Skocz do zawartości
IGNORED

Cd Yamaha do700 czy pioneer pd dj6?

miętowy

Rekomendowane odpowiedzi

"ale samego daca nie będę słuchał "

No a czego chcesz słuchać ? Masz kompa, pliki flac aż do 24/96, doskonałego DAC-a CA i to do wzmaka, jakośc doskonała i faktycznie szczęka opada. Inne wyjście to przegrywanie teraz wszystkiego na CDR-y, zakup odtwarzacza (wydatek równy DAC-owi).

Natomiast z tymi mp3-kami to faktycznie trochę dziwne.

Tak

po co mp3?

dla wygody żony i mojej

po co cd?

bo nie chcę odpalać kompa by słuchać muzyki

zastanawiałem się nad uzywanymbluray Pioneer bd 51, podobno ładnie gra, miałbym wszystko w komplecie

o co idzie z ta yamahą i wygoda obsługi?

zdr

• 2 tygodnie później...

Podbijam

Panowie, pomyślałem sobie że inwestowanie pieniędzy z źródło przy moich głośnikach to trochę nie teges, wiec może zakupić coś podstawowego co da się posłuchać i jest w miarę funkcjonalne?

myślałem o nad 315 bee lub marantz 5003

kosztują niewiele, nowe, maja gwarancję

a przy moich pseudokomputerowych pierdziawkach i tak różnica będzie kolosalna, bo zanim zmienię głośniki minie sporo wiosen zapewne..

zdr

O tym Marantzu już Ci pisałem, opinię zresztą też. Nadal go użytkuję, z tym, że ostatnio nie tylko wyjście analogowe, ale i cyfrowe przez lampucerę. Funkcjonalność (której potrzebujesz), wygląd i przyzwoite brzmienie. Pozdrawiam

no właśnie,

pisałeś i na tym polegam,

a ciekawi mnie nad, jak to brzdąka

na alledrogo jest używka półroczna za 800, ale bez gwarancji, gdzie nówka stoi za 1100

niewielka kwota za nowy odtwarzacz

odsłuch niewiele pomoże bo nie będę taskał swoich popierdułek do sklepu i zawracał dupę komuś za 1100 zł, bowiem sprzedawca tam gdzie byłem nie wydaje się zbyt aktywnym w tym co robi

zdr

..właśnie odswierzyłem sobie posty o wałkach w drogich sprzętach, wnętrzu dvd etc za wielkie pieniądze..

niech żyje budżetówka :-D

poradzcie który cedek zakupić

bo inaczej upoluje Pioneera bd 51 lx i będzie combo

zdr

Hej chyba masz na myśli NAD C 515 Bee, tak ? Bo 315 to wzmacniacz.

O to?:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

sorry, oczywiście 515

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

generalnie mam zagwozdkę czy nie rzucić tego w diabła i zapodać blu ray z przyzwoitym dźwiękiem

zdr

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

lete, 21 Gru 2009, 20:57

Jakbyś przeczytał wątek, wiedziałbyś że mp3jest tu ze względu na małżonkę użytkownika:-)

W audio nie ma żadnych świętości, oprócz satysfakcji z MUZYKI.

miętowy, 21 Gru 2009, 19:03

Nie myślałeś o kombinacji dvd + DAC? Nie musi być jakiś full wypasa, powiedzmy że lampucera na cyrusie (230 zł allegro), czy ta droższa, maxi (500). Ostatnio używam najzwyklejszej lampucery i dziś porównywałem sporo, kombinacji marantz 5003 + dac i dvd thompsona za 300zł sprzed 3-4lat, z daciem. Powiem szczerze, że zaskoczyło mnie dvd z daciem. Samo gra zamulonym gdzieś tam głęboko basem i nijaką resztą pasma, ale z daciem, gra na poziomie porównywalnym z marantzem przez ten sam dac. Właściwie jest więcej basu i wokale czasem bardziej wyeksponowane. Bas jest troszkę rozlazły, ale i wręcz go za dużo (o dziwo, na kablach raczej nie eksponujących basu), ale i tak zaskoczyła mnie ta kombinacja naprawdę.

Zasłanianie się małżonką nie przystoi prawdziwemu audiofilowi - kupić jej jakiegoś iPoda i z głowy... Gdyby rzeczony naprawdę kochał muzykę i faktycznie zależało mu na jakości, nie zgrzeszyłby wyborem urządzenia wielofunkcyjnego z MP3 ;)

Lete, nie jestem audiofilem i nigdy nim nie zechcę być, tym bardziej po tym co wyczytuję na forum.

zasłaniać się mogę sobą nie żoną :-) bo kawał ze mnie sk... chłopa.

słucham dużo muzyki,w domu, w aucie etc.

żona również.

,

Ricardo, dvd odpada - moje to tani szmelc, do tego muszę odpalać tv przez dziwaczne menu, a tego nie chcę

ma być jedno urządzenie na rtv, tv i to wszystko..dac to kolejne urządzenie, kolejny kabel etc.

zrobiłem sobie sygnałowe kabelki z dls-a na oryginalnych końcówkach, grube i całkiem łądne, ale już się ciągną przez połowę salonu %-)

na dniach będę miał robione standy..

chcę cedeka :-D

tani model, przyzwoicie grający i wyglądający, funkcjonalny, mało we mnie wiary w voodoo..zwłaszcza przy moich głośnikach

Marantza mi opisałeś, czekam na kogoś od Nada..lub..pioneera bd 51 ;-)

kilka blu ray ma na pokładzie sekcje audio na dobrych komponentach, chodza w śmiesznych czasem cenach.

pytanie czy zagrają podobnie jak odtwarzacz z niższej półki?

zdr

Prawda jest taka że najtaniusiejsze dvd z daciem potrafi zaskoczyć. Moją opinię na temat marantza masz w opiniach.

Co do Blu ray to nie mam pojęcia co to jest (poważnie), i nie chcę wiedzieć:-) Coś jak dvd ale nowe, tyle wiem, więcej nie chcę;-)

generalnie do filmów w dużej rozdzielczości,a le te o których myślałem mają osobną sekcję audio na przetwornikach jak niezłe cedeki, dodatkowo odłączane układy wizyjne etc.

mimo wszystko jestem za cedekiem.

na temat tego nada nie ma tu nic, na ceneo są dwie opinie raptem..

zdr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.