Skocz do zawartości
IGNORED

--hifidiy.net grupowe zamówienie obudów--

Marcin-utopia

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie czy coś wiadomo kiedy było by zamówienie ??

Waham się ponieważ wolę zostawić pieniążki na terenie RP tj. Polski niż płacić komuś obcemu :)

Pozdrawiam,

Piotr

OT ale może zainteresuje:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Duży wybór i dobre ceny.

K

Ukryta Zawartość

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

taką odstałem odpowiedzi ,nawet jak byśmy zapłacili od biedy cło nie wychodzi zle

Hello Marcin:

Thanks for your email , this is the price , ok, i wil check and whether give some discount to you , as our chassis is with low profot

so you want this goods right?

1. Mini DAC chassis 8pcs

2. Standard Generalized DAC chassis; 1pcs

3. standard preamp chassis 3pcs

4. Mini Amplifier Special Chassis 1pcs

ok, about this ,we can give you discount for 5%, aslo i will check the shipping cost for all for the cheapet method, so what do you think of that, i am looking forward to receiving from you soon,thanks for that!

ja mysle, ze jak napisze na paczce "gift" to nic nie bedzie do zaplaty...niech sprawdza, szczerze mowiac bardzo mi sie podoba ta obudowa. Mozna jeszcze sie dopytac czy przy wiekszym zamowieniu da wiekszy discount.

Nawet jak jest 1 sztuka, ale wysłana przez firmę/sklep (pieczątka) celnik wchodzi na stronę ... sprawdza w cenniku i zadaje cło ... i boli. A teraz clą co się tylko da ...

K

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Nie wiem czy to pomoże ale pracowałem kiedyś w firmie która przesyłała całe beczki żywicy jako coś w rodzaju sampli, na pewno nie płacili od tego cła, choć dokładnie nie wiem w jaki sposób to robili :)

Szkoda ze nie mam już tam kontaktu, bo pani w sekretariacie raczej nie powie jak to dokładnie robili.

• 2 tygodnie później...

Od razu mówiłem żeby nie kombinować tylko dogadać się z POLIFONIA:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

utopia., 8 Gru 2009, 13:09

>tam gdzie dałem cena kosmos

>

>chyba że macie gdzie pewne nie drogie cnc mogę udostępniać projekt

Panowie,

tak się składa, że pracuję w firmie gdzie park maszynowy pozwala na wykonanie różnego rodzaju obudów. Prosze więc o udostępnienie Waszych projektów w formatach CAD lub DXF a wyceną zajmie się nasze biuro ENGENEERING :)

Pozdrawiam

Wojtek vel BraWo100

Ukryta Zawartość

post-21190-100008304 1260279097_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

post-21190-100008304 1260279097_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Miło mi, że wspomniano o mnie. Od razu odpowiem, że jestem w stanie wykonać podobne obudowy co HiFiDIY.net czy też ModuShop, (w konstrukcji jak u kolegi BraWo100), ale przede wszystkim w niższej cenie. Nie wspominając o kosztach wysyłki.

Minusem jest, że wymaga to cierpliwości, gdyż dopiero co kończę inne zamówienie, a i nadal szukam najlepszego zakładu do anodowania. Stolarza dobrego już prawie mam, gdyż przewiduję dodatkowe ozdobne elementy drewniane.

Końcem tego miesiąca powstanie projekt obudowy, mam nadzieję, że przy współpracy forum ;)

Pozdrawiam

utopia., 8 Gru 2009, 15:21

>a jak coś mogę zrobić projekt ,z tym niema problemu

A po co wyważać otwarte drzwi? Projekt już jest, do DACa i do preampu lub integry:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tylko nie każdy chciałby aby na froncie się tyle dział

śrubki gałeczki inne pierdułeczki i te wielkie logo ,moim zdanie za dużo tam tego

ja bym chciał prosto bez kombinacji to tylko dac a nie centrum multimedialne

utopia., 8 Gru 2009, 15:47

>tylko nie każdy chciałby aby na froncie się tyle dział

>

>śrubki gałeczki inne pierdułeczki i te wielkie logo ,moim zdanie za dużo tam tego

>

>

>ja bym chciał prosto bez kombinacji to tylko dac a nie centrum multimedialne

Nie ma przymusu robienia napisów. A logo jest moje, nie dam go używać komu innemu.

Bardzo chciałbym mieć już teraz w swej ofercie kilka rodzajów obudów, w kilku wymiarach, z różnymi otworami na panelu przednim jak i tylnim, noi dodatkowo każdy rodzaj w kilku kolorach ;)

Niestety trzyma mnie łańcuchami brak funduszy na wszystkie zamówienia, więc muszę zrobić obudowę dla wszystkich (czyli dla nikogo ;)). Projekt napisów przedstawiony przez McGyvera jest Jego własnym, myślę, że można by się dogadać o skromniejsze podpisy dla pozostałych osób, wtedy panel uzyska całkiem inny wygląd.

Choć w planie mam stworzyć obudowę od nowa, taką niedużą, jak co DAC'a, wzmaków typu GC, może przedwzmacniaczy, jest to niestety kosztowne. Przyznam, że łatwiej, taniej, szybciej było by dorobić resztę do istniejących (prawie) paneli. Kwestia głębokości, otworów z tyłu (mogę zrobić ze dwa rodzaje). Co Panowie na to?

Projekt małej obudowy zostałby przesunięty o dobre 2-4tyg.

Ja jestem za dorobieniem reszty do obecnych paneli, zainwestowałem już nieco czasu i inwencji w obmyślenie i projekt napisów. Po usunięciu mojego logo i nazw urządzeń pozostaną dwa projekty w miarę uniwersalnych paneli, jeden do DACa, drugi do preampu lub integry.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.