Skocz do zawartości
IGNORED

Kto robił testy ABX ???

palton

Rekomendowane odpowiedzi

a byłbym zapomniał skrętki blade.Na dzisiaj nie rozrózniacie nawet prostej kablopuszki, a nie mówię o wzmacniaczu.Tak wiec zyg, zyg ,zyg- marchewka.Trochę się odkręćcie to moze.... pomoże???

muls

No,gdzie się zaszyłeś?Znów szaleju się nażarłeś a tu Redaktor pyta skąd od dawna wiadomo?No i od kogo?

Piszesz"Tak naprawde od zawsze było wiadomo..."no właśnie!Od kogo konkretnie?!Bo wiesz górale ,to mówią,że prowdy są tsy!Prowda,Święto prowda i gówno prowda!Hej.

• Redaktorzy

modrzew47, muls - skończcie pyskówki. Jeśli macie sobie coś do powiedzenia sugeruję przenieść się na PW.

palton - zalecam zablokować obu delikwentom możliwość pisania w swoim wątku. Zrobi się spokojniej.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Fr@ntz.

Trochę dystansu i humoru polecam wszystkim,bedzie zdrowiej.Zamiast wyzwisk.Oczywiście!

ps.

Powiedz gdzie tu zobaczyłes wyzwiska?Trochę humoru,nic poza tym.

Moderacja,gdzie te wpisy są?

Lepiej wyzwiska wpisywać?

• Redaktorzy

modrzew47 - to jest wątek merytoryczny, więc postaraj się go nie zaśmiecać "humorem".

Wasze dzisiejsze popisy usunąłem.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

mareskor, 5 Gru 2009, 19:16

>A te teściki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jako ciekawostka, szczególnie polecam słyszącym

>różnice...

Bardzo ciekawe testy. Na głośniczkach za 20zł z marketu usłyszałem w pierwszym różnice 0,9Hz a w drugim 77.8%. Chyba nieźle jak na głuchego :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

Rozumie,że po konsultacji z autorem wątku.W tych usuniętych wpisach nie było nic obraźliwego.Na tym forum jest dużo obraźliwych treści i są,a humorystyczne się usuwa.Nieźle.Chyba zbyt mocno przejąłeś się rolą.Napisz może coś merytorycznego.

• Redaktorzy

modrzew47 - dobrze rozumiesz. Założyciel wątku nie życzy sobie tego typu radosnej twórczości. Mam nadzieję, że uszanujesz Jego wolę. Temat testów ABX jest mi kompletnie obojętny, wiec nie widzę powodu udzielania się akurat w tym wątku.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Czy ktoś próbował tego użyć tego programu? Podobno można zaaplikować np. dla różnych kabelków...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

Witam

Modrzewiu zgadza się, wpisy nie w temacie (choćby baaardzo luźno związane) postanowiłem usuwać. Sam wiesz do czego prowadzi przymykanie oczu na różne złośliwe i nie związane z tematem wpisy. Co do humoru we wpisach, nie mam nic przeciwko, dobrze jednak jeśli taki wpis jest związany z tematem.

Robert

Ps. Fr@ntz dopóki sytuacja naprawdę mnie nie zmusi, nikogo nie zablokuję.

fotek, 6 Gru 2009, 12:19

>mareskor, 5 Gru 2009, 19:16

>

>>A te teściki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jako ciekawostka, szczególnie polecam słyszącym

>>różnice...

>

>Bardzo ciekawe testy. Na głośniczkach za 20zł z marketu usłyszałem w pierwszym różnice 0,9Hz a w

>drugim 77.8%. Chyba nieźle jak na głuchego :)

Ja też swoje zakończyłem, są bardzo ciekawe - polecam. Wyniku nie zdradzę, audiofile do dzieła!

Ukryta Zawartość

Fr@ntz, 6 Gru 2009, 11:57

>modrzew47, muls - skończcie pyskówki. Jeśli macie sobie coś do powiedzenia sugeruję przenieść się

>na PW.

>palton - zalecam zablokować obu delikwentom możliwość pisania w swoim wątku. Zrobi się spokojniej.

No w końcu jakaś reakcja. Dziękuję Fr@ntz.

• Użytkownicy+

>Modrzewiu zgadza się, wpisy nie w temacie (choćby baaardzo luźno związane) postanowiłem usuwać.

Chodziło mi o to, że wpisy gdyby były nawet tylko luźno związane z tematem, to ich nie usunę.

Może powyższy mój wpis być mało precyzyjny.

Robert

mareskor, 5 Gru 2009, 20:24

>to nie był test abx, a moze nawet to nie był żaden test

Argumentujesz dokładnie w sposób opisany przeze mnie powyżej.

Czyli - jak nie ten, to zawsze znajdzie się następny zarzut.

Przecież ŻADEN test ABX nie może być zdany! (Skoro nie ma innej możliwosci - po jaką cholerę robi się testy???). Ale to już było...

Jak będzie taki przypadek - to wyrównanie poziomów zapewne było niewłaściwe.

Najpierw więc wyrównanie i jego pomiary (gdyby co:). Jeśli dalej będą kłopoty - to nastąpią pomiary (wzmacnaiczy). Jeśli pomiary wyszłyby nie tak - to przypuszczalnie - będą źle zrobione. Jak dobrze zrobione - to urządzenia pomiarowe zapewne uszkodzone, albo mierzacy do kitu... I tak bez końca:).

Pomijając "CUD" znalezienia w obecnej rzeczywistości, "bezprogowo" skonstruowanych, tranzystorowych wzmacniaczy...

Kurcze.

Wszędzie się pojawiają jakieś "nieliczbowe" zjawiska:)

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Fr@ntz

Rozumieć mam,że Ty możesz wyzywać mnie od delikwentów i Twoje wpisy zostają a ja nie?Moje będziesz wywalał?

Jeśli tak jest to dopiero jesteś delikwentem.

Nie pozwalaj sobie na zbyt wiele.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.