Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki DAC i jak(i czym) podlaczyc wszystko

GOSTEK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam maly problem, gdyz nie wiem za bardzo jakiego DAC'a kupic i jak wszystko u mnie popodlaczac. (Cd i kolumny pomine w opisie, gdyz to akurat wiem) Mam do podlaczenia komputer, PS3, player mp3 z wzmakiem (marantz sr1041) oraz sluchawkami(ktore mysle ze bym napedzal z DAC'a z wzmakiem sluchawkowym). Komputer oczywiscie bedzie przez DAC do wzmaka- tu nie ma problemu. Mp3 chcialbym do wzmaka sluchawkowego(np. tego w DAC lub dodatkowego) i do wzmaka stacjonarnego. Z PS3 najwiekszy problem bo nie wiem czy daloby sie do DAC'a czy od razu do wzmaka. Tak wiecej potrzebuje DAC (mysle zeby brac z wbudowanym wzmakiem sluchawkowym) i troche tych kabli jednak(jednak nie wiem calkowicie jakich). W kompie mam realteka ALC888 ale mysle zeby USB laczyc z DAC'em. Myslalem o zero dac, ale rozwaze tez inne mozliwosci w podobnej cenie. A kable najbardziej bym chcial wiedziec jakiego typu szukac, ale mile bylyby widziane dokladne modele :)

• Redaktorzy

Advance Acoustic MDA503 - wzmaka słuchawkowego na pokładzie nie ma, ale ilość wejść cyfrowych powinna Cię usatysfakcjonować.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Witam,

mam do sprzedania Cambridge Audio DAC Magic z 3 wejściami (2x coax/optyczne i usb) który ma rewelacyjne recenzje i zdobył w nagrodę What HiFi za najlepszy DAC 2009 roku (prześcigając np Bryston DAC-a za ponad 5000 zł). Kupiłem go w zeszłym miesiącu do odsłuchów ale na moje potrzeby okazuje się niewystarczający.

Jest masę testów w necie i pozytywnych opinii użytkowników nawet na forum tj.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Podłączenie do kompa

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak by Pan był tym zainteresowany proszę o kontakt na PW.

Pozdrawiam

Tomek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-> Fr@ntz

"kompa najlepiej po coaxialu"

Z własnego doświadczenia wiem, że właśnie kompa warto podłączyć po optyku. Mamy wtedy gwarancję, że komp nie będzie powodował pętli masy. W paru systemach, z którymi miałem do czynienia, podłączenie kompa coaxialem powodowało buczenie (pomagał właśnie albo optyk, albo odłączenie/wstawienie separatora galwanicznego na kabel antenowy).

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

• Redaktorzy

wszystko zależy od danej konfiguracji. Separator galwaniczny i tak warto wpiąć a i CoCo nie zaszkodzi (pomijam fakt jego pozytywnego wpływu i zyskania dodatkowego wejścia cyfrowego)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

TROCHE inna polka cenowa niz szukam... i tak nie bede podlaczal wszystkiego naraz, a zaglowanie kablami to nic trudnego(moge wszystko zmienac bez ruszania 4liter z fotela) a moglibyscie podac jakies przyklady tych kabli(co maja miec z kazdej strony i co do czego podlaczac?)

obecnie mysle zeby kupic tanio zero DAC'a i pozniej upgradowac go(wiem, ze jest sporo mozliwosci co mnie cieszy) ew. jakis troche tanszy dac i w przyszlosci wzmak zaleznie od funduszy...

Nic prostszego:

Ukryta Zawartość

post-961-100008900 1259769300_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam do sprzedania Cambridge Audio DAC Magic

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Kupiłem go w listopadzie br ale niestety nie spełnia moich oczekiwać, chociaż ma b. dobre oceny, zdobył nawet nagrodę angielskiego pisma What HiFi jako najlepszy DAC 2009 roku prześcigając Bryston DAC który jest prawie 5x droższy. Recenzji tego magika jest b. dużo nawet była dyskusja o nim na forum

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i myślę że by się nadawał na twoje potrzeby – 2xwjścia optyczne/coaxialne i usb, dekodowanie gęstych formatów, ładny wygląd. Jeżeli jesteś zainteresowany to proszę na PW.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.