Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki odtwarzacz blue-ray do 1000zl?

Googiel84

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, potrzebuję kupić odtwarzacz blue-ray do zestawu kina domowego w skład którego wchodzi amplituner denon avr-1610 i zestaw głośników Jamo S506HCS3. Co polecacie? Słyszałem że odtwarzacze pioniera są bardzo dobre. Nie ukrywam, że fajnie by było jak bym zmieścił się z tym zakupem w limicie do 1000zł. Z drugiej strony chciał bym żeby odtwarzacz ten był wyposażony już w większość potrzebnych dekoderów (w celu uzyskania wysokiej jakości zarówno dźwięku jak i obrazu). Liczę na waszą fachową pomoc. Z góry dzięki.

Googiel84

https://www.audiostereo.pl/topic/59680-jaki-odtwarzacz-blue-ray-do-1000zl/

TADEO yamaha s2700 mozna juz nabyc dzisiaj w okolicach 1500 zl w 2007 kosztowala 4 tys zl

i jest to jeden z najlepszych dvd ktory jest bardzo porzadnie zbudowany

sam takiego posiadam bo uwazam ze inwestycje lepiej pakowac w porzadniejsze klocki a nie zabawki tak dla porownania zeby czasami kolega szwed75 i mczaj nie stwierdzil ze najlepszy bo ja taki posiadam:)

takze nei wiem czy kolega u gory sobie zartuje tym denonem 1940 czy tak na serio?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-23772-100009216 1259489046_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jockers to jest fotka mojego dvd. Jedyne 16.5 kg. Nie czyta cdr oraz sacd i mam to osobiście gdzieś. Liczy się dźwięk jakim gra. :))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jaki do 1000?

jesli ktos jest z okolic Tarnowa -

to w nowo otwartej galerii były do wczoraj

sharpy BD z numerem 21 (chyba_)

cena jakieś 460zyli

jeśli kto ma kupić coś po taniości - to pewnie dobry wybór...

aha - i jest prawie pewne że padnie przed upływem gwarancji :)))

a wtedy zwrot kasy - bo to model wycofywany -

i za 1,5 roku kupicie coś lepszego :))P

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Googiel84, 29 Lis 2009, 00:17

Też nie miałem zaufania. Względy finansowe zdecydowały, że jestem posiadaczem nagrywarki HDD DVD LG. Złego słowa nie dam powiedzieć. Bezbłędna. Robi za tuner do projektora i podręczną nagrywarkę HDD. Do tego nie ma wiatraka (cicha). Jak wszystkie klocki LG, jest elastyczna i podatna na manipulacje :) Jak skończy się gwarancja, mogę do niej wsadzić dysk 500 GB i łyknie bez problemów. DVD Samsunga czasami mi się zawiesza. Ta, skubana, nigdy :)

Dlatego, obcując na codzień z LG,z pewnością kupię sobie BD390. Mam szczere zaufanie do marki. Cóż, czasy się zmieniają. LG to teraz jeden z głównych graczy.

5z0p3n, 28 Lis 2009, 10:17

>Zgadza sie pioneer jest fajny. Ale do 1000 zamkniesz sie z LG 370 lub 390 Bardzo przyzwoite

>odtwarzacze i co najwazniejsze czytaja MKV :)

Doradziłem koledze BD370 i jest zachwycony. Dobry obraz, niska cena, duża szybkość, brak wiatraczka. Jedno zastrzeżenie: raczej dla amplitunerów z dekoderami nowych typów. Dźwięk z samego BD jest słaby. Z ampli Kolegi (Onkyo TX-SR805) bardzo dobry.

Ja kupię BD390, bo daje się świetnie zintegrować z komputerem i siecią.

Kolego Googiel!

Jeśli chcesz koniecznie zmieścić się w 1000pln to proponowałbym Ci kupić któregoś z tanich Sharpów BD20 lub 21. teraz są dostępne w cenach ok 450-490 pln za nowkę sztukę.(są też jakieś stare LG po 500zł, ale tych nie znam) Nie są to co prawda bardzo uniwersalne maszynki ( divix i inne ) ale obraz jak na te pieniążki jest przyzwoity.

Jednak jeśli miałbym Ci racjonalnie doradzić to: kolega Jorkers ma rację! Kup Pionka 51FD - teraz jest dostępny w sklepach za 1600- 1700 zł. Kwota rośnie Ci co prawda o 60-70% ale funkcjonalnie i jakościowo przeskakujesz o dwie -trzy klasy czyli po mojemu ok 200 - 300% jakościowo:). Ja tak zrobiłem i nie żałuję!

PS. mam nadzieję, że nie będziesz mi miał za złe takiego "łopatologicznego" wyjaśnienia sprawy.

głowa do góry! - powiedział kat do skazańca! :))

szwed75, 29 Lis 2009, 12:27

>Jockers to jest fotka mojego dvd. Jedyne 16.5 kg. Nie czyta cdr oraz sacd i mam to osobiście

>gdzieś. Liczy się dźwięk jakim gra. :))

Witam Wszystkich;

Szwed-a co to za model ?

Pozdrawiam

Siejca, 29 Lis 2009, 14:10

>szwed75, 29 Lis 2009, 12:27

>

>>Jockers to jest fotka mojego dvd. Jedyne 16.5 kg. Nie czyta cdr oraz sacd i mam to osobiście

>>gdzieś. Liczy się dźwięk jakim gra. :))

>

>Witam Wszystkich;

>Szwed-a co to za model ?

>

>Pozdrawiam

Witaj. To mój ukochany denon dvd 5000 ;)

"Denon DVD 1940"

Chodziło mi o DVD-ka ,który ma BR i SACD na pokładzie .Od kilku lat posiadam Samsunga HD945 i na nim słucham "awaryjnie" tych 50 płyt SACD jakie posiadam /po sprzedaniu Yamahy CD S2000/.

Ale mam tez kilka płyt BR z koncertami i nie chcę kupować następnego "pudełka".

z tego co wiem to tylko topowe br maja sacd czyli rowna sie potezna cena ale dokladnei nie pamietam przejdz sie na forum hdtv centrum tam beda wiedziec moze juz jakis funai albo lg czyta sacd co napewno nie przelozy sie to na jakosc

Denon DVD-A1UDCI czyta sacd ale kosztuje faktycznie kosmiczną kasę. :)) Jedyne 22000zł.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sharpy absolutnie NIE!! Na pewno tego nie kupuj!!

Woodolec zgadza sie ale kolega ma 1610 ktory ma te dekodery juz.

Googiel84 na pewno chcesz kupowac tak drogi blurey? zaplacisz za niego tyle co byc kupil 1610...

Biorac pod uwage obecny kurs $ , polecam odtwarzacz Oppo BDP-83 czyta SACD , DVD Audio !

I jest bez blokady reginalnej w BR !!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

z OPPO i region free to najpierw sam się przekonaj.

SHARP za żadne skarby !

Nie pałujcie się wielkimi konstrukcjami, to co kiedyś wymagało wielu układów, dzisiaj

zawarte jest w kilku mm2 , na zasilanie takich układów także wymyślono rozwiązania.

Każdemu niedowiarkowi polecam ślepy test "po cyfrze" na dobrej jakości TV i z dobrym ampli.

Przetworniki Audio to oczywiście inna sprawa, ale jeśli ktoś podłącza HDMI i ma grać, to

zagra bez zbędnych drogich przetworników D/A

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.