Skocz do zawartości
IGNORED

Ludzie ! DIY nie dajmy się !

dio

Rekomendowane odpowiedzi

Śledzę to forum od jakiegoś czasu dość często i naszła mnie taka refleksja.

Powstaje to sporo różnych projektów, lepszych, gorszych, całkiem do d... ale i genialnych.

Zaczynają się ludzie umawiać, coś wymyślać i wspólnie budować.

Dalej te projekty weryfikuje życie czyli ich uczestnicy bo albo się dopisują albo i nie z powodu

np. mało przydatnej konstrukcji, wysokiej ceny, braku dostępu do części itd.

Ale nie.. pojawia się w wątku "Prawdziwy Elektronik" zwany też "Wielkim Konstruktorem" i daje czadu

to jest do d..., żaden prawdziwy elektronik tak nie robi, to jest bez sensu, na niczym się nie znasz,

jesteś totalnym amatorem, parujesz tranzystory - do idiotyzm itd.

Tym którzy chcą coś zrobić odechciewa się a reszta z mniejszą wiedzą wystraszona siedzi cicho i co?

projekt umiera.

Ostatnio śledziłem jeden temat i tam "Wielki Konstruktor" zdeklarował się z pomocą i mówi ja wam to zaprojektuje

co chwile dopisując że to bez sensu i on by sobie nigdy tego nie zrobił bo układ jest do du..

Czy o to chodzi?

Nie dajmy się!

https://www.audiostereo.pl/topic/59208-ludzie-diy-nie-dajmy-si%C4%99/

No właśnie. Na pewno nie jestem superkonstruktorem i zanim coś napiszę zastanawiam się czy nie zrobie z siebie idioty jak palnę jakąś głupotę. Niestety zawsze znajdzie się jakiś głupol, który byle zaistnieć pieprzy bezsensu. Forum jest otwarte, każdy może pisać.

Wiele konstrukcji jest do d... i grają fajnie. GC- marne 1000u na sasilaniu bez zobla z bezsensownym przewymiarowanym trafem audio do d... , shigaclone - napęd z bumboksa - fuj!!! itd itd

Witam.Ale podobnie jest na wiekszosci forach.Zawsze bedzie wielu ludzi co beda chcieli komus cos popsuc ,odebrac radosc dzielenia sie wiedza i wrazeniami.Niema innej metody niz niepoddawac sie i robic swoje.To forum ma wysoki poziom wiec .... piszmy tu.Pozdrawiam (Nowy)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.