Skocz do zawartości
IGNORED

Reloop HA-210 prawy kanał gra ciszej

slaaawek

Rekomendowane odpowiedzi

...właśnie, prawa kolumna gra ciszej ale tylko wtedy gdy potencjometr głośności ustawiony jest na minimum...

Wzmacniacz gra równo gdy ustawię gałkę na 8, to juz zdecydowanie głośno...wkurza mnie to, ponieważ lubię posłuchac wieczorem muzyczki ciszej ale wówczas słyszę że gra mi tylko jedna kolumna...Wzmacniacz ma dwa dni jest na gwarancji...podłączenia sprawdzałem kilka razy - wszystko ok, balans neutralny...Brzmienie bardzo mi się podoba z Audio Academy Phoebe II, jest dużo lepiej niż z Denonem PMA-655R

Tylko czy to nierówne granie to przypadłość mojego egzemplarza, czy może norma Reloopa?

Proszę o radę co zrobić...?

Z góry serdecznie dziękuję

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Jak wymienisz samodzielnie teraz, stracisz gwarancję. Wg specyfikacji producenta ten potencjometr, który tam wkładają spełnia normę i wątpię aby można było to reklamować w ramach gwarancji. Jeśli wymienisz/ktoś Ci wymieni na lepszy, inny niż zastosowany fabrycznie, nie będą Ci honorować gwarancji.

Jeśli zgłosisz na gwarancji nierównomierność działania potencjometra, wymienią na taki sam i wątpię czy będzie lepiej.

No tak, rzeczywiście, masz rację...

Jeśli tak sądzisz (na pewno masz ku temu podstawy), że prawie każdy Reloop HA-210 tak już ma, zrobię jak radzisz...poczekam dwa latka i wymienię...

Bardzo Ci dziękuję za radę...

Moze jeszcze ktoś ewentualnie doda parę słów w tym temacie...będę wdzięczny:)

Pozdrawiam

Myślę, że nic nie stoi na przeszkodzie abyś jednak zadzwonił do sklepu, w którym dokonałeś zakupu i podzielił się ze sprzedawcą swoimi zastrzeżeniami w sprawie nierównomierności kanałów. Zawsze masz prawo oddać go do serwisu w ramach gwarancji. Ale wiesz... Wsadzą nowy taki sam i tak dookoła Wojtek.

zgadzam się, jutro zadzwonię, zgłosze problem... zastanawiam się tylko czy to sporadyczny przypadek czy norma w tym modelu, bo jeśli przypadek to będę żądał zwrotu pieniążków

slaaawek, 15 Lis 2009, 18:39

>zgadzam się, jutro zadzwonię, zgłosze problem... zastanawiam się tylko czy to sporadyczny przypadek

>czy norma w tym modelu, bo jeśli przypadek to będę żądał zwrotu pieniążków

Reklamuj w sklepie w którym zakupiłeś i to od razu, tu nie ma się nad czym zastanawiać. Słuchałem dwóch egzemplarzy HA 210 i nie stwierdziłem usterki o jakiej pisze Filut. Swoją drogą czekanie 2 lat z takim defektem to jest jakieś totalne nieporozumienie.

Tak na marginesie jest to bardzo fajny wzmak.

Miałem Kodę a dokładniej Conrada KD-261 i było to samo - kwestia potencjometru tak jak było pisane wcześniej. KD-261 to praktycznie to samo co ten Reloop, kwestia nierównomiernego wzmocnienia przy małym natężeniu to nie była kwestia pojedyńczych egzemplarzy - poszukaj na forum informacji. Do serwisu możesz oddać, wątpię jednak, żeby wsadzili tam lepszy potencjometr. Będą w nim grzebać, natomiast wątpię, żeby Ci szybko wymienili na inny egzemplarz. Ja olałem gwarancję i oddałem wzmaka do tuningu, za relatywnie małe pieniądze zostało zrobione to i sporo innych rzeczy, w tym poprawiających dźwięk dość znacznie. Wzmak grał u mnie jakiś czas i gra u człowieka, który go kupił do dzisiejszego dnia bez problemu - trzeba mieć pecha, żeby coś tam się stało na gwarancji samo z siebie.

W tym Reloopie jest chiński potek za 3zł. Znalezienie egzemplarza równo biorącego tutaj faktycznie graniczy z cudem, a serwis na gwarancji Alpsa przecież nie wstawi :-)

>serwis na gwarancji Alpsa przecież nie wstawi :-)

a my znamy takie co wstawi nie? :) jakby co to walic na PW :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.