Skocz do zawartości
IGNORED

Tonsil Maestro S, Jamo C 407, a może coś innego? Pomieszczenie ok 36m2

RENMEi

Rekomendowane odpowiedzi

Siesty może i dobre ale czy do pokoju 36m2 ? 2x 13cm czy 2x 15cm, ile by tam nie miały to się nie wyrobi, chyba że Siest nie imają się prawa fizyki :)

Jorkers, 29 Gru 2009, 13:31

>koncze dyskusje uwazam ;) ze posiadajac taki sprzet jak ty posiadasz niema sensu z taka osoba pisac

>:)

>

>pozdrawiam i zycze autorowi najlepszego wyboru

Uklony w strone Pana. Rozlozyc czerwony dywan?

?👈

Żeby nie być gołosłownym...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To tylko jedne z wielu...

Pozdrawiam!

Ukryta Zawartość

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Oj dobry wpis, bo też mam ten problem i myślałem o tych samych kolumnach do KD. W związku z tym miałbym jeszcze pytanie, czy istnieje typowy podział na kolumny do KD i do muzyki? Czy warto kupić np nowe jamo 407 czy jakieś używane od systemu stereo i czy sprawdzą się w kinie? /budżet 2000 zł na kolumny frontowe, poddasze dość duże, sub jest/

ultro podzialu niema:) jednak nie wszystkie kolumny ktore brzmia dobrze w kinie beda dobrze graly muzyke i na odwrot

bardzo uniwersalne sa drogie ale porzadne paradigmy

polecam monitor 9v5 v6 11v5 v6 z tych basu ci nie zabraknie mozesz wierzyc na slowo

A mam pytanie z nieco innej beczki: skąd się biorą obecnie Tonsile skoro z tego co wiem firma jest od pół roku w likwidacji? To są wyprzedaże magazynowe czy też bezpośrednio sprowadzane z Chin kolumny sygnowane marką Tonsil przez dystrybutora i puszczane na rynek z pominięciem nawet symbolicznym byłego producenta?

co ciekawe sieste czepią dalej pod nazwa exclusive tylko wysokotonowy przesuneli na srodek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

>co ciekawe sieste czepią dalej pod nazwa exclusive tylko wysokotonowy przesuneli na srodek

Tylko przesunęli, a może aż przesunęli, to przesunięcie na pewno nie będzie miało wpływu na scenędźwiękową i pierwotny pomysł na konstrukcję tych kolumn (cha, cha, cha), dla mnie to po prostu zabieg marketinkowy - łatwiej jest trzepać jednakowe fronty niż robić to tak jak było wcześniej, nie ważne, że będzie to skuktować zmianami - wcześniej prowadzonych badań i charakteru kolumn, który właśnie miał je wyróżniać - niestety mnie to właśnie nie przekonuje do tych głośników.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.