Skocz do zawartości
IGNORED

Nad 350 prawy kanał trzeszczy - gra ciszej

turbos3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przejrzałem stertę tematów o wzmacniaczach i ich bolączkach,podejrzewam że może chodzić o potencjometr.Sytuacja wygląda tak: po uruchomieniu wzmacniacza grają oba kanały po chwili gra tylko jeden.Jeżeli wybiorę tylko jeden kanał (ten który przestaje grać) i podgłośnię (towarzyszą temu trzaski) to wtedy znów na jakiś czas grają oba kanały.Sprawdziłem połączenia i dwa zestawy kolumny (Tannoy M2 i Eltaxy Profile) takie same obiawy.Zastanawiam się nad kosztem i specjalistą który mógłby przywrócić mój wzmacniacz do stanu używalności tak abym mógł delektować się Frankiem Zappą. Pozdrawiam

Może to być przekaźnik (nie wiem jak to się fachowo nazywa), który odcina kolumny od wzmacniacza, gdy nie puszcza się żadnej muzyki. Miałem taki sam problem w radmorze parę dni temu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.