Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzęt Audio do 800zł (do komputera)

wokds

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Nie znam się za bardzo na Audio i przyszedłem do was o pomoc. Mam do wydania 800zł na sprzęt audio do komputera. Mam pokój 9m2 (standartowy blok). Akustyka: Łożko, meble, ściany, drewno na podłodze no normalne warunki jednym słowem. Poszukuję czegoś co sprawi mi przyjemność z słuchania muzyki wysokiej jakości. Potrzebuję kartę dźwiękową tak do 300zł i głośniczki tak do 550zł. Jeśli patrząc na karty to wybrałem Xonar DX i X-FI Titanium, a co do głośników: Solo 7C, Sven Royal II, G500 Pro Gamer, Z2300 i to by było na tyle. Proszę o wasze opinie ;) Pozdrawiam

Ja bym wzial jakies uzywane kolumny z allegro typu tannoy m1 albo tonsil siesta do tego

jakis tanszy wzmacniacz np nad.Karta nie musi byc jakas super , zwykly sb audigy zagra poprawnie

przy budzetowej konfiguracji.

Witam mam XFI Xtreme Music Gold - uzywki mozna dostac po 200zl, za 250zl masz Xonar DX.

Co do glosnikow to Z2300 wybij sobie z glowy, sam bas, kiepski pilot i satelity graja nieciekawie :/

G500 mialem, do 650zl naprawde fajny zestaw 5.1. Ale ja szukalbym jakiegos dobrego 2.1 typu Gigaworks T3.

• 2 tygodnie później...

Na aledrogo były wystawione siesta sat za jakieś 400zł (za te pieniądze nawet nie warto się zastanawiać, swoją drogą szły jak ciepłe bułeczki), do tego stary nad i jest bajeczny zestaw do nagłośnienia niewielkiego pokoju. Druga opcja to faktycznie monitorki z wbudowanym wzmacniaczem. Sam zakupiłem alesisy 520 (bez usb) jako alternatywa dla pierdziawek, dźwięk według mojego ucha wart każdej złotówki (kupiłem w uk i kurierem do PL w trzy dni miałem, różnica w cenie spora). Jednak one są bardziej wymagające od źródła. Ale to też nie problem, bo nawet za 20zł można kupić kartę, która (niestety tylko na sterownikach Asio4all) nie ustępuje dzisiejszym dźwiękówkom za ~500zl (m.in. jednej z bardzo chwalonych dźwiękówek na tym forum). Więc za 800 zł można mieć spokojnie porządny dźwięk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.