audioshow... to co się zbliżało jak został wypieprzony z innych forów za nierespektowanie prawa do posiadania innych poglądów, pieniactwo i troling? NO CO SIĘ WTEDY ZBLIŻAŁO?

Tu jest miejsce dla innych poglądów - jakoś józka kani nikt nie wyrzucił. Najwyraźniej nie ma dla troli - w końcu. Bardzo się z tego cieszę.

W końcu rozsądny głos. Naprawdę bardzo szkoda, że jest w znakomitej mniejszości od reszty.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Seba78, 22 Paź 2009, 09:54

>ja pier... czy Wy naprawdę myślicie, że te forum jest jakaś wyrocznią, końcem audiofilskiego świata?

>mekką producentów i handlarzy? to, że 3 buraki na krzyż na swoich aukcjach allegro dadzą link do

>jakiejś zapyziałej opinii? Myślicie, że na wystawcach, producentach i zwiedzających audioshow Panów

>z grubymi portfelami interesuje co co tu w zapyziałym wątku głosi jakiś trol internetowy? trochę

>powagi.

a to że szanowny Red żyje m.in. z tego, że wypisuje recenzje? to nie jest wart zauważenia fakt? za co by mu płacili jakby nie miał o czym napisać?

takie łączenie dwóch funkcji jest dalece ... hmmm ... powiedzmy, nieetyczne.

tak, tak ... ludzie jadą na opiniach z tego forum. jest ono uważane za opiniotwórcze. i żebyś się nie zdziwił jaki duży na wyniki sprzedaży na allegro i w sklepach może mieć pozytywna/negatywna opinia na forum właśnie zamieszczona. popatrz jakie ceny mają na aukcjach klocki wynoszone pod niebiosa na łamach "naszego" forum. niektóre wynalazki mają ceny wyższe niż obowiązywały w chwili zakupu.

to, że paweł namawia uparcie na testy abx i próbuje przekonać do spojrzenia z innej strony na całe hejendowe mamienie nie jest w żadnym wypadku trollingiem. nazywanie tego co on robi w taki sposób jest nadużyciem i przegięciem.

jeśli nawet jego zachowanie zostanie uznane przez sejmową komisję za trollowanie, to z tego forum przez analogię powinna duża część użytkowników wylecieć.

a nie wylatuje? dlaczego? bo nie burzą tak jak paweł obecnego stanu rzeczy.

red i mod zrobili z pawła współczesną wiedźmę, dla której stosem jest ban. a to wszystko za manie własnego zadania i nie uleganie większości.

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Seba78, 22 Paź 2009, 09:54

>Mamy od niedawna kolejnego

>duchowego przywódcę odnowy moralnej, Parantulę (bez urazy) dla którego 9/10 tego forum to źli

>handlarze...

Po pierwsze primo - 9/10 nie tego forum, a "tylko" konkretnych wątków.

Po drugie primo - nie tylko źli handlarze, ale też różne grupy (i grupki) wzajemnego wsparcia,

które znalazły sobie tutaj pole do uprawiania wszelkiej maści szemranych biznesików

i z tej perspektywy faktycznie działalność osobników pokroju XYZPawel można uznać za szkodliwą...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

>Po pierwsze primo - 9/10 nie tego forum, a "tylko" konkretnych wątków.

>Po drugie primo - nie tylko źli handlarze, ale też różne grupy (i grupki) wzajemnego wsparcia,

>które znalazły sobie tutaj pole do uprawiania wszelkiej maści szemranych biznesików

>i z tej perspektywy faktycznie działalność osobników pokroju XYZPawel można uznać za szkodliwą...

możesz posłużyć się KONKRETEM?

Seba78, 22 Paź 2009, 11:24

>>Po pierwsze primo - 9/10 nie tego forum, a "tylko" konkretnych wątków.

>>Po drugie primo - nie tylko źli handlarze, ale też różne grupy (i grupki) wzajemnego wsparcia,

>>które znalazły sobie tutaj pole do uprawiania wszelkiej maści szemranych biznesików

>>i z tej perspektywy faktycznie działalność osobników pokroju XYZPawel można uznać za szkodliwą...

>

>

>możesz posłużyć się KONKRETEM?

A ja poproszę KONKRET za co Paweł dostał bana.

>red i mod zrobili z pawła współczesną wiedźmę, dla której stosem jest ban. a to wszystko za manie

>własnego zadania i nie uleganie większości.

z tego co pamiętam to redaktor bronił wręcz tego trola.

>tak, tak ... ludzie jadą na opiniach z tego forum. jest ono uważane za opiniotwórcze. i żebyś się

>nie zdziwił jaki duży na wyniki sprzedaży na allegro i w sklepach może mieć pozytywna/negatywna

>opinia na forum właśnie zamieszczona. popatrz jakie ceny mają na aukcjach klocki wynoszone pod

>niebiosa na łamach "naszego" forum. niektóre wynalazki mają ceny wyższe niż obowiązywały w chwili

>zakupu

możesz podać przykład? KONKRET? że co, że Denon PMA 860 kosztuje nie 400 a 500 pln?:) Że pioneer PDS 901 kosztuje 900 a nie 700? straszne... a co powiedzieć o tych pozytywnych opiniach o tych 15 letnich golfach i audi - to jest dopiero rozbój. Przez te opnie te graty są droższe przynajmniej o dwa tysie! Taki wałek to chyba dobry materiał do rozpracowania dla CBA się nadaje:)

Zresztą czy ktoś Cię zatrudnił jako adwokata kupujących? jak kupujący się zapyta w odpowiednim wątku to myślę, że dostanie rzetelną odpowiedź ile warty jest dany "klocek". A jak ma problem z czytaniem i pisaniem i logicznym myśleniem to rodzina może powinna go pozbawić zdolności do czynności prawnych.

>a nie wylatuje? dlaczego? bo nie burzą tak jak paweł obecnego stanu rzeczy.

jakiego stanu rzeczy? że za hobby się słono płaci? tak jak za wszystko. W każdej dziedzinie zarabia się na zapaleńcach, tak już jest. TAKI JUŻ JEST TEN ZŁY ŚWIAT;) Co powiesz na ceny sprzętu sportowego? latarka z dwiema diodami za 250 - 350 pln? czekan za 600 pln? przecież to tylko nieco bardziej zaawansowany młotek. Jak nie stać Cię na zabawę to znajdź sobie mniej kosztowne hobby. Tak już jest, że jest to niszowy, wysokomarżowy biznes popędzany sponsorowanymi artykułami, reklamami, nieobiektywnymi testami. Jak ktoś tego nie rozumie to jego sprawa. Zdrowy rozsądek to sztuka, której trzeba się nauczyć. Epatowanie skrajnymi opiniami i obrażanie każdego, kto sądzi inaczej, uprzykrzanie wszystkim życia, udowadnianie na siłę, ze są jakimiś debilami to nie jest właściwa droga.

Dlatego jest to forum i nie spotkałem się jeszcze z sytuacją gdy negatywna i wyważona opinia o jakimś producencie została wykasowana! Natomiast bardzo dobrze, że odsiewa się skrajne opinie.

A Pawełek właśnie potwierdza, że został słusznie zbanowany - bo właśnie ubliża mi mocno na PW - taka kropka nad "i" jeśli chodzi o troling.

kursk, 22 Paź 2009, 11:27

>A ja poproszę KONKRET za co Paweł dostał bana.

No jak za co? Przecież "jasno" Redaktor wyjaśnił:

>Pardon, XYZ dostal bana za osobiste napaści na dyskutantów, nie zaś za poglądy, które moderacji są obojętne.

>- bo właśnie ubliża mi mocno na PW - taka kropka nad "i" jeśli chodzi o troling.

Mnie też swoiście zaśmieca pw, mimo ze prosiłem aby przestał. Chory człowiek z kłopotami... fuj.

Seba78, 22 Paź 2009, 11:24

>możesz posłużyć się KONKRETEM?

Koniecznie muszę?

Może na początek zaproponuję "użyj wyszukiwarki" i przegląd wątków z lat 2005-2007

poświęconych 20-letnim Denonom, Pioneerom, Marantzom, Kenwoodom, Sonym...

Kto je wtedy miał (podobno), kto je namiętnie zachwalał (wszędzie gdzie tylko się dało),

kto je sprzedawał (nierzadko z zyskiem rzędu 50-100%), kto je tuningował (niekiedy bez otwierania obudowy) naprawiał itd.

Dla ułatwienia sprawy można sobie na kartce wypisać 5-10 najczęściej przewijających się w tych wątkach nicków i wszystko staje się jasne, zwłaszcza porównując kartkę z aktualną listą moderatorów...

Tak może być? Czy ktoś może potrzebuje jeszcze bardziej konkretnie?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Parantula, dla mnie konkret to konkret - chcesz zbawiać forum to nie powielaj grzechów - tylko pisz otwarcie, konkretnie, nickami - kto dorabiał się tu kosztem innych. Takie niedomówienia niczemu nie służą oprócz siania fermentu.

No i tak szczerze jeszcze - wierzysz, ze Ci panowie zrobili interes życia? zarobili się na parę lat z górką? Owszem, mamy tu niechlubne wyjątki - np ciągnące się niewyjaśnione sprawy darkula na spore już pieniądze ale to inna sprawa.

A co z twoimi klockami? zawsze jesteś do tyłu? czy czasami wyjdziesz do przodu? a jeśli tak czy to jeszcze jest etyczne czy już nie.

seba, cały widz polega na pieczeniu chleba bez udziału mąki.... Kazdy kto ma rozum wie co dlan dobre co nie. Podobno załozylem watek anty abx-owy. Taaak załozylem wątek gdzie zaprosilem ludzii spedzilismy milo czas, jak widac podobno jest to wątek anty zetowy abx-owy etcc...Pragne jedy nie zauwazyc iz to mr. z przeklejal moje wypowiedzi do swojego watku gdyz w moim jest zablokowany kpiac sobie ile wlezie z audiofilstwa i etc. Nie czytam tych bzdur , poinformowali mnie o tym forumowicze na priv. Poglady naszego zeta sa jakie sa. Moje mysle rozne od jego niewykluczaja wzajemnie koegzystencji na forum. Otoz zet nie ma do mnie pretensji o to ze neguje zasadnosc pseudo abx-a tylko o to ze smie podwazac jego autorytet i jeszcze potrafie gromadzic wokol siebie ludzi ktorych zmeczyla dzialalnosc abx-a i chca mile spedzic czas plawiac sie w swym hobby. karygodny powod do nienawisci, niesadze. A te wszystkie opowiesci o milionach handlarzy, bilionah zyskow miliarda tranzakcji forumowych to jedna wielka bzdura, owszem diy zyje wlasnym zyciem i tam jest to normalne, ale w zakladce stereoo juz widze jak pedze na priva do goscia ktory chce kupic wzmaka obsranego przez kota pod niemieckim smietnikiem a ja mu go sprzedaje. vivat. Z mojego doswiadczenia i obserwacji wynika iz na forum siedza ludzie z innej grupty spolecznej jak zwyczajowi kliencii. To weszyciele spiskow, patetycznie obnazajacy handel byle gownem na allegro albo ustruganymi przez mc kolumnami. TYMCZASEM LUDZIE NORMALNI I Z FUNDUSZAMI PUKAJA DO BRAM SPECJALISTYCZNYCH SKLEPOW GDZIE DOKONUJA ZAKUPOW W ADEKWATNYCH DLA TAKIEGO MIEJSCA WARUNKACH.

REKLAMY TAKICH SKLEPOW NA TUTEJSZYM FORUM SA BEZPRODUKTYWNE HANLOWO A MAJA RACZEJ CHARAKTER PODKRESLENIA SWOJEJ OBECNOSCI NA RYNKU AUDIO. pOWIEM TAK MOZE SIE KTOS OBRAZI ALE TRUDNO. kLIENT Z FORUM TO nie klient salonu audio, to klient hinskiego ebaja, ustruganego wzmacniacza na desce etc... oczywiscie sa wyjatki ale ci nawet nie czytaja zetowych bzdur i dochodzen jak to jeden glupi drugiego glupiego na allegro przekrecil. nie oni ida do sklepu jak im sie podoba to kupuja i krzykactwo forumowe niewiele tu zmienia chociazby zet sie zesral i forum kupil to nie da rady dotrzec do ludzi o okreslonym statusie spolecznym i pogladach, lub tez bedzie to sporadyczne. Ludzie tacy to nawet nie wiedza co to jest forum audiostereo a co dopiero oryginal zet. zatem niech tam sobie zet edukuje chlopaszkow od spalonych obsranych wzmacniaczykow posmietnikowych i kolumn z kornikiem w srodku{vintage legend} Swiat audio nie jest tak ograniczony jak to forum niestety forumowicze sa tak ograniczeni ze tego nie widza.

climax99

ludzie to się dają robić w balona lub nabijać w butelkę. nawet nie wiesz jak łatwo. paweł przyszedł tu po to, aby powiedzieć im, że ktoś robi z nich głupa i ich otumania.

jako narzędzie do rozwiązania problemów i wątpliwości sprzętowych przyniósł prosty test abx obnażający bezlitośnie kłamstewka sprzedawców, ekspertów i czarodziejów.

za to, że z uporem maniaka tłumaczy stadu, co powinno zrobić dokonując wyboru sprzętu, jest prześladowany.

psuje owszem dobrą zabawę części forumowiczów, części psuje jakże ważne interesy, ale nie jest to powód aby go stąd wyrzucać.

jakoś nikt do tej pory nie udowodnił, że paweł nie ma racji, ale większość jedzie po nim na całego i skarży się jak dzieciaki w piaskownicy ... on zaś został zbanowany, reszta, otumaniająca stado, nie.

dzięki takim działaniom redaktorzy i moderatorzy tracą resztki szacunku jakimi można było ich obdarzać. zamiast szczerych, czasami burzliwych i ostrych dyskusji, preferują kolesiostwo, poklepywanie się po plecach ... takie towarzystwo wzajemnej adoracji kiszące się we własnym sosie. rzygać się chce ...

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Seba78, 22 Paź 2009, 13:21

Zgadzam się z większością Twoich wypowiedzi. Dziwi mnie, że ludzie szukając wszędzie teorii spiskowych. Dziwi mnie również, że uważają że to, że ktoś w jakiś sposób na forum działa w sposób taki który przynosi mu zyski, jest złe.

Uważam że jeśli ktoś wykonuje jakieś usługi w zakresie audio typu modyfikacje itd. i jest na forum, jest to bardzo dobra sprawa, ponieważ można się od niego dowiedzieć wielu rzeczy (bo po prostu ktoś się zna na tym i tyle), jak również można w jakiś sposób korzystać z usług takich osób, dając im zarobić, równocześnie otrzymując za to żądane usługi, których samemu nie potrafi się wykonać, warto jednak podkreślić że mozna otrzymywać od takich osób dobre porady, w których nie ma krzty zysku. Przykładem McGyver - nie spotkałem się czytając forum, a wiele czytałem, by na pytanie jakieś konkretne, odpowiedział 'musisz mi przesłać sprzęt i zapłacić a będzie zrobione' - przede wszystkim takie osoby Radzą większości, która jednak nie zna się aż tak na rzeczy skoro o coś pyta. I wielkie dzięki im za to, bo trochę osób jest na forum z bardzo konkretną wiedzą, której nie trzymają dla siebie tylko.

Owszem - są ludzie którzy proponują sprzedaż jakiś klocków po zawyżonej cenie, ale na boga!: nikt nikomu nic nie każe kupować. Kiedyś otrzymałem propozycję kupna czegoś wartego maksymalnie 800-1000, za 2 razy więcej niemal - oczywiście nie skorzystałem:-)

Myślę że niektórym żal dupę ściska, że ktoś ma wiedzę fachową w temacie i w jakiś sposób może z tego wyżyć czy dorobić, zajmując się tym, co umie, lubi; co jest jego pasją. Bo większość ciuła w pracy której nienawidzi i starzeje się coraz szybciej i coraz więcej nienawiści i żali, więc na forum się powyzywają, a w domu pod pantoflem żonki, w pracy pod obcasem szefa:-)

Chyba przeceniasz misję Pawła - bo jak na razie to chłopak siedzi i rozsyła obraźliwe maile po całym forum. Myślisz, że to ma coś wspólnego z tym o czym piszesz? bo według mnie to zwykły troling. facet ma dobrą zbawę w wojnę a Ty naiwnie wierzysz w jego misję. Otrząśnij się!

Poza tym kto powiedział, ze na teście ABX świat się kończy? widzę, stało się to słowem kluczem mającym udowodnić, że wszystko można wrzucić do jednego wora. jak bardzo naiwnym trzeba być aby w to uwierzyć. Chyba jeszcze bardziej od tych co wierzą we wszystkie gazetowe brednie i reklamy. JESZCZE BARDZIEJ NAIWNYM.

Podpisało głupie bezmyslne stado...

no i jeszcze jedno - powstrzymywanie wymiotów może być nie zdrowe - nie oszczędzaj sobie i puść pawia:)

climax :

`TYMCZASEM LUDZIE NORMALNI I Z FUNDUSZAMI PUKAJA DO BRAM SPECJALISTYCZNYCH SKLEPOW GDZIE DOKONUJA ZAKUPOW W ADEKWATNYCH DLA TAKIEGO MIEJSCA WARUNKACH.

REKLAMY TAKICH SKLEPOW NA TUTEJSZYM FORUM SA BEZPRODUKTYWNE HANLOWO A MAJA RACZEJ CHARAKTER PODKRESLENIA SWOJEJ OBECNOSCI NA RYNKU AUDIO. pOWIEM TAK MOZE SIE KTOS OBRAZI ALE TRUDNO. kLIENT Z FORUM TO nie klient salonu audio, to klient hinskiego ebaja, ustruganego wzmacniacza na desce etc... oczywiscie sa wyjatki ale ci nawet nie czytaja zetowych bzdur`

Normalni ludzie zanim cokolwiek kupią za grubą kasę, to zasięgają opinii wśród znajomych, przeglądają specjalistyczną prasę, czy np w necie przeglądają fora takie jak AS,czy sami dokonują odsłuchów. Przy okazji tego wszystkiego edukując się na temat budowy, funkcjonowania i brzmienia sprzętu stereo, a także praktyk producentów jak i głupot które nieraz starają się nam wmówić.

Jak zapewne wiesz specjalistyczne sklepy /salony o których wspominasz robią często klientów w balona, podobnie jak wcześniej wspomniani producenci.

W dzisiejszych czasach kwestia miejsca zakupu schodzi na drugi plan, może to być sklep jak i może to być zakup na e-bay od jakiegoś żółtka na drugim końcu świata, czy bezpośrednio od kolesia mieszkającego np w odległości 100 km.

I właśnie dzięki internetowi mamy szanse dowiedzieć się prawie wszystkich tych rzeczy i dokonać świadomego zakupu, wydać kasę jest bardzo łatwo, mądrze dużo trudniej.

Lubisz przepłacać i być walony w bambuko-twoja sprawa,twoje pieniądze i samopoczucie.

Swoja drogą `ustrugane wzmacniacze na desce` często są dużo lepiej wykonane pod względem prądowym niż uznane firmy, o różnicach w cenach nie wspominając, ale jest to temat na inna rozmowę.

>za to, że z uporem maniaka tłumaczy stadu, co powinno zrobić dokonując wyboru sprzętu, jest

>prześladowany.

matee, nie przesadzasz aby troszkę z tym prześladowaniem? Wiem, że to termin na czasie, ale ban na miesiąc dla gościa, który traktuje swoją misję, jako ideę nadwartościową i zasypuje teraz różnych ludzi niechcianymi wiadomościami na priv trudno chyba nazwać prześladowaniem? Ja to nazywam nauczką...

Na forum dla wariatów audio facet typu xyz jast zbyteczny. Nic nie wnosi tylko wkurza. Wmawia nam, że nie słyszymy jak słyszymy, choćby zmianę IC. On tylko pisze, że to ściema i próbuje to udowodnić.

Czeka na niego forum dla wędkarzy, niech im udawadnia, że pstrąg złowiony w górskim stumieniu smakuje tak samo jak ze sklepu.

matee

Twoj drogi XYZ sam nabijał ludzi w butelke sprzedajac na alegro audiofilskie kable i umieszczajac w opisie aukcji niebianskie efekty powstajace po podpieciu kabla robił to z premedytacja w okresie kiedy wsławiał sie juz swoimi akcjami anty-audiofilskimi

kable sprzedawał z konta zony o czym było pisane na forum a on sam przez głupote wrzucał linki do aukcji w dziale sprzedam tego forum

widze ze to trzeba regularnie przypominac

teraz zwyczajnie bawi sie z wami w swoja ulubiona gre czyli w trolowanie

na kazdym forum tematycznym takie osobniki wylatuja

AS to nie rezerwat dla ludzi szczegolnej troski

przypomne ze wywalali go juz z innych miejsc, a net jest pełen wyzwisk pod jego adresem co mysle ze go zresztą dodatkowo rozgrzewa

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Ricardozamora, 22 Paź 2009, 15:00

>Myślę że niektórym żal dupę ściska, że ktoś ma wiedzę fachową w temacie i w jakiś sposób może z tego

>wyżyć czy dorobić...

Również od drugiej strony niektórym żal d...ę ściska że już nie można tak jak kiedyś uprawiać totalnego bajkopisarstwa ponieważ wiedzę fachową w temacie posiada teraz znacznie większa niż kiedyś liczba osób po stronie konsumentów ;) .

Ten trol nie odpuszcza - akcja na PW się wzmaga:)

jak tam zapatrzeni w szczytne idee?:) a może to kolejny spisek i obraźliwe PW ślą źli producenci sprzętu Hi end?:)

oczywiście dostali od administracji tego najpoczytniejszego na świecie forum super tajne kody umożliwiające pisanie z konta tego XYZ:))) W kuluarach mówi się, że taki dostęp kosztuje 14 milionów dolarów:)

jak zwykle blokada konta nie oznacza blokady do PW stad głowna akcja XYZeta przeniosła sie teraz na PW

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

>akcja XYZeta przeniosła sie teraz na

>PW

Oj, nie da się ukryć. Ale niestety tak to się kończy, tyle czasu w necie 24h/d, a teraz pora na doktora:(

Seba78, 22 Paź 2009, 15:43

>oczywiście dostali od administracji tego najpoczytniejszego na świecie forum super tajne kody

>umożliwiające pisanie z konta tego XYZ:))) W kuluarach mówi się, że taki dostęp kosztuje 14 milionów

>dolarów:)

A nie mówi się w kuluarach ile kosztuje dostęp do zaprzyjaźnionego moderatora,

który natychmiast usunie nadmiar niewygodnych wpisów?

Lizanie tyłka wysraczy czy jeszcze może jakiś mały tjuning albo kabelek gratis?

Godzinę temu było ich tu więcej jakby, tych wpisów znaczy, a teraz śladu po połowie nie ma...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.