Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy wzmacniacz

5z0p3n

Rekomendowane odpowiedzi

wyslij do regulacji na 5 minut do mcgyvera - on sprawdzi też czy nie masz za dużo kasy i wszystko będzie dobrze. inaczej jeśli nie wyślesz nie będzie koszerny i nie zagra. poza tym mcgyver ma blacharza - podklepie obudowe i możesz go używać też jako lodołamacza i pługa.

no i te "sowieckie" lampy - to zapewne te same co w stategicznych atomowych głowicach bojowych o mocy 100 Megaton. Wiatr legendy wieje od nich tak mocno, że aż same się chłodzą. kiedy odpalasz taką lampe to nawet plamy na słońcu się pojawiają ale tylko jak Mcgyver je wymienia.

Widze ze jednak lampa tu wygrywa tak przypuszczalem wpisujac ja do listy. Natomiast kwestia teraz czy uslysze roznice i czy warto dokladac ale na prawde czy warto do Reloopa 210 ktory kupie za 750 i wybrac jednak Yaqina? Czy na przyklad nie braknie mi basu ktory dowolnie moge sobie podkrecac w tranzystorowcu? Dziekuje za wszelkie porady:)

nie no oczywiscie... ale szczytem tuningu jest wymiana lamp na znicze. mimo nastrojowego światła dym będzie na całego - polecam słuchać dead can dance - będzie tematycznie i klimatycznie.

A mial ktos do czynienia z Wzmakami Onkyo? Natknalem sie na test porownawczy Nad 315 BEE z Onkyo 9355 i wypadl calkiem nie zle z lepsza dynamika co moglo by byc dobre do moich Tannoy'ow. Mam okazje kupic duzo taniej Onkyo 9377, jak go oceniacie?

Ja polecam Yaqina MC10L mialem obawy co do lampy ale sluchalem czytalem to forum no i McGyver tez duzo podpowiedzial i teraz jestem zadowolony i to bardzo wczesniej mialem Sony TA-F690ES to znaczy mam do dzis ale od dnia kiedy podlaczylem lampe nie mam ochoty sluchac sony :)

a takie kolumny jak Ty masz to ma jeden kolega na forum fakt ze po tuningu te tannoye ale jest zadowolony bo tez kupil Yaqina MC10L ;)

Ps. lampa to super rzecz mozna lekko zmieniac dzwiek ustawiajac bias wyzej lub nizej no i zmiany lamp tez daja efekty wiec mozna dostosowac dzwiek do wlasnych upodoban :)

5z0p3n, 12 Sty 2010, 14:01

>Widze ze jednak lampa tu wygrywa tak przypuszczalem wpisujac ja do listy. Natomiast kwestia teraz

>czy uslysze roznice i czy warto dokladac ale na prawde czy warto do Reloopa 210 ktory kupie za 750 i

>wybrac jednak Yaqina? Czy na przyklad nie braknie mi basu ktory dowolnie moge sobie podkrecac w

>tranzystorowcu? Dziekuje za wszelkie porady:)

teraz dopiero to przeczytalem wiec musze Ci powiedziec ze z basem to hmm... nie wiem bo jesli Ty podkrecasz bas w tranzystorowcu to na Yaqinie moze Ci go brakowac ja lubie bas i to dosyc mocny moje kolumny jak twierdzi wiekszosc maja mocny bas a mi czasami go brakuje troszke ale musze Ci powiedziec cos waznego ten Yaqin gra ogolnie tak fajnie ze ja mu wybaczam to ze nie moge dodac basu i od czasu jak go mam to zaczynam rozumiec i slyszec co to jest "Hi End" i najwazniejsze lubie sluchac muzyki az mi sie chce jej sluchac a na sony mi sie nie chialo :)

Dla mnie Yaqin zagral dopiero po wymianie lamp. Jednak zrodlo jest tez bardzo wazne. Swietna lampizacja mojego CDeka przez McGyvera zrobila dopiero robote. Cala zabawa polega na tym, ze teraz na jakosc dzwieku maja wplyw lampy zamontowane tez w cdeku. Moj znajomy po ostatniej wizycie stwierdzil,ze gra to bardzo klarownie z doskonala separacja i bardzo nisko schodzacym basem. Bas jest dobrze kontrolowany jego jakosc jest tez zalezna od zamontowanych lamp.Wzmacniacz lampowy jest bezwgledny przy slabych realizacjach plyt. Pokaze wszelkie niedociagniecia nie mozemy tego zamaskowac podkreceniem sobie czegos. Moj znajomy zainwestowal cala gore pieniedzy w tranzystor, kable i zrodla pradowe. Swoj system tworzyl przez pare lat ja zmiana decyzji i przejsciem na lampe przegonilem go o lata swietlne. I to znacznie mniej inwestujac.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Lucky, zlampizuj sobie jeszcze PS3! dopiero wtedy osiagniesz pelnie synergii! a znajomego przeskoczysz nie o cale lata swietlne, a o cale parseki!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

No wlasnie u mnie to bedzie gralo najpierw z komputerem prawdopodobnie pozniej dokupie jakas karte muzyczna zewnetrzna i moze z dvd. Posiadam duza ilosci plyt ktorych jakosc to niestety MP3 wiadomo ze jesli cos znajde we FLAC'u to wypalam na CD. I teraz czy ta lampka pokaze niedociagniecia utworów? Na czym polega ta regulacja biasu?

Regulacja biasu polega na wetknięciu końcówek miernika (wystarczy prosty multimetr za 10zł z Castoramy) w odpowiednie dziurki na obudowie i ustawieniu śrubokrętem (na wyposażeniu wzmacniacza) podanych w instrukcji wartości.

Co kilka miesięcy warto skontrolować biasy.

ot i cała folozofia.

Oczywiście że kupisz w Castoramie ale nie w Media Markt ale chyba domyślasz się z jakiego powodu :)

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

witam Panowie ,

czytam ten wątek , ale w nim nie uczestniczę. Zauważyłem, że wpisy niektórych Kolegow zostały po prostu usuniete !!!!!! Powstaje pytanie dlaczego zostały usunięte?? przez kogo ?- tego możemy sie domyslec . Gdzie wolnośc słowa ? i dyskusji ??? - temu ma przecież służyc to forum. Widzę , że jednak tak nie jest - "niewygodne" wpisy zostaja po prostu usuwane !! to forum zaczyna robic sie bezsensowne i stronnicze wobec pewnych osób ( firm) . Tylko tyle w tej kwestii , pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.