Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  492 członków

Sansui Klub

Rekomendowane odpowiedzi

Czubsi, dzięki za relację. Gratuluję spotkania i wyników. Co do dzielenia się tą wiedzą z szeroką publicznościa rozumiem, bo faktycznie publikacja w necie oznacza, że każdy elektronik może czerpać z tego wymierne korzyści. Tylko na Zeusa spiszcie z Janem swoje elektroniczne testamenty i udokumentujcie zmiany i doświadczenia dla potomnyhc, by wiedza nie umarła z Wami ;)))))

PS.

A jakie to kolumny posiadasz?

Powrót po dłuższej przerwie...

Pozdrawiam.

No i po owocnej wizycie. Byłem u Pawła. Co do kolumn, potwierdzam , Jamo. Ale na jakich kablach. Kto nie widział i nie słuchał, nie uwierzy. Góra 1mm2, nie więcej a może i mniej. Grają super. Modyfikowane, i słusznie, bo za taką cenę grają jak inne kosmicznie drogie systemy. Nie o tym chcę napisać.

Postępy w poprawie brzmienia w modelu 911 są szalone, ta maszyna gra bajecznie. Gdyby nie moja wewnętrzna ciekawość innego, pewnie 911 była by u mnie przyklejona , przykręcona do podłogi i zaminowana, by była nba zawsze. Ja jednak nadal muszę usłyszeć większość modeli Sansu. Jedzie wię do mnie alpha707 i alpha 907. Co mi tam. Powoli pogrzebię i w nich. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Plon wizyty u Pawła, to masa pozytywnych wrażeń no i masa konkretów odnośnie kierunków i rodzajów zmian i wpływu elementów na te zmiany. Jak Paweł napisał, tu jednak już kończę. Wszystko co i jak na tyle zmienia brzmienie tych maszyn, że szczegóły zmienią relacje cenowe a nie mam ochoty napychać kieszeni handlarzom. w skrócie 911 może śmiało stawać w szranki z duuużo droższymi i nowszymi maszynami i o wynik jestem pewien. Oczywiście pozytywny. To potęga brzmienia i potęga smaku w ponad czasowym wykonaniu.

Po zmianch, gra bajecznie i niech tak będzie na lata.

Pozdrawiam kolegów, no i oczywiście koleżanki.

Jan

Pozdrawiam.

No i po owocnej wizycie. Byłem u Pawła. Co do kolumn, potwierdzam , Jamo. Ale na jakich kablach. Kto nie widział i nie słuchał, nie uwierzy. Góra 1mm2, nie więcej a może i mniej. Grają super. Modyfikowane, i słusznie, bo za taką cenę grają jak inne kosmicznie drogie systemy. Nie o tym chcę napisać.

Postępy w poprawie brzmienia w modelu 911 są szalone, ta maszyna gra bajecznie. Gdyby nie moja wewnętrzna ciekawość innego, pewnie 911 była by u mnie przyklejona , przykręcona do podłogi i zaminowana, by była nba zawsze. Ja jednak nadal muszę usłyszeć większość modeli Sansu. Jedzie wię do mnie alpha707 i alpha 907. Co mi tam. Powoli pogrzebię i w nich. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Plon wizyty u Pawła, to masa pozytywnych wrażeń no i masa konkretów odnośnie kierunków i rodzajów zmian i wpływu elementów na te zmiany. Jak Paweł napisał, tu jednak już kończę. Wszystko co i jak na tyle zmienia brzmienie tych maszyn, że szczegóły zmienią relacje cenowe a nie mam ochoty napychać kieszeni handlarzom. w skrócie 911 może śmiało stawać w szranki z duuużo droższymi i nowszymi maszynami i o wynik jestem pewien. Oczywiście pozytywny. To potęga brzmienia i potęga smaku w ponad czasowym wykonaniu.

Po zmianch, gra bajecznie i niech tak będzie na lata.

Pozdrawiam kolegów, no i oczywiście koleżanki.

Jan

Jesteście bardzo tajemniczy Panowie, ale przyczyny znamy już, i chyba... nie sposób nie zrozumieć. Dobrze, że przynajmniej wiadomo, u kogo szukać pomocy przy modyfikacjach.

Witam

Mam pewien problem, może koledzy z klubu Sansui pomogą?

Poszukuję transformatorów do amplitunera G-33000, poszukałem trochę w internecie ale tych których znalazłem rozkładają ręce. Może ktoś ma namiary na byłych dystrybutorów tej marki bądź ludzi którzy wykupili od nich pozostałości w postaci części zapasowych itp. Może ktoś ma na zbyciu samą końcówkę tego amplitunera ewentualnie cały egzemplarz? Będę wdzięczny za każdą informację, podpowiedź.

pozdrawiam

Witam

Zauważyłem, że dużo się chwali tutaj takie modele jak 707, 907, 911 - modele które dosłownie trzeba upolować.

Ja tak skromnie, 1 maja kupiłem taki zestaw. Kupiłem, bo mi się spodobał. Myślę, że teraz będę poszerzał wiedzę o tej firmie

i powiększał zestaw. Pozdrawiam.

post-35117-0-81439400-1304617828_thumb.jpg

Witam po dłuższej przerwie. Nie mogłem prędzej, no ale jestem. Wrzucam schemat z pomierzonymi napięciami. Nie wiem czy jeszcze pamiętacie mój problem, ale jakby co to kilka stron wstecz wszystko jest;)

post-27251-0-49256000-1304768536_thumb.jpg

Ok. Trochę później będę miał możliwość sprawdzenia. Ogólnie po włożeniu starych końcówek na ten niesprawny kanał dźwięk jest ale cichy i zniekształcony. Może to będzie wskazówką..

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Jestem w 100 % zgodny z osądem janavideo - wszystko wskazuje na to, że cała końcówka mocy "jest zdrowa" ! a problem jest na wejściu na desymetryzator przed parą rezystorów więc wszystko wskazuje na tę diodę ! to nie pierwszy przypadek z diodą w tej konstrukcji ... u mnie też padła swego czasu w wyniku zwarcia tyle, że na filtrze w dolnej części schematu ...

Kurcze dalej to samo;/ Dla pewności nawet zamieniliśmy kanałami diode i na pewno jest sprawna. Jeszcze chcę się zapytać, bo teraz na tej sprawnej końcówce są wstawione nowe trany. i w zależności ustawienia gałki głośności czasem piszczy i wgl.. na tym niesprawnym tego nie ma, ale tam są stare trany. Domyślam się, że to kwestia zestrojenia, ale proszę o upewnienie mnie. Tylko czy strojenie jednego kanału wpływa na drugi? Jak odpowiednio skręcił jeden z potencjometrów od strojenia w kanale gdzie nie bylo pisków żadnych to automatycznie w tym drugim ucichło.

Po pierwsze, jak już zamieniliście diodę, czy pomierzyłeś napięcie . Powinno być 22V. Jeżeli nie będzie tam yakiego napięcia, to znaczy, że nadal jest uszkodzenie w tym rejonie. Nie ma co wymieniać końcówek. Ten objaw z dźwiękiem, to nie pracujący normalnie desymetryzator. Nie ma podanych napięć takich jak potrzeba, więc nie pracuje. Naprawa tego typu wzmacniacza, to nie błyskotliwy strzał w dziesiątkę od pierwszego kopa. Powoli i z rozwagą. Czy pomierzyłeś napięcia. Ważne by było napięcie 22V podane na symetryzator. Jak nie, trzeba szukać przyczyny.

Zrób tak jak piszę, z dobrą diodą pomierz napięcia, jak będą takie jak napisałeś, czyli niskie, powoli mierz okład w okolicy tej diody. Masz drugi taki sam układ w drugim kanale , obmierz i porównaj. Pomierz elementy w układzie i porównaj. Gdzieś tam musi być błąd.

Jan

Ta dioda to pewnie 05AZ22 coś tam. Jest to więc dioda zenera na napięcie 22V. Nie wiem jakiej mocy. Pewnie można to wygrzebać w necie. Zenerki w bardzo dziwny sposób potrafią padać.

Pomiary napięć wskazują wyraźnie na nią. Jest tam też kond. Prawie niemożliwe, ale może i on paść. Dalsze naprawianie wzmacniacza możesz zaczynać dopiero jak osiągniesz prawidłowe napięcie zasilania . Zobacz też czy szlak nie trafił rezystora kR53. Stroić będziesz wzmacniacz jak osiągniesz prawidłowe napięcie zasilania, którego teraz nie masz i wszystko może się dziać. Nie szalej na ślepo. Przecież widać na pomiarach. BRAK napięcia 22V jest jakieś tam 9,1V.

Jan

Witam.

Nareszcie mam Alphe , na pierwsze porównanie z 911 jest mniej detaliczna, o ile można wogóle na coś w niej zarzekać. Bas też ma trochę inne brzmienie. Po poprawkach 911 jest bardziej potężna i detaliczna, nie są to jednak zmiany drastyczne. Bas w wykonaniu 707 jest jednak bardziej męczący a nie tak jak w 911 upajający. to trudno opisać, cały zakres słyszalny jest , ale ciut mniej szybki, ale wyraźnie jest go mniej w tym zakresie, który w 911 jest czuć a nie słychać. Tu jest go mniej. Doszukałem się też jednej bardzo dokuczliwej zmiany. Brak regulacji siły głosu z pilota. Oj jaka fajan ,,leniusza,, funkcja. Pewnie na dniach zabiorę się do kombinowania z brzmieniem. Widać, że ma duży potencjał.

Pozdrawiam wszystkich maniaków Sansui, tych normalnych urzytkowników pozdrawiam również, ac, wolno mi...

Jan

Witam.

Nareszcie mam Alphe , na pierwsze porównanie z 911 jest mniej detaliczna, o ile można wogóle na coś w niej zarzekać. Bas też ma trochę inne brzmienie. Po poprawkach 911 jest bardziej potężna i detaliczna, nie są to jednak zmiany drastyczne. Bas w wykonaniu 707 jest jednak bardziej męczący a nie tak jak w 911 upajający. to trudno opisać, cały zakres słyszalny jest , ale ciut mniej szybki, ale wyraźnie jest go mniej w tym zakresie, który w 911 jest czuć a nie słychać. Tu jest go mniej. Doszukałem się też jednej bardzo dokuczliwej zmiany. Brak regulacji siły głosu z pilota. Oj jaka fajan ,,leniusza,, funkcja. Pewnie na dniach zabiorę się do kombinowania z brzmieniem. Widać, że ma duży potencjał.

Pozdrawiam wszystkich maniaków Sansui, tych normalnych urzytkowników pozdrawiam również, ac, wolno mi...

Jan

Janie, Gratulacje! Ciekaw jestem co uda Ci się z tej alphy wyczarować i jaki będzie postęp w stosunku do oryginalnej wersji.

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Co się da wyczarować to w zasadzie wiemy - najpierw osiągnie poziom modowanej 911-ki/ 907-ki a potem jeśli uda się jeszcze tą konstrukcję rozwinąć (a jest pewna mała szansa) to osiągnie dźwięk godny najlepszych wzmacniaczy jakie kiedykolwiek na tej ziemi się pojawiły ... Kolega Janek na 70-ce sprawdzi pewną koncepcję, ktorej sam jestem ciekawy. Ja też sprawdzę pewien inny nurt i połączymy nasze doświadczenia. Fakt faktem są to małe kroki - te największe już udało się nam ustalić i zprecyzować , teraz to więcej ciekawość ...

P.s.

Korzystając z okazji: jeśli kogoś interesuje modowana (na wzór mojej) 911-ka to proszę o info :-) Mam dwie sztuki i jedną jestem skłonny oddać z moją modyfikacją (nieco skromniejszą ale bardzo podobną do tej jaka jest ostatecznie w moim egzemplarzu)

Edytowane przez czubsi

Witam.Paweł słusznie pisze, właściwie wiemy co i jak potrafi zmienić te wzmaki w monstra dźwięku i brzmienia. Czuję, że w tej 707 da się jeszcze sporo uzyskać, już mnie korci, ale muszę się wstrzymać jeszcze parę dni. Niech dojdzie przesyłka z Hong Kongu, wtedy będę miał wszystko co potrzeba do zabawy. Racją też jest , że to ciekawość każe jeszcze próbować, może jeszcze coś więcej. W przyszłym tygodniu , jak zawitają części, zajmę się 707, ale trzeba pamiętać, że niebawem pojawi się również 907i i wtedy będzie się działo, Jej też nie odpuszczę. Plan już ułożyliśmy z Pawłem podczas ostatniego spotkania.

Widzę Pawle, że chcesz podzielić się sprzętem z innymi, i dobrze, niech jeszcze się ktoś cieszy z radości, jaką daje 911 Sansui.

Pozdrawiam.

Jan

Nibyco.

W temacie wzmacniaczy proponuję pogadać z Pawłem, jak widać, pisze, że jedną 911 puści w świat. Co by nie mówił, jest to bardzo ciekawy wzmacniacz i gra super, może więc warto zamiast szukać półśrodków w postaci 701 , pomyśleć nad wersją na dłużej. Jak nie to na E.... są dwie 901 do wzięcia. Jedna za 450 a druga w licytacji. Ta druga, ma już chyba swoje życie ebajowe, bo niedawno ten sam sprzedawca sprzedał ją za 500 a teraz puszcza w licytację, ale co mi tam. Widać niemiaszki swoje pomysły mają.

Pozdrawiam.

Jan

Nibyco.

W temacie wzmacniaczy proponuję pogadać z Pawłem, jak widać, pisze, że jedną 911 puści w świat. Co by nie mówił, jest to bardzo ciekawy wzmacniacz i gra super, może więc warto zamiast szukać półśrodków w postaci 701 , pomyśleć nad wersją na dłużej. Jak nie to na E.... są dwie 901 do wzięcia. Jedna za 450 a druga w licytacji. Ta druga, ma już chyba swoje życie ebajowe, bo niedawno ten sam sprzedawca sprzedał ją za 500 a teraz puszcza w licytację, ale co mi tam. Widać niemiaszki swoje pomysły mają.

Pozdrawiam.

Jan

Cześć Janie , no niestety teraz musiałem wystopować z poszukiwaniami:| bo kasa sie przeznaczyła na dom i pozostaje narazie przy Au3900 .

Witam , panowie czy ktoś wie co warte są modele gramofonów SR -212 i SR-333 , który z nich jest nowszym modelem , lepszym modelem , może JanVideo cos podpowie ? acha jaką kase warto za taki model zapłacić ?

Witam.

Odnośnie gramofonów : SR 212 to konstrukcja paskowa, wykonanie coś ala większość masowych gramofonów. Ramię lekkie i masa plastiku. SR 333 jest modelem z napędem bezpośredni, solidniej wykonanym. Nie wprodukowali go zbyt wiele. Takim flagowym, jeżeli chodzi o wygląd i niezawodność, był model SR 222 od wersji IV i V , jednak i model wer II jest ok. Jeżeli ktoś chce mieć gramofon ze stajni swej ulubionej marki, ok rozumiem. Jednak jak by nie było, trzeba wydać na każdy od dwu do kilkunastu setek zł. Takim najbardziej rozwiniętym pod względem budowy był XR 99, miał nawet dynamiczne tłumienie drgań i jest kosmicznie trudny do naprawy o ile właśnie w tym układzie jest usterka. Są też modele xQ- 5,7,9 pięknie wykonane i koszmarnie drogie. 99 kosztuje kilka tysięcy i modele z seriiQ też. Dla zbieraczy smakowite kąski. Jest też kilka tanich modeli z ramieniem tangentialnym. Trafiają się na aukcjach, relatywnie tanie i pod względem jakości dźwięku najlepiej mi pasują. Ja osobiście albo na taki bym zapolował, albo kupił sobie tangentialnego ReVoxa.

Pozdrawiam.

Jan

Nibyco , dom najważniejszy, reszta przyjdzie z czasem.

Witam ponownie, rozumiem skąd pytanie. All.... sprzedawca się pomylił, na czołówce ma 212 a jest to model 222 MKII w wersji ostatniej tego modelu. Reszta bez zmian. Oczywiście wyższe modele serii SR kończą się na modelu 929 bodaj i tu cena 1200EUR to mało. Ekskluzywne modele są z serii FR Q od 3 do 11 a modele 7 i 9 są najbardziej udane. Ceny też oscylują w granicach 350 do 600Eur. Modele SR 222 w zależności od stanu od 150 do 300 EUR się trafiają. Każdy kupując wie na co go stać i jak mu to jest potrzebne. ReVox o którym pisałem to wersje 290 790 i 795 i ceny też od 200 do 500 EUR. Za jakość trzeba niestety zapłacić.

Model Sansui XP 99 był takim strzałem w jakość z dwoma tależami, jeden właśnie do stabilizacji drgań. Ceny zwykle około 400EUR.

Jak zaś ktoś chce mieć super wypasiony gramiak, polecam Denona coś około 65-tki. Cena około 3 do 4 tysięcy zł. Kosmiczne ceny wkładek, o jakości dźwięku nie mnie się wypowiadać. Miałem go kilka godzin.

Pozdrawiam.

Jan

Dzięki Janie , na ciebie zawsze można liczyć ale mam jeszcze pytanko z innej beczki a mianowicie nie mogę nigdzie się doszukać co konkretnie powodują przyciski w X711 :

- TONE

- LOUDNEES

- SUBSONIC

chodzi mi technicznie co powodują bo na ucho to wiem ale np, LOUDNEES ---wzmocnienie dolnych o.... ?

oraz do czego służą wej/wyj PROCESSOR ? do Ekualizera?

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Słuchajcie ! Sorry, że trochę nie na temat ale jeśli faktycznie ktoś jest zainteresowany modowaną 911-ką to ma około tygodnia potem przywracam stan fabryczny i idzie pod młotek w mediach - od tego momentu także zaniecham odpisywania komukolwiek w sprawie tuningu Sansui...

Tone - w sprzęcie Sansui załancza tor regulacji częstotliwości.

Loudnes - jest rodzajem wyrównania charakterystyki słuchu w zakresie niskich i wysokich częstotliwości. Sansui podaje w specyfikacji jaki zakres i w jakim stopniu jest podbijany. Dla różnych modeli , różnie.

Subsonic jest ukłonem w stronę miłośników płyt gramofonowych. Ma zabezpieczać głośniki przed nadmiernym wychylaniem w takt wibracji od tależa, płyty. Coś w okolicach 20Hz.

We-Wy Procesor stosuje się do podłączenia czy to korektora, czy właśnie procesora muzycznego. Często stosowane , gdy posiadamy źródło z regulowanym poziomem sygnalu wyjściowego.

Mam nadzieję, że pomogło.

Jan

Pawle, czyżby nikt nie chciał mieć naprawdę super grającej sztuki ? Zaręczam słowem, że ten egzemplaż brzmi bajecznie. Śmiem twierdzić, że nawet alpha 707 DR bez poprawek nie jest ani tak dynamiczna, ani tak muzykalna. Jestem o tym przekonany, bo sam posiadam taką i porównywaem. Słyszałe też Czubsiego 911 i wiem, co jest warta. Sprowadzenie z Japonii modelu równie udanego muzyczne to wydatek minimum 800EUR i dodatkowe koszta na zkup trafa step down. Nie mam interesu wychwalać Pawła 911, jednak dziwne, że jeszcze nie znalazła chętnego. Accuphase ze starszych modeli mogą się schować przy tym wzmacniaczu. Dynamika niesamowita, wyrównane i bardzo bogate pasmo. To co zaś poprawił Paweł nie ingeruje w konstrukcję wzmacniacza, to umiejętne dobranie elementów toru..

Jan

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Tone - w sprzęcie Sansui załancza tor regulacji częstotliwości.

Loudnes - jest rodzajem wyrównania charakterystyki słuchu w zakresie niskich i wysokich częstotliwości. Sansui podaje w specyfikacji jaki zakres i w jakim stopniu jest podbijany. Dla różnych modeli , różnie.

Subsonic jest ukłonem w stronę miłośników płyt gramofonowych. Ma zabezpieczać głośniki przed nadmiernym wychylaniem w takt wibracji od tależa, płyty. Coś w okolicach 20Hz.

We-Wy Procesor stosuje się do podłączenia czy to korektora, czy właśnie procesora muzycznego. Często stosowane , gdy posiadamy źródło z regulowanym poziomem sygnalu wyjściowego.

Mam nadzieję, że pomogło.

Jan

Pawle, czyżby nikt nie chciał mieć naprawdę super grającej sztuki ? Zaręczam słowem, że ten egzemplaż brzmi bajecznie. Śmiem twierdzić, że nawet alpha 707 DR bez poprawek nie jest ani tak dynamiczna, ani tak muzykalna. Jestem o tym przekonany, bo sam posiadam taką i porównywaem. Słyszałe też Czubsiego 911 i wiem, co jest warta. Sprowadzenie z Japonii modelu równie udanego muzyczne to wydatek minimum 800EUR i dodatkowe koszta na zkup trafa step down. Nie mam interesu wychwalać Pawła 911, jednak dziwne, że jeszcze nie znalazła chętnego. Accuphase ze starszych modeli mogą się schować przy tym wzmacniaczu. Dynamika niesamowita, wyrównane i bardzo bogate pasmo. To co zaś poprawił Paweł nie ingeruje w konstrukcję wzmacniacza, to umiejętne dobranie elementów toru..

Jan

Janku dzięki za cieple słowa ! Sam jednak masz świadomość, że to trzeba samemu usłyszeć bo do tej chwili człowiek nie ma pojęcia z czym się zetknie a wszelkie domysły rzeczywistość wielokrotnie przerośnie. Ty to wiesz i ja to wiem, szkoda tylko, że koledzy którzy u mnie byli nie dzielą się swoimi odczuciami bo dzięki temu mógłby ten wzmacniacz cieszyć kolejnego zapaleńca dobrego brzmienia. Znając życie skończy się na przywróceniu wersji fabrycznej i wystawieniu na aukcji ... Faktem jest, że późniejsze wzdychania u mnie na odsłuchu mojej nowej 911-ki spotkają się z moim stanowczym "nie" i tyle w temacie ... Ja słyszałem już najwyższe Sansui i fakt, że zakupiłem drugą 911-kę chyba powienien dać do myślenia ... Sam wiesz Janku, że gdybym się uparł to nie pakowałbym ponad 2 tys. zł; w kolejny - taki sam wzmacniacz tylko sprzedałbym swój i kupił 907 w japonii. Wiesz także, że lubię osiągać wyśmienite efekty na niewyśmienitym sprzęcie co potwierdza moja 911-ka no i kolumny czy DP-8020 chiociażby. Można tak w nieskończoność ... Rozumiem, że ludzie nie mają pieniędzy ale przecież potem kupują na allegro wzmacniacz fabryczny za 1500 zł - często w tragicznym stanie i piszą mi czy im nie zmodyfikuję ... Masakra jakaś ! Aby uprzedzić kolejne takie e-maile odpowiadam : nie ! nie zmodyfikuję !

Roban, te trafa są prawie nie do zdobycia. Ten model był drogi nawet jak na standarty zachodnie. Trafa Sansu-jowe są robione z wielką dbałością o wyrób i w wielu modelach są to sławne trafa Tamury. Nie spotkałem się z ofertą proponującą takie trafa na sprzedaż. Proponuję przeglądaj strony Ebay-owe amerykańskie. Ten model tam był popularny , bo oni lubią mocno i głośno. Przykro mi , że masz problem, ale nie potrafię pomóc. Może jak gdzieś przypadkiem coś wyczytam, napiszę, ale to trudna, baaaardzo trudna sprawa.

Pawle, odnośnie 911 - nie wiem co napisać. Kiedy kupowałem swoją, myślałem, że to jakiś tam wzmak w kolejności w ofercie sansui. Teraz wiem , jak wiele można z tego wzmacniacza wyciągnąć. Zastanawia mnie często, bo widzę co idzie na aukcjach. Jak zaś trafia się coś dobrego, stoi. Niby jednak rozumiem również osoby , które chcą kupić. Jakiś facet sprzedaje, drugi pisze , że dobre, a może obaj sie umówili i kit chcą sprzedać. Jednak jak mnie znasz, ja bym napisal, powiedział tak, gościu, jak to gra jak mówisz, kupię, chcę jednak uslyszeć. Wiadomo, w czym problem, ale podejrzewam, że nikt tak nie pisze. Trudno. Lepiej kupić 501 czy inny ,,ekstra,, high end Techniksa czy czegoś podobnego. Bez urazy, i oni robią niezłe wzmaki, ale te naprawdę dobre kosztują sporo. Co tu gadać, za małą kasę można mieć coś niezłego, ale nikt w to nie chce uwierzyć. Odnośnie zaś modyfikacji, sam wiesz, że wiele jest kruczków w modyfikacji i można nieżle się wtopić , nie wiedząc co i jak. Może więc ilepiej niech na własnej skórze dochodzą powoli co, gdzie i do czego. Ja wiem, Ty wiesz. Wlaśnie dostałem paczkę z Hong Kongu, kurcze po miesiącu ale jest . Zabieram się do mojego. mam też i dla Romka części i jego też lada tydzień zrobię. Zostały mi tylko dla niego do zdobycia dobre gniazda głośnikowe, ale na banany. Jakoś nie mogę sensownych do brać. Jutro pogrzebię w necie , może coś podpasuję. Teraz już wiem na czym stoję w mojej 707. Była grzebana , mimo, że nie były wymieniane tranzystory. Ktoś miał z jednym kanałem kłopot i ruszył strojeniem. Pewnie się utopił w temacie i zostawił jak mu się tyllko udalo uzyskać poprawne brzmienie. Mam rozjazd na kanałach coś ze 3, 4 dB. Prawy słabszy. Prądy spoczynkowe blisko zera. Co do zaś pasma, widzę, że w stosunku do 911 brak jej mojej 707 oddechu na górze. Do pewnej granicy jest ok a póżniej powoli zaczyna ciąć, no może nie tyle tnie co wykłada. Wysokie zamiast być perliste, zaczynają seczeć. Nauka z 911 teraz mi się przyda. Mam właściwie wszystko, pewnie jutro ruszam do boju. Teraz wstrzymywało mnie to, że i tak bym nie dokończył z braku detali. Mam już wszystko i za jednąym podejściem zmienię to co chcę. Zobaczymy czy moja teoria zda egzamin, ale to potrwa, bo BG nawet wstępnie formowane i tak muszą się ułożyć we wzmacniaczu. .

Pozdrawiam.

Jan

To może ja wrzucę kilka słów

Słuchałem Pawła 911 i powiem tak -OGIEŃ Kto nie słyszał nie uświadczy tej przyjemności. Kontakt z Markiem Knopflerem przy Money for Nothing jest jak face to face brakuje tylko jego oddechu. Zamykasz oczy i płyniesz. Przestrzeń znakomita kontrola basu separacja instrumentów to wszystko słychać scena zmiata z nóg generalnie nie da się tego przekazać w słowach. Co ciekawe swoboda z jaką wzmacniacz sobie radzi z każdym rodzajem muzyki jest fenomenalna. Roxette i Marie Fredriksson, której nie trawię śpiewa tak ,że mogę jej słuchać i słuchać Wokale smaczki muzyczne to wszystko daje piorunujący efekt. Elektronika , którą ja słucham to dla mnie poezja. Pech chce , że portfel pusty ponieważ zaraz bym go łyknął i pozostawił jako wzmacniacz główny , a Sansui 901 przy którym pozostanę poszedł by do sypialni , ale niestety mogę tylko żałować. Ogólnie doświadczenie jakie usłyszałem u Czubsiego jest "zjawiskowe" i można powiedzieć nieprawdopodobne ,a jednak. Paweł tylko gratulować precyzji i cierpliwości w dopieszczaniu Twojej 911 jest to kawał dobrej roboty. Jestem bardzo zadowolony z naszego spotkania i mam nadzieję ,że niebawem znowu będę mógł zawitać w twoim domu i posłuchać Sansui 911.

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.