Skocz do zawartości
IGNORED

Forum stereo, czy forum o bezsensie stereo? Czyli - czy tak ma/musi być?

zukzukzuk

Rekomendowane odpowiedzi

Gość brodacz

(Konto usunięte)

Na glupich wpisach docinkach i wyzsanych z palca bezpodstawnych opiniach najbardziej mysle traca poczatkujacy zapalency audio ktorzy zaczynaja czytac forum gdyz pewnie malo maja wokol siebie ludzi o podobnych zainteresowaniach i pragna sie wiele dowiedziec o tak wciagajacej pasji,lecz trafiaja na to na co trafilem ja(wciaz poczatkujacy i bardzo chetnie sie uczacy).Wpisy w stylu

wszystko to guwno tylko klocki firmy xxxx graja

gramofon za mniej niz 50000 nie ma prawa zagrac itp.

Ludzie zawsze myslalem ze nie gra tylko zepsute podlo.

To chyba najwiekszy problem forum lecz nieunikniony

zuk*3, nadinterpretujesz mój wpis. Wiesz dlaczego nie gadam z XYZ? Bo się nagadałem z nim wystarczająco, żeby wiedzieć, że racjonalne argumenty puszcza mimo oczu, albo wrzuca chamskie uwagi dla postawienia zasłony dymnej. Ponadto cała jego wiedza o ślepych testach to są linki z netu. Czy jest sens gadać z kimś takim? Jego można wywalić z forum, co nastąpiło u "konkurencji", ale wyleciał demokratycznie i za chamstwo, a nie za poglądy, bo te sobie może mieć dowolne na temat jak gra który sprzęt i czy to jest tak samo, czy inaczej. Znam ludzi, którzy nie słyszą (istotnej?) różnicy między zamkniętymi słuchawkami za 120zł a otwartymi za 4000zł. XYZ przynajmniej jakąś barierę poziomu THD uznaje. Można by powiedzieć, że jest w pół drogi między audiofilami, a ludźmi, którym tematyka audio powiewa zupełnie.

najbardziej zabawne jest to ze w kolejnym dupowatym watku o XYX najbardziej rozpaczaja ci ktorzy z nim od miesiaca dyskutuja o niczym

miłej zabawy

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

brodacz, 7 Gru 2009, 18:16

Wszędzie jest duzo bufonów, ale takie opinie przynajmniej są jakąś podstawą do polemiki. Tutaj mamy do czynienia z kompletnie irracjonalnym zachowaniem, które trudno wytłumaczyć.

pare dni temu wrzucono zgodnosc IP komputerow

whitesnake= mgr Feszczuk

XYZ= mgr Feszczuk

czy ktos to zauwazył nim wpis został usunięty przez moderacje ?

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

cir, 7 Gru 2009, 18:27

>pare dni temu wrzucono zgodnosc IP komputerow

>whitesnake= mgr Feszczuk

>XYZ= mgr Feszczuk

>

>czy ktos to zauwazył nim wpis został usunięty przez moderacje ?

No jeszcze zrób ze mnie publicznie Pawła :)

Nie rozpowszechniaj takich pomysłów, bo będę sie wstydził gdzies publicznie pokazać.

To moze byc jedynie błąd matrix'a.

cir, wychodzi na to, że moderacja "ukrywa" informacje, których ujawnianie sama postulowała i pierwotnie wdrożyła w formie niekodowanej. Kolejne jaja. :)

Gość

(Konto usunięte)

michelangelo, 7 Gru 2009, 18:17

>Jego można wywalić z forum, co nastąpiło u "konkurencji", ale wyleciał

>demokratycznie i za chamstwo,

podwójne KŁAMSTWO. Zdecydował o tym Lancaster ku uciesz kilku jego kolegów. Żadnego chamstwa nie było oprócz tego skierowanego w moją stronę.

Kolejny kłamca bez honoru. Nawet splunąć szkoda.

Słuchajcie,w wątku paltona to oni gadają ze sobą"sugerujoco".O,ooh jeden tu się przypałętał i to z pretensjami!To trzeba miec tupet.

mlb, 7 Gru 2009, 17:09

>... a ponieważ XYZPawel ma zakaz pisania poza własnymi wątkami, ryzyko natknięcia się na jego wpisy jest dość

>niskie i dodatkowo dość groźne dla autora.

a autor (Paweł) ma to gdzieś

XYZPaweł, poprosiłeś zgodnie z regulaminem o usunięcie wszystkich Twoich wpisów z pierwszej rejestracji, to teraz możemy sobie gadać, co jest kłamstwem, a co nie. Cnota broni się sama, o czym Ty też dobrze wiesz, stąd takie posunięcie. Ja mam dobrą pamięć, a poza tym podałem tylko powód, dla których nie walczę z wiatrakami i innym radzę to samo.

cir, 7 Gru 2009, 18:27

>pare dni temu wrzucono zgodnosc IP komputerow

>whitesnake= mgr Feszczuk

>XYZ= mgr Feszczuk

>czy ktos to zauwazył nim wpis został usunięty przez moderacje ?

To był nick ''MACIEJ FESZCZUK'' , ale by były jaja gdyby XYZ był faktycznie TYM FESZCZUK-iem :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Skłonność XYZPawla do obrażania innych dyskutantów o odmiennych poglądach jest faktem, widzieliśmy wiele takich przykładów - nie dziwię się że z tego powodu wyrzucono z forum (nota bene będącego siedliskiem dużo trudniejszych do opanowania trolli).

Natomiast zdaje się że nie o tym autor wątku chciał rozmawiać. Zadał dość istotne pytanie czy na forum poświęconym konkretnemu hobby powinno tolerować się osoby które takie hobby wyśmiewają. W naszym przypadku mamy kilka osób które dość bezpardonowo kpią z hobby któremu wiele pasjonatów poświęca dużo czasu i pieniędzy.

Uważam że takie podejście ze strony tych osób jest równoznaczne z arogancją i brakiem szacunku dla pasji których oni sami nie rozumieją, a więc mówiąc wprost jest przejawem chamstwa.

Teraz rodzi się kolejne pytanie: czy ta społeczność w ramach ogólnie pojętej demokracji jest w stanie zaakceptować także dość niegrzecznie artykułowaną krytykę, czy też usunąć te osoby pozbawiając się przy okazji możliwości krytycznej weryfikacji własnych poglądów przez obóz sceptyków. Osobiście uważam krytykę i sceptycyzm za zdrowy objaw, czyli rzecz pożądaną. Natomiast chamstwa nie lubię - podobnie jak fanatyzm, ma podobne podłoże i na dłuższą metę działa destrukcyjnie.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

>Propozycja mulsa jest bardzo dobra. "Audiostereo. Forum tych, którzy słyszą różnicę." Jestem za.

Bardzo dobra propozycja.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

>propozycja dobra ale co dalej?

Myślę że naturalnym krokiem byłaby mała zmiana nagłówka strony oraz Regulaminu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.