Skocz do zawartości
IGNORED

Jak podłączyć interkonekt Nameless Black

LukRin

Rekomendowane odpowiedzi

Jak powinien być podłączony ww. interkonekt, ponoć jest kierunkowy ? Z jednej ze strony (bliżej naklejki z danymi producenta) jest na pinie gorącym oznaczenie w postaci czerwonej kropki. Zastanawiam się czy tą stroną podłączyć do pre czy do Cd. Może ktoś z Was posiadał kiedyś lub posiada ten kabelek. Z góry dziękuje i pozdrawiam

LukRin, 7 Lis 2009, 11:18

Ja podłączyłem "kropką" do źródła. Przy odwrotnym podłączeniu nie stwierdziłem różnic, które w innym zestawie mogą się pojawić. W każdym razie warto, szczególnie za te pieniądze.

Pozdrawiam

Ja też podłączałem kropką do źródła, ale z tego co pamiętam twórca kabelka wspominał chyba że nie ma to znaczenia.

I love the sound of crashing guitars

Mam w tej chwili podłączony "kropką" do pre i zdecydowanie dźwięk gra dynamiczniej, wokal wyszedł przed kolumny. Po podłączeniu odwrotnie zauważyłem wycofanie wokalu, mniejszą dynamikę i szerszą scenę. Patrząc na napisy na kablu chyba jednak "kropka" powinna być przy pre. Pozostanie mi chyba tylko kontakt z producentem :)

pozdrawiam

to jest czesc maila do mne po zakupie Namelessa...

"...Oznaczono kierunek technologiczny przewodu (czerwone kropki) i tym samym niewskazana jest zamiana kierunku - dwa piny do źródła lub dwa do wzmacniacza - WEDLE UZNANIA!)..."

>LukRin, 7 Lis 2009, 22:17

>Mam w tej chwili podłączony "kropką" do pre i zdecydowanie dźwięk gra dynamiczniej, wokal wyszedł

>przed kolumny. Po podłączeniu odwrotnie zauważyłem wycofanie wokalu, mniejszą dynamikę i szerszą

>scenę.

To niezłego cudaka kupiłeś! XD

>...Oznaczono kierunek technologiczny przewodu

No, beka, co to jest "kierunek technologiczny przewodu?!" :-D

Jak ma ekran połączony z masą z jednej strony to należy podłączać tym wtykiem do wejścia pre.

>"...Oznaczono kierunek technologiczny przewodu (czerwone kropki) i tym samym niewskazana jest >zamiana kierunku - dwa piny do źródła lub dwa do wzmacniacza - WEDLE UZNANIA!)..."

Producent jasno i wyraźnie napisał, że nie ma znaczenia czy oba piny będą "do źródła" czy do wzmacniacza. Ważne, aby oba były z tej samej "strony". Po co dorabiać dodatkową ideologię...

Molibden, 7 Lis 2009, 23:33

>No, beka, co to jest "kierunek technologiczny przewodu?!" :-D

Jesli to było pytanie do mnie to chyba nietrafione. Sugeruję przeczytać wątek jeszcze raz...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.