Skocz do zawartości
IGNORED

Forumowy odsłuch nowych ref. monitorów

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

cir, 4 Sty 2010, 22:41

>jak dla mnie duze wrazenie przypadkowosci w konstrukcji jako całosci

>sam chciałes o wygladzie :)

Marudzicie jak stare baby :)...

Jeden woli blondynki, a drugi brunetki i niech tak pozostanie.

Przyznaje Wam rację - istnieją ładniejsze standy na rynku.

Nie zgadzam sie jednak z przypadkowością - Cir, nie wiem co miałeś na mysli?

To bardzo przemyślana konsrtukcja, a kolor i forma świetnie pasują do reszty wyposazenia mieszkania, a nawet do reszty sprzętu. Nawet stand wzorniczo nawiazuje do gramofonu SME (choć to akrat przypadek) :).

Trzeba zobaczyć całośc, żeby wyciagac wnioski.

zobacz ile w tej bryle upchnales detali, w dodatku kazdy inny ,równiez metale w roznych kolorach

kolor okleiny pasujacy do mebli :) mnie nie przekona

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

ja tam preferuje takie podstawki- ladne co??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość masza1968

(Konto usunięte)

stary audiofil, 4 Sty 2010, 23:28

>ja tam preferuje takie podstawki- ladne co??

ładne :)

zmieniłeś kolumny? ostatnio widziałem u Ciebie troche inne (albo na innym taborecie) :)

cir, 4 Sty 2010, 23:25

>na priv ale chyba nie mój :)

>ja z obslinianiem z dreszczami chyba bym nie dał rady

To nie ten Priv :)

..a teraz sobie wyobraź, ze kolce i nóżki to kwestia tymczasowa załozona tylko dla badania odpowiedniej wysokosci umiejscowienia głosników wzgledem słuchacza. Włąsciwe będą dobrane pod katem osiagniecia najkorzystniejszej wysokosci. Życie to pasmo kompromisów, co zrobić.

Gdybys odrazu napisał o co Ci chodzi wszystko byłoby jasne...

Pozdr, :)

cir, 4 Sty 2010, 23:23

>zobacz ile w tej bryle upchnales detali, w dodatku kazdy inny ,równiez metale w roznych kolorach

Hola, hola Cir!!

Po pierwsze daj się człowiekowi nacieszyć z zakupu.

A po drugie jakie metale w różnych kolorach, bo chyba widzimy inne foty...;/

Poza tym dodam,że są to bardzo podobne Avcony do Redaktorowych jeśli chodzi o ilość detali(redaktorowe mają jeszcze zwrotnice w zewnętrznych skrzynkach), a jak już empirycznie zostało udowodnione grają bosko.Ponad to, jeśli chodzi o "inność" owych detali proponuję apelować do współtwórców(z tego co pamietam Lulu i Redaktor),bo ten model tak ma.

Równie dobrze można zarzucić posiadaczowi jakichkolwiek monitorów Lipińskiego, że napchał tam całe stado piankowych schodków:)

warto pamiętać de gustibus non est disputandum, a poza tym kolumny mają przede wszystkim pięknie grać, w tym przypadku "patrzymy" uszami..

mysioperz, 4 Sty 2010, 23:40

To sa przypadkowe kolce od Suetsado. Moj plan zakłada, postawienie kolumny na nizszych kolcach za to pod i na stojaku ma się znalexc czarna plyta granitowa o rozmairach dokładnie odpowiadających podstawie kolumny. Podniesie to całośc do aktualnej wysokosci i powinno dobrze wygladać.

Utrzymanie tej wysokosci jest dla mnie najwazniejsze. Niestety nie mam metra czterdzieści w kapeluszu, a jak słusznie zauwazyłas - kolumny słuza do sluchania muzyki :).

whitesnake

OK czekamy na wersje ostateczną, chciałem tylko zauwazyc ze wybrałes obudowe kolumny bardzo klasyczna i reszte w podobnym klimacie ja przynajmniej probowałbym dopasowac czyli bardzo stonowane

tego jak gra absolutnie nie kwestionuje jak posadza mnie mysioperz :)

pozdrawiam

>whitesnake, 4 Sty 2010, 23:44

pomysł z granitem dobry,nawet bardzo jeśli te podstawki mają podobną wysokość co redaktorowe to podniesienie kolumn jest niezbędne, nawet dla mnie, a mam trochę bliżej do ziemi niż Ty, czy Redaktor. Co do podstawek to sądzę, że są ciut za masywne(albo takie zdjęcie), te Alkowe mają kilka rurek mniej i całość jest optycznie lżejsza.

cir, 4 Sty 2010, 23:49

>whitesnake

>OK czekamy na wersje ostateczną, chciałem tylko zauwazyc ze wybrałes obudowe kolumny bardzo

>klasyczna i reszte w podobnym klimacie ja przynajmniej probowałbym dopasowac czyli bardzo stonowane

I musze powiedziec, ze w takim klimacie czuje sie najlepiej.

Stonowana klasyka - to bardzo trafne określenie.

Jakby sie głębiej zastanowić, nie dotyczy to jedynie kolumn.

mysioperz, 4 Sty 2010, 23:52

Moje sa już o 2,5 cm wyzsze ale i tak musze je wywindowac jeszcze o jakies cztery centymetry.

A jeśli chodzi o rurki to dzięki wiekszęj ich ilości nie widać tego ze stand jest wyzszy, a po za tym wiecej rurek to wiecej ołowiu w rurkach, większa masa i finalnie lepsza kontrola niskoschodzacego basu - dlatego też zabawę z bassrefleksami pozostawiam na później.

modrzew47, 5 Sty 2010, 00:05

>whitesnake

>Chciałeś powiedzieć...żony też?

No wiesz, albo się ma jakiś styl albo nie ... to nie działa wybiórczo :)

Choc miałem coś innego na mysli to fakt, Kobiet takze to dotyczy.

Różowe blondynki zdecydowanie nie pasują do mojego wnętrza.

wracajac do tematu wygladu zewnetrznego kolumny jestem pod wrazeniem projektów autorskich

usera z Audiostereo "FatherPIO"

nie mam niestety pozwolenia na publikacje jego zdjec ale szczerze jakos nagle zaczeły mi sie podobac równiez nowoczesne konstrukcje

Wlasciwie jak siedzisz przed kolumnami,to ktory glosnik powinien byc na wysokosci twych uszu??

Czy te jak to nazwales 4 centymetry-to juz tak wyliczone na mur beton????

Uwazam,ze proporcje w rzeczywistosci sa zachowane prawidlowe.

cir

Co znaczy nowoczesna konstrukcja???

U Whitesnake'a jak dla mnie klasyka na maxa-bo jak nie jest,to bedzie[chodzi o bryle-prawdziwa

kolumna,a nie tylko z nazwy}

w uszy ma dmuchac wysokotonowy

audiofilu -nowoczesna konstrukcja w sensie bryły zewnetrznej ale tez zastosowanych materiałow jesli o to pytasz

brakuje nam kobiet audiofilek... chociaż co by było, gdyby wrócić do domu z pracy, a żona tłumaczy że wydała oszczędnośći na kabelek, taki srebrny, świetnie brzmi w systemie, akurat promocję mieli... brrr...

cir

A bywa tez tak,ze siedzisko szerokie,i zjedziesz zasluchany w dol-to wtedy dmucha Ci basowy-nagle

jak cos pierdyknie w glosnik-od razu sie budzisz i prostujesz-tylko nie mow,ze tak nie miales.

I co-wtedy tez audiofilskie jest.....ale chrapanie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.