Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam schematu zdalnego sterowania

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Przez diody przeplywa staly prad, lekko obciazajacy LM317/337. Daja mi tez informacje, czy stabilizatory pracuja poprwnie zaraz po odpaleniu ukladu. Moza je spokojnie pominac, te sa dla mojej wygody.

Nie widze problemu. Mamy do dyspozycji jeszcze 3 porty x 8 wyjsc, ew. I2C...

W wersji podstawowej ich nie ma. Uklad i tak spoisuje sie dobrze w przypadku pracu z typowymi zrodlami i obciazeniami.

HCPL-ki 20mbit.

O funkcjonalnosci mozna poczytac w postach wyzej ;). Schemat blokowy nie jest potrzebny - uklad jest prosty.

Pozdrawiam serdecznie!

No to jeszcze kilka zdjatek z dzisiaj ;-) Wlasnie dopieszczam program...

[obrazekLUKASZ-116032_1.jpg] [obrazekLUKASZ-116032_2.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-772-100005382 1170256082_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Potencjometr cyfrowy w wersji symetrycznej (XLR)

[obrazekLUKASZ-117076_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam!

Pobieżnie przeczytałem ten duży wątek i nie znalazłem odpowiedzi na jedną sprawę. Czy piloty uniwersalne posiadając wiele funkcji pozwalają też na takie specjalistyczne polecenia jak np. wygaszanie lub zmniejszanie jasności wyświetlacz w CD. Jeżeli tak to jakie to są modele tych uniwersalnych pilotów.

Dziękuję za ewentualną odpowiedź.

Pozdrawiam.

A co tu ma pilot. On tylko wysyła kod. To CD musi umieć go zinterpretować.

A jak sprawa stoi i tym wyśwuieltaczem?Może zna ktoś jakiś sklep, gdzie można kupić jednak alfanumeryczne VFD za około 100zł?

To jest wersja finalna ;-))) Puzniej bedzie juz gotowe urzadzenie - przedwzmacniacz w osobnej obudowie, z selektorem i pewnie RIAA. Jak znajde troche czasu - powstanie jeszcze modul z wyswietlaczem LED sterowany po I2C.

Zaczekam, az kilka osob przetestuje urzadzenie i powie co o nim sadzi. Moze jednak zajda jakies modyfikacje... ale moim zdaniem beda juz niewielkie ;-) Chcialbym te plytki zrobic jako podwojne (z metalizacja) w zakladzie, ale to pewnie nie wypali...

Witam,

Miałem przez długi weekend okazję testować potencjometr cyfrowy Veterana. Mój sprzęt to Marantz CD 14, monobloki na lampach 6c33c SE i kolumny Lowther Fidelio. Pragnę poinformować szanownych forumowiczów że potencjometr działa bez zarzutów i w mojej ocenie w zakresie pasywnej rególacji do 0 dB nie wnozi nic charakterystycznego do systemu. Znaczy że wszystko jest ok. Poza tym solidna i profesjonalna robota, super wyświetlacz i dobry soft. Ja już zamówiłem ;) ....

Zdjecia PLED-a ;)

[obrazekLUKASZ-120915_1.jpg] [obrazekLUKASZ-120915_2.jpg]

Ukryta Zawartość

post-772-100005130 1170256438_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jeszcze jedno dla Krzy ;-)))

[obrazekLUKASZ-120916_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciesze sie ze mamy takiego zdolnego i fajnego kolege... brawo!!!!

Sam nieraz cholery dostawalem majac jakies niby zacne sprzety w ktorych z kilku metrow g... bylo widac na wyswietlaczu.....

To nie ja wyczailem wyswietlacze, tylko Krzy ;-) Sa to te same, ktore mozna zobaczyc w ostatnich projektach EP. Nie zwrocielm na nie uwagi, poniewaz na zdjeciach w prasie wygladaly mniej efektownie, a tutaj prosze...

Dla zainteresowanych potencjometrem cyfrowym bede mial za kilka dni ciekawa propozycje... ;-)

To jeszcze takie nowinki:

wyprowadzilem na zewnatrz przetwornik A/C - bedzie mozna mierzyc np. napiecie w systemie, albo monitorowac stan akumulatorow

zostawilem sobie miejsce na szyne 1wire - pomiar temperatury systemu

Takie gadgety, ale moze kiedyc napisze pod nie kawalek programu ;-)

Ta !!!

dwie dziury w front panelu. Lecz jak trzeba zatkam osikowym kołkiem.

Lecz serio, najbardziej poszukiwanym zawsze, gdy ktoś zadzwoni , a muzyka gra głośno, elementem, jest leniuch zwany pilotem.

zamiast monitoringu napiecia akumulatorów ten dialer lub inny manualny interfejs jest bardziej potrzebny. Oczywiście poczekajmy na opinię innych ew. użytkowników

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.