Skocz do zawartości
IGNORED

problem z wyborem dvd prosze o rade

sono26

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam plazme panasonica 42 cale hd ready potrzebuje dokupic do niej dvd zalezy mi na zlaczu component po drugie zalezy mi na mozliwie najlepszym obrazie i dzwieku po trzecie mam dostep do duzej ilosci kopii plyt dvd i chcialbym je ogladac bez problemowo dvd nie powinno byc drogie cena do 500zl moze byc uzywane po czwarte nie chce zadnego sprzetu typu korr czy manta wstepnie myslalem o dvd firmy kiss ale prosze o wasza porade

https://www.audiostereo.pl/topic/60467-problem-z-wyborem-dvd-prosze-o-rade/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to jest ten model

ja mam 2700 ale ten jest drogi

mysle ze uda ci sie do tych 500 zl wygrac to s1700 moze sie myle moze pojdzie drozej bo jest to porzadna maszyna !

konkurowac z nia moga tylko wysokie denony

na nic innego nie daj sie namowic

ma juz hdmi 1.2 ,component ,euro , caly komplet lacz analogowych , i sacd

pozdro

Ukryta Zawartość

Czesc ja moge ci doradzic każdy firmowy dvd bedzie dobry nie musisz wydawac nawet 500 pln,wszystkie są podobne,Hdmi nie jest konieczne.Ja ci moge polecic np z nowszych Yamaha s 550,557,559,657.Pioneer z serii 400,lub starszy ale za to bardzo porządnie wykonany 717,Denony te wyższe modele,ale starsze ,dvd podłącz przez komponent ta sama jakosc co przez Hdmi,i tak nie masz Full Hd,a takie dvd jest zdecydowanie tańsze.

dariusz ok ale te yamaszki co wymieniles w szczegolnosci 550 557 mialy spore problemy z laserem tam jest caly naped philipsowski siadaly po 2 latach zabawy !

aha i jeszcze jedno dvd = laser im starszy tym gorszy

s1700 jest jednym z najnowszych z ostatniej seri jakie produkowala yamaha

tak jak 559

ktory niema skalera i obraz jest marny wiem o mialem przez tydzien na testy

s1700 ma faroudja tak s2700 i z tego po componencie czy hdmi jest obraz rewelacyjny

niema co wprowadzac w kolegi w blad po co ma kupic gowno i sie z tym ożenić

Powiedz mi jedna rzecz skąd masz takie informacje.Ja mam taka jedna 550 już 4 lata i jest katowana przez syna od 3 lat i działa jak nowa,najpierw ja ją miałem po roku dałem ją synowi,Pioneer 717 jest u mnie 7 lat i gra jak nowy ,tak więc nie przytaczaj opini innych bo te odtwarzacze są nie zawodne,Gorsze lasery i głosny napęd to s540,530,510 moze o te ci chodziło.Prosze cie badz troche obiektywny twuj zestaw jest dobry ,ale można kupić tez inne klocki które nie sa gorsze,zabardzo sie podpalasz,wiedze napewno jakąs masz ,ale nie rób sobie tutaj wrogów na forum.Mysle ze raczej miałes do czynienia z klockami Yamachy i troche mniej z innymi producentami,pamiętam twoje wpisy ,i fascynacje np Blu-rey Sony Es 5000 tys teraz kupiłes Pioneera 51 i ten jest najlepszy.Pamiętaj tez że kino potrzebuje przestrzeni i nawet najlepsze amplitunery kolumny ,beda się dusic w małych pomieszczeniach .Polecasz super amplituner Yamaha 3900 i dvd 2700 plus Siesty.Teraz to upchaj do pomieszczenia np 15 metrów i powiedz ze bedzie swietnie grało.Polacy to naród ubogi i nie każdy mieszka w domach z salonami po 50,60 metrów bo takie pokazują prawdziwe możliwosci sprzetu.Tak wiec w takich pseudo pokojach powinno troche innaczej kompletowac sobie kino.Pozdrawiam i wyluzuj troche.

Jak kolega chce wydac 500 pln,i za tyle trafi s1700 to napewno warto,bo to cena s661,a lepsza dzwiekowo o dwie klasy.Ale osobiscie obstaje np przy Pioneer717,ale tak do 250 pln.Drozej nie.Ostatnio była naprawde okazja bo amplituner RX-V 1700 i dvd s1700 poszedł za 1805 pln i to jeszcze na gwarancji AudioKlan,to była naprawde okazja.

Moim zdaniem starsze modele średniej klasy mają lepsze lasery niż nowsze nawet bardzo wysokie które odtwarzają formaty typu mp3, divx itd. Wystarczy przykładowo poczytać o problemach forumowiczów z odtwarzaczem denon dvd 3930. Mój ma już 10 lat i działa rewelacyjnie, odpukać w niemalowane... ;) Oczywiście nie namawiam Cię na kupno staruszka bo też można się naciąć. Kolega wyżej pisze o Pioneer 717 którego miałem i byłem zadowolony a potem zamieniłem go na dwuletniego 737 i tam laser poszedł mi po kilku miesiącach. ;(

bo optyka juz nie jest szklana tylko plastikowa i niema to prawa dlugo pochodzic

mimo to ta yamaszka ma optyke szklaną wysokie denony powinny miec rowniez takze dziwie sie 3930 to cholernie dobry dvd ale zdarzaja sie egzemplarze wadliwe jak ze wszystkim

swoja droga nie przecze ze co stare to zle:) jak sam widzisz szwed mam pioneera 8500 rok produkcji 1990 a laser i mechanika jak nowy ze sklepu czyta cdr i wszelakie gowna oczywiscie nei katuje go takimi plytkami ewentualnie jakies dobre audio plytki np verbatim music czy pastel

Pionek DV-610-AV jest do uchwycenia za 490-580 zł.

Poszperaj w necie.

Dużo mozliwości m. innymi DVD Audio i SACD oraz bieżąca aktualizacja oprogramowania.

Porządna zabawka za ww. kwotę.

Jeżeli zależało by Ci na tym żeby dvd każdą płytę przeczytało i z divxami nie było problemów to Pioneer jest niezrównany. Tak jak kolega radził seria 600 lub 400.

Nową 610 kupisz za ok. 700 zł a 410 za 400zł. Uwierz czyta każdą płytę, do tego port usb. Jeżeli chodzi o obraz to porównywalny z konkurencją w tej cenie. Wiem ze dzwięk po analogu jest nie najlepszy ale to ma być do filmów wiec coaxial i po problemie.

• 3 tygodnie później...

Chciałbym pogłębić tę kwestię - mam Yamaha S2700 (oraz CambridgeAzur dvd) i ta pierwsza daje lepszy obraz bez względu czy po componencie, hdmi, scart. Wyjście hdmi w S2700 jest jednak zepsute, własciwie od poczatku, ale nie chce mi się z tym iść do naprawy gwarancyjnej bo używam jej głównie jako odtwarzacza cds oraz ponieważ obraz ze scarta jest bardzo zadowalający - przepiękne kolory, nasycone ale ani nie za mocne ani nie za słabe tylko naturalne, natomist do ostrości można by pewnie mieć jakieś zastrzeżenia, tylko że ja doszedłem do wniosku że wolę takie barwy niż lepszą ostrość kosztem barw. Pytanie do Jorkersa i innych znawcow tematu - co sądzicie o powyższym i Co SIĘ ZMIENIA po zmianie ze scarta na component (chodzi o charakterystykę obrazu i głosu oczywiście, nie o to że do componenta trzeba aż pięć wtyków poprowadzić). Pzdr

PS. Dwie sprawy jeszcze - telewizor oczywiście, to plazma 50' zresztą Sony, o rozdz. hd nie full hd.

Druga, swego czasu w recenzji S1700 w piśmie fachowym znalazła się ocena: obraz po componencie wspaniały, po hdmi mogło być lepiej."

po componecie niemaz audio masz tylko wizje , nie widze roznic miedzy hdmi a component w tej yamaszce chociaz niektorzy widza:)

euro zlacze wali tylko na 576p czyli SD po componencie dziala juz skaler jak po hdmi mozesz uzyskac 720p np faroudja to jeden z lepszych procesorow obrobki obrazu

Thx. Czyli znakomita faroudja w ogóle nie jest wykorzystywana gdy obraz idzie po scarcie? A co myślisz o kolorach po componencie 720p contra po scarcie?

No własnie musze wtedy jeszcze po rca puścić głos, razem 5 wtykow contra jeden wygodny scart.

apropo 2700 ja swojego nie sprzedam nigdy a jak zajade laser po 10 latach:) to postawie go na polce dla ozdoby na dziem dzisiejszy yamaha stworzyla jeden z najlpeszych dvd dla rozrywki domowej budowa rewelacja obraz rewelacja a i sam naped kultura pracy bardzo cichy i wielkie chasis obudowa wzmacniana przod aluminium i dzwiek po analogach kladzie nei jedno CD ich wczesniejszy model 2500 byl rowniez zachwalany za dzwiek jednak lasery siadają w 2700 jest inny laser

wysokie denony obrazem klada yamahe ale nie brzmieniem

pod euro mialem podlaczona 1700 kiedys i to na chwile po przelaczeniu na component roznica spora

rowniez kiedys posiadalem 1700 wizja ta sama co 2700

sekcja audio juz calkiem co innego 2700 mozna smialo nazwac high endem wsrod dvd;)

masz porownanie 1700 z 2700 :) spojrz na zasilanie w 2700 te trafo i wielkie kondesatory

Ukryta Zawartość

post-23772-100005008 1263756114_thumb.jpg

post-23772-100005009 1263756114_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

S2700 jest rzeczywiście high-endowa, nawet tempo i sposób włączania się prawda... Cambridge Azur za 1400zł zanim się załaduje....a i obrazu sam nie wyśle do telewizora trzeba pilotem je skojarzyć, gdy w S2700 wsystko się dzieje samo i szybko. Ja mam czarną, choć chyba wolałbym tę imponującą srebrną chassis. Aha, ale do ostrego rocka to ta Yamaszka się nie nadaje, tu Azura używam (koncerty na dvds); po prostu jest jakaś łagodna, ja na niej klasyki słucham.

swego czasu jak kupowalem 2700 to byl jakos 2008 rok to dalem za nia 1450 zl :) nowa z salonu byl jakis taki smieszny przelicznik cen ze w pl wszystko bylo tanie ze sprzetu RTV

rok wczesniej ta yamaha w pl kosztowala 5 tys zl ja po zakupie za te 1450 odczekalem chwile i juz znowu jej cena rosla do 2 tys takze kupilem ja w takim smiesznym okresie za smieszne pieniadze przed tym smiesznym KRYZYSEM :)

Cholera, jednak działa hdmi tylko trzeba w pilocie wcisnąć specjalnie "hdmi" - ale wymodzili w Yamasze...przecież jak ktoś używa dwóch dvd i nie ma przez to odruchów Yamahy... Zbliżony po hdmi i po componencie, ale jednak trochę efektowniejszy (jakby błyszczący?) po hdmi.

Otóż dla mojego ekranu, S2700 wybiera automatycznie dla hdmi 1080i (trzeba przestawić ręcznie na 720p, tylko pytanie czy jest sens skoro S2700 niby automatczynie najlepszą rozdzielczość dla danego ekranu wybiera??), po componencie wyświetlało mi się że mam rozdzielczość 500coś, a na scarcie tylko 400coś.

To tyle ciekawostek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.